Cum știi că mașina de spălat s-a stricat
Observi că începe să se scurgă apă din ea
Când se întâmplă așa ceva, poți să fii sigură că mașina ta de spălat are o problemă. De exemplu, poate fi vorba despre o supraîncărcare a cuvei cu apă sau despre o disfuncționalitate la nivelul furtunurilor. În special dacă mașina de spălat ste veche, se poate întâmpla ca, în timp, furtunurile să se fi slăbit, în condițiile în care mașina a tot fost pusă în funcțiune.
Prima măsură pe care poți să o iei este să vezi dacă nu cumva, când vei încărca mai puțin mașina, din ea nu se va mai scurge apă. Dacă se va întâmpla așa, poți să o încarci de mai multe ori, cu mai puține rufe. Dar când situația nu se ameliorează nici așa, cu siguranță că ar fi necesar să se efectueze o reparație de către un specialist. Cel mai probabil vor fi înlocuite anumite furtunuri, acestea vor fi mai bine strânse sau, dacă este necesar, vor fi înlocuite alte componente ale ei (de exemplu, pompa).
Din mașina ta de spălat se aud sunete neobișnuite
Nu de puține ori se poate întâmpla să auzi că dinspre mașina de spălat se aud sunete diferite față de cele cu care ești obișnuită. Ca să vezi dacă este sau nu ceva în neregulă, poți încerca să stopezi ciclul de spălare și să rearanjezi rufele astfel încât acestea să nu stea prea înghesuite.De asemenea, vezi dacă nu cumva poziția în care stă mașina îi influențează sunetele. Cel mai bine va fi să o repoziționezi pentru ca picioarele să fie cât mai bine fixate. Poți să încerci și să achiziționezi o platformă pe care să stea.
În situația în care nici după asemenea măsuri sunetele mașinii tale nu revin la normal, ia în calcul și posibilitatea ca aceasta să se fi stricat și să aibă nevoie de o reparație. Spre exemplu, poate fi vorba despre o defecțiune la nivelul pompei, care să impună inclusiv înlocuirea ei. Uneori, poate fi semnalată și o problemă la nivelul motorului, ce trebuie rezolvată de către un profesionist.
Mașina nu mai evacuează apa
Este unul dintre cele mai evidente semne ale faptului că la nivelul mașinii tale s-a produs o defecțiune. Cel mai adesea, de vină pentru această problemă este pompa de evacuare (care s-a înfundat sau s-a stricat), dar este posibil ca și programul sau altă componentă din mecanismul mașinii să aibă disfuncționalități.
Primul demers pe care îl poți face este să încerci să evacuezi tu însăți apa din mașină, dar pentru a te asigura că nu vei agrava lucrurile va trebui neapărat să apelezi și la ajutorul unui specialist.
Mașina de spălat se mișcă prea mult odată ce ai pus-o în funcțiune
Când vezi că mașina se balansează mai mult decât în mod obișnuit în timpul funcționării, gândește-te la următorul aspect: amortizoarele s-au rupt, cuva nu mai este stabilă, iar din cauza greutății rufelor se va produce o mișcare mai consistentă de balans.
Nu mai sta pe gânduri și cheamă un specialist pentru că va fi nevoie de o reparație foarte importantă pentru mașina ta de spălat: înlocuirea amortizoarelor. După aceea se va verifica starea ei când stă pe o suprafață perfect plană. În cazul în care își menține un balans excesiv, poate fi vorba despre o defecțiune mult mai complexă.
Când scoți rufele din mașină, acestea nu sunt deloc bine stoarse
O dovadă importantă a faptului că mașina de spălat nu s-a stricat este că, atunci când vei lua rufele după spălare, acestea sunt umede, dar nu pline de apă. Dacă ele sunt mult prea ude față de cum te-ai obișnuit, este foarte posibil să fie vorba despre o problemă la mecanismul de stoarcere. Ca să te convingi despre ce este vorba, poți să încerci să întrerupi și apoi să reiei un ciclu de spălare.
Dacă observi o îmbunătățire a situației după ce faci acest demers, nu este vorba despre o defecțiune, ci poate ai supraîncărcat sau distribuit dezechilibrat rufele. Dar când rufele sunt atât de ude încât va curge apă din ele și după ce ai făcut această verificare, înseamnă că mașina ta este stricată și că are nevoie de o reparație realizată de către un profesionist.
Indiferent de problema pe care o ai cu mașina de spălat, apelează cu încredere și la „Reparații mașini de spălat Bragadiru, Ilfov" .Cu o experiență în domeniu de peste 10 ani, experții de aici au ajuns, încă din 2005, în mai mult de 5000 de locuințe și au reparat cu succes mașini de spălat atât în București (există puncte de lucru în toate sectoarele), cât și în Ilfov.
În cadrul „Reparații mașini de spălat Bragadiru, Ilfov" se repară orice marcă de mașină de spălat, iar tu vei beneficia de o intervenție promptă (în cel mult 60 de minute de la preluarea comenzii) din partea specialiștilor. Constatarea defecțiunii și deplasarea până la domiciliul clientului sunt gratuite.
De asemenea, dacă locuiești în București poți să apelezi și la un service autorizat al „Reparații mașini de spălat Bragadiru, Ilfov". Când vei recurge la această soluție, te vei bucura de următoarele avantaje:
• Acolo te va întâmpina o echipă formată din tehnicieni foarte experimentați
• În stocul service-ului se găsesc foarte multe piese de schimb
• Timpul de lucru este foarte redus
• Prețurile sunt foarte mici
• Pot fi reparate toate mărcile de mașini de spălat
Trucuri menite să te ajute să ai o mașină de spălat rezistentă în timp
Experții în mașini de spălat spun că poți avea parte de o mașină de spălat care să funcționeze mai bine, pentru timp îndelungat, dacă vei lua oricare dintre măsurile de mai jos:
Scoate cât mai repede rufele ude din mașină
Să lași pentru mai mult timp rufe pline de apă în mașină va favoriza umiditatea și aparția mucegaiului. În plus, este bine să lași ușița/capacul de la mașină ridicat pentru aproximativ 15-20 de minute după spălare pentru a te asigura că aerul va circula prin ea.
Fii atentă cu obiectele mici
Înainte să pui rufele la spălat, nu uita să verifici buzunarele pentru a vedea dacă nu cumva ai în ele tot felul de obiecte mici. În timpul unui ciclu de spălare, acestea vor aluneca de la locul lor și pot ajunge în pompa mașinii, stricând-o.
Specialiștii ne sfătuiesc să avem mare grijă și la închizătorile de la diverse articole de îmbrăcăminte, precum sutienele care permit spălarea la mașină. Este ideal ca ele să fie puse în săculeți speciali, astfel încât, pe timpul rotațiilor efectuate de mașină, să se evite să ajungă să fie prinse în jurul ușii și să provoace vreo avarie.
Ai grijă ca mașina de spălat să fie cât mai bine fixată
Pentru a avea o stabilitate bună pe parcursul procesului de funcționare, verifică permanent dacă stă bine fixată, pe o suprafață plană. Prea mult balans va duce la efectuarea unor mișcări ce pot deteriora mai multe mecanisme și pot cauza stricăciuni serioase.
Deplasează mașina pentru ca aceasta să nu stea perfect lipită de un perete
În cazul în care mașina va fi prea lipită de un perete, mișcările din timpul funcționării vor determina ca furtunurile să se lovească mereu și să se degradeze mai repede. De aceea, mută-ți mașina pentru ca ea să poată sta bine o suprafață netedă, fără a se lovi mereu de un perete.
Nu uita să măsori cantitatea de detergent sau de balsam de rufe
În scopul de a-ți păstra mașina de spălat cât mai bine funcțională, nu uita să nu pui prea mult detergent și balsam de rufe. Este foarte important să nu le pui pe amândouă odată, întrucât, odată ce se amestecă, vor forma compuși care nu se vor dizolva bine în apă și vor duce la formarea unor depuneri ce pot afecta considerabil mecanismele sale.
Înlocuiește periodic furtunurile
Uită-te cu atenție pentru a sesiza eventuale crăpături sau degradări ale acestora, solicitând și ajutorul unui profesionist. În acest fel, vei vedea că mașina ta va funcționa mai bine și nu va necesita reparații serioase.
Nu-ți supraîncărca mașina de spălat
O încărcare optimă a acesteia te va feri de eventuale stricăciuni și îți va menține rufele într-o stare bună. Recomandarea specialiștilor este să nu umpli până la refuz mașina de spălat, ci să mai lași spațiu pentru ca apa și detergenții să circule așa cum trebuie. Dacă vei proceda așa, vei putea și să-ți alegi niște setări care să te ajute să economisești apă și produse de curățare.
Curățarea corectă a mașinii de spălat este esențială
Experții spun că o curățare adecvată a mașinii poate să prelungească semnificativ „viața" acesteia.
Așa cum ne îndeamnă și profesioniștii din cadrul „Reparații mașini de spălat Bragadiru, Ilfov ",când îți cureți mașina ar trebui să ții cont în primul rând de tipul de încărcare al acesteia. De exemplu, pentru mașinile cu încărcare frontală, vei proceda în felul următor:
• Adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu în detergent și 120 ml de oțet alb în cuvă
• Rulează un ciclu stadard cu apă fierbinte
• Verifică instrucțiunile producătorului privind curățarea filtrului
• Dacă este cazul, îndepărtează și curăță dozatoarele de săpun și de dedurizare a țesăturilor în apă caldă cu săpun și usucă-le la soare- Acest demers va împiedica formarea și creșterea mucegaiului
Pentru o mașină de spălat cu încărcare verticală, vei urma pașii de mai jos:
• Amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 480 ml de oțet alb
• Rulează un ciclu standard cu apa fierbinte la setarea nivelului maxim de apă
• Odata ce mașina este cel puțin pe jumătate plină cu apă, adaugă amestecul de oțet
• Lasă apa să stea in mașina timp de aproximativ 30 de minute, apoi las-o să treacă la ciclul de spălare obișnuit
• Înainte de scurgerea apei, folosește o periuță de dinți pentru a curăța găurile din cuvă