A venit timpul să normalizăm faptul că partenerul tău te ajută la ce ai nevoie, fie că este vorba despre casă, cumpărături sau schimbarea scutecelor. Asta ne spune o femeie, care s-a săturat să-și ridice soțul în slăvi pentru că face lucruri pe care orice partener ar trebui să le facă.
„Obișnuiam să îmi laud soțul pentru orice lucru minuscul pe care îl făcea, în ajutorul meu. Spre exemplu, când îi schimba scutecul bebelușului nostru îi spuneam că este un erou. Sau atunci când îi făcea băiță, îi eram extrem de recunoscătoare și îi mulțumeam înzecit. Mi-am dat seama că societatea în care trăim vede rolul matern diametral opus față de cel patern. În realitate, nu mai este așa.
Aveam impresia că pentru orice lucru pe care soțul meu îl făcea, simțeam că îi sunt îndatorată. Când el nu a făcut altceva decât să își asume responsabilitatea de soț și tată.
Am realizat că trebuie să mă opresc atunci când mi-a spus că nu e nevoie să îi mulțumesc sau să comentez într-un fel de fiecare dată când făcea un lucru absolut normal, cum ar fi să-l îmbrace pe cel mic”.
Femeia povestește mai departe cum a avut o discuție autentică cu soțul său, în care și-a dat seama că ideile pe care le are societatea despre femeie versus bărbat, au intrat, fără să vrea și în mintea sa. „Te comporți de parcă nu e normal ca eu să fac lucrurile acestea” i-a spus el.
„Avea dreptate. De fiecare dată când îl lăudam pentru că face un lucru absolut normal, perpetuam ideea degenerată a societății, aceea că pentru bărbați grija pentru copil sau pentru casă este una opțională. La urma urmei, copilul are doi părinți care trebuie să-și asume responsabilitatea pentru el”.
Odată cu această realizare, femeia i-a rămas în continuare recunoscătoare soțului pentru că o ajută cu tot ce are nevoie și participă în mod egal la îngrijirea gospodăriei și creșterea copilului.
„Este un tată și un soț minunat și îl apreciez enorm pentru tot ce face. În special pentru că am cunoștințe care nu sunt la fel de norocoase pe acest plan și de multe ori, trebuie să se descurce singure.
Însă nu trebuie să uităm că și noi, femeile, facem ce fac și ei. Muncim, contribuim financiar la bunăstarea familiei și facem tot ce ține de noi pentru a avea timp pentru toate. Partenerul nostru nu este o bonă pentru copil, este tatăl său și e normal să contribuie în egală măsură la creșterea acestuia”.
În incheiere, femeia le transmite tuturor mămicilor un mesaj puternic, pe care să îl țină minte: „Haideți să ne amintim că la finalul zilei atât voi, cât și partenerii voștri, sunteți egali și vă împărțiți responsabilitățile. Asta fac partenerii”.
Articol preluat de pe www.mother.ly
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: www.mother.ly