Lactaza este o enzimă pe care organismul nostru o produce în intestinul subţire pentru a scinda lactoza în zaharuri simple, glucoză şi galactoză, astfel încât să poată fi asimilată. În primele luni de viaţă unii bebeluşi au dificultăţi în digerarea lactozei din lapte (fie el matern sau formulă). Această lactoză nedigerată duce la un disconfort digestiv temporar, cu plânsul asociat acestuia.
Sfaturi pentru părinți
Sunt multe metode prin care poți încerca să îți calmezi bebelușul. Dacă una nu merge, încearcă alta, sau încearcă în altă zi. Fiecare bebeluș este diferit și ceea ce i se potrivește unuia, nu se potrivește neapărat și altuia.
• Exclude cauzele comune de plâns cum ar fi foamea și setea.
• Schimbă poziția în care ții bebelușul atunci când îl hrănești.
• Dacă alăptezi, ai grijă ce mănânci și bei și urmărește dacă meniul tău îl influențează și pe cel mic.
• Drăgălește-l mult!
• Încearcă să-i atragi atenția punând muzică, legănându-l sau plimbându-l cu mașina.
• Fă-i un masaj ușor.
Susţinut de părinţi şi specialişti de peste 15 ani, Colief® Infant Drops ajută la scindarea lactozei din laptele obişnuit al sugarului, înainte de hrănire, făcându-l astfel uşor de digerat.
Deficiența tranzientă de lactază (DTL)
Deficiența tranzientă de lactază apare la sugarii care se nasc cu un nivel insuficient de enzimă lactază. Ea este necesară pentru digerarea lactozei din laptele matern sau formulă. Neprelucrată, lactoza ajunge în intestinul gros, unde în urma atacului bacterian se formează o spumă, care „se pune de-a curmezişul" în intestine şi nu poate fi nici eliberată sub formă de gaze, nici absorbită, iar peretele intestinal se umflă, provocând durere.
Simptomele cauzate de DTL sunt similare celor resimțite de copiii și adulții cu intoleranță la lactoză; consumul de lactate în lipsa enzimei lactază duce la gaze, balonare și disconfort digestiv.
Diferența majoră între intoleranța adulților și DTL suferită de sugari este că DTL este o condiție temporară, care dispare de obicei după vârsta de 3-4 luni, când organismul sugarului începe să producă lactază în cantități suficiente. În ciuda faptului că DTL este o condiție temporară, netratată poate fi dureroasă și frustrantă atât pentru bebeluși cât și pentru părinții acestuia.
Colief® Infant Drops
Deficiența tranzientă de lactază poate fi tratată prin adăugarea de Colief® Infant Drops în laptele uzual al sugarului, înainte de fiecare masă. Enzima lactază din picăturile de Colief® reduc conținutul de lactoză din lapte, făcându-l mai ușor de digerat.
Colief® Infant Drops este un produs 100% natural ce poate ajuta la continuarea alăptării sau, după caz, previne trecerea la o formulă de lapte scumpă, hipoalergenică.
Colief® Infant Drops poate fi folosit încă de la naștere, la fiecare masă a sugarului (dar nu mai mult de 7 mese pe zi) până în jurul vârstei de 3-4 luni. La această vârstă, organismul bebelușului ar trebui să producă suficientă lactază, iar cantitatea de Colief® poate fi scăzută treptat.
Colief® Infant Drops 15ml & 7ml
• previne cauza apariţiei colicilor
• 100% natural
• sigur de la naştere
• fără efecte secundare
Colief® Infant Drops reduce conținutul de lactoză din laptele bebelușului tău cu până la 70%.
Pentru că nu înlătură întregul conținut de lactoză, Colief® îi permite bebelușului să își dezvolte propria abilitate de a scinda lactoza, un factor important în această etapă de dezvoltare.
Întotdeauna adaugă picăturile de Colief® Infant Drops în laptele cald (nu fierbinte sau rece) și niciodată direct în gurița sugarului.
Colief® Infant Drops poate fi folosit în siguranță încă din prima zi de viață a puiului tău, având efect atât în lapte matern, cât și formulă.
Odată deschis, păstrează Colief® Infant Drops în frigider, dar nu la congelator. Poate fi păstrat 6 săptămâni de la deschidere. Nu utilizați după data înscrisă pe ambalaj.
Colief® Infant Drops este disponibil în 2 variante: de 7ml și de 15ml.
Sticluța de 7ml este suficientă pentru 6 mese pe zi timp de 7 zile, iar cea de 15 ml asigură suficient Colief pentru 90 de mese (15 zile).