Te sperie tusea copilului tău? Iată ce trebuie să ştii!

Te sperie tusea copilului tău? Iată ce trebuie să ştii!

Alexandra Ion

Te sperii când cel mic tuşeşte? Înseamnă că eşti un părinte responsabil, care-şi doreşte ce e mai bun pentru puiul său, aşa cum simţim cei mai mulţi dintre noi.

Uneori, însă, bombardaţi de tot felul de informaţii confuzante şi de poveşti capabile să sperie până şi cei mai curajoşi tătici, ne trezim prinşi într-un vârtej de ipoteze şi concluzii înfricoşătoare, atunci când ar fi cazul să ne păstrăm calmul şi să recunoaştem normalitatea.

Şi tu te-ai împrietenit cu tusea, doar că nu o ştii încă!

Gândeşte-te la toate momentele în care copilului tău i-a fost frică de ceva. Ce ai făcut? Ai încercat să îl calmezi, să îi explici că nu are de ce să se teamă, i-ai luat mânuţa şi ai pus-o uşor pe blăniţa pisicii mai speriată, probabil, decât el. Primul pas înspre a elimina teamă de tuse e să înţelegi că, în cele mai multe cazuri, tu eşti în control. Aminteşte-ţi de toate momentele în care te-ai folosit de tuse pentru a ieşi cu bine dintr-o anumită situaţie! Îţi este greu să o priveşti aşa? Şi totuşi, conform studiilor, ca adult sănătos(!) tuşeşti, în medie, de 16 ori pe zi. Poate tuşeşti pentru a atrage atenţia cuiva sau poate pentru a-ţi arăta dezaprobarea. Poate tuşeşti pentru a-ţi drege vocea, o foloseşti pentru a trece peste un moment ruşinos sau pentru a evita să răspunzi unei întrebări sau unei aluzii. Poţi tuşi în urma unei crize de râs sau în urma unor discuţii aprinse. Tusea nu e doar un simptom al afecţiunilor tractului respirator, ci poate fi un „simptom" al interacţiunilor sociale şi, adesea, o modalitate utilă de comunicare non-verbală.

Când simţi că pierzi controlul...

Am descoperit împreună că tusea nu e doar nesuferită, obositoare şi greu de suportat, ci îţi poate fi un bun aliat, atunci când deţii controlul. Ce se întâmplă, însă, când tusea e involuntară? Cum îţi poţi păstra calmul atunci, din postura de părinte de copil „tuşit"? E foarte important să ştii că, deşi neplăcută, tusea involuntară e mai necesară decât, poate, îţi imaginai. Tusea involuntară este un reflex cu rolul de eliminare a particulelor străine, a fluidelor, a mucusului ce irită căile respiratorii. Are un rol foarte important în protejarea organismului, iar o tuse ocazională este perfect normală şi sănătoasă.

La fel de important de ştiut este şi că tusea nu este o boală, ci doar un simptom, o modalitate a organismului de a răspunde unei anumite afecţiuni. Şi deşi, asemenea strănutului, febrei sau tremuratului, tusea e un mecanism natural de protecţie, dacă persistă pentru mai multe zile sau săptămâni e nevoie de identificarea cauzei şi găsirea de soluţii pentru ţinerea ei sub control. E momentul în care tusea devine mai puţin inofensivă şi e cazul să ceri ajutor şi recomandări din partea pediatrului. Adesea tusea la copii e blândă şi trecătoare, însă uneori atacurile de tuse pot fi destul de violente, iar o tuse puternică şi prelungită poate cauza insomnii, dureri de cap, incontinenţă urinară, hernie. Iar tusea e chiar mai dificil de suportat de către cei mici, care au nevoie de mai multă odihnă pentru o stare de bine şi un sistem imunitar puternic.

POŢI lua cele mai bune decizii pentru cel mic!

Înţelegerea felului în care funcţionează organismul tău, a reacţiilor sale naturale şi a simptomelor şi indiciilor ce trebuie să reprezinte semnale de alarmă, contituie primul pas, şi uneori cel mai important, înspre a lua cele mai bune decizii şi a face cele mai bune alegeri pentru sănătatea ta şi a celor dragi ţie. Organismul copilului luptă împotriva bolii eliminând mucusul în exces, inclusiv prin tuse, însă o poate face într-un mod delicat, fără manifestările agresive ce pot însoţi uneori afecţiunile tractului respirator. Iar aici intervine, din nou, natura.

Plecând de la conceptul de „organism uman ca parte din natură" şi înţelegând nevoia părinţilor de remedii sigure şi naturale pentru puii lor, Himalaya a creat, în urmă a decenii de studiu, gama de suplimente alimentare naturale pentru copii recomandate şi recunoscute de medici şi specialişti din întreagă lume. Pentru calmarea tusei, atât cea seacă, cât şi cea productivă de diferite cauze - faringită, laringită, traheo-bronşită, sinuzita - Himalaya a creat Koflet, sirop natural pentru tuse cu ingrediente 100% naturale din plante:

Guggul (Balsamodendron mukul) - o răşină aromată obţinută prin efectuarea unor incizii în arborele Guggul, un copac indigen din India, foarte folosit în medicină ayurvedică. Extractul de Guggul are efect aniinflamator, antioxidant şi expectorant.
Vasaka (Adhatoda zeylenica) - o plantă utilizată frecvent în medicina tradiţională indiană datorită proprietăţilor antibacteriene, bronhodilatatoare şi fluidifiante.
Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabră) - o plantă cunoscută încă de pe vremea Egiptului antic, cu proprietăţi expectorante, antispastice, antiinflamatoare şi emoliente.
Viţă de vie (Vitis vinifera), cu efect antiinflamator şi antioxidant.
Miere de pădure (Mel despumatum), cu efect antibacterian, antiinflamator, antioxidant, expectorant şi fluidifiant. 


Koflet sirop reduce vâscozitatea secreţiilor bronşice, favorizează expectoraţia, are proprietăţi antimicrobiene, antialergice şi imunostimulatoare, iar Mierea de pădure îi dă un gust plăcut, uşor agreat de cei mici.

Pentru cazurile în care se impune un supliment alimentar fără zahăr sau miere, Himalaya Wellness a creat varianta de sirop de tuse Diakof, cu aceeaşi compoziţie eficientă de plante.

Atât Koflet, cât şi Diakof, sunt bine tolerate de adulţi şi de către copiii de peste un an, nu interacţionează cu alte medicamente, nu sedează şi nu au alte efecte adverse.

Nu poţi scăpa total de frică! Grijile şi teama fac parte, inevitabil, din viaţa de părinte. Însă odată ce ai învăţat să-ţi cunoşti propriul organism vei înţelege şi nevoile celui mic şi cum le poţi răspunde pentru a-i proteja sănătatea.

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulţi ani şi fiecare plantă medicinală utilizată este studiată şi testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinaţii complexe de plante ce acţionează sinergic pentru combaterea diverselor afecţiuni, plante care susţin absorbţia substanţelor active şi plante care combat potenţialele efecte negative, pentru formule mai rapide şi mai sigure. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialişti - medici, biochimişti, farmacişti, iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută şi recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori şi de specialişti din 90 de ţări din întreaga lume.

Koflet şi Diakof sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar şi pe magazinul online al Prisum Internaţional www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile şi pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

Articolul urmator
Vizitele la dentist cu un copil cu autism. Ce trebuie să știi?
Vizitele la dentist cu un copil cu autism. Ce trebuie să știi?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie
    9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie

    Atunci când ai un bebeluș, mai ales dacă este primul, nu știi întotdeauna la ce să te aștepți. E ușor să te îngrijorezi, însă vestea bună este că unele...

    Culoarea costumului de baie al copilului tău îi poate salva viața. Iată cum!
    Culoarea costumului de baie al copilului tău îi poate salva viața. Iată cum!

    Atunci când alegi un costum de baie pentru copilul tău, culoarea acestuia nu reprezintă neapărat un factor decisiv. Ar putea fi, însă, cel mai important! Culoarea costumului...

    Nu mai spune copilului „Ai grijă!” Iată ce trebuie să spui, de fapt, conform unui expert în parenting
    Nu mai spune copilului „Ai grijă!” Iată ce trebuie să spui, de fapt, conform unui expert în parenting

    Printre provocările din viața de părinte se regăsesc și momentele în care vezi că micuțul tău se află în situații de risc. Când îl vezi că este în...

    Încerci să rupi „blestemul generațional” prin stilul tău de parenting? Uite ce trebuie să știi
    Încerci să rupi „blestemul generațional” prin stilul tău de parenting? Uite ce trebuie să știi

    În societatea modernă actuală, părinții nu doresc altceva decât să rupă „blestemul generațional” care îi marchează în perioada maturității....

    Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru o imunitate puternică
    Ce nu trebuie să îi lipsească copilului tău pentru o imunitate puternică

    Ca părinți, vrem să facem tot ce ne stă în putere pentru a-i feri pe micuții noștri de răceli, gripă, viroze respiratorii sau alte afecțiuni care le-ar putea cauza orice fel...

    Copilul tău tușește prea des? Iată principalele cauze
    Copilul tău tușește prea des? Iată principalele cauze

    Copiii mici tușesc cel mai adesea atunci când mucoasa traheei devine iritată, ceea ce se întâmplă de obicei în caz de infecții respiratorii. De asemenea, se pot...

    Crezi că prietenii copilului tău sunt toxici? Semne pe care trebuie să le urmărești
    Crezi că prietenii copilului tău sunt toxici? Semne pe care trebuie să le urmărești

    Prietenia este o experiență minunată, un sentiment înălțător, dar poate fi și toxică. Încă de la vârsta de trei ani, copilul începe să conștientizeze...

    Am furat piticul de grădină al vecinei mele pentru că îmi sperie copilul
    Am furat piticul de grădină al vecinei mele pentru că îmi sperie copilul

    Un bărbat a recunoscut că a furat piticul de grădină al vecinei sale pentru că îl înspăimânta pe fiul său, iar acum vecina este furioasă.

    © 2025 Qbebe