Cercei pentru prichindei. Ce să ai în vedere când alegi prima pereche de cercei

Cercei pentru prichindei. Ce să ai în vedere când alegi prima pereche de cercei

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre cele mai dragi amintiri din primii ani de copilărie ai unei fetițe merită să se regăsească și aceasta: momentul în care în drăgălașele urechiușe se vede prima pereche de cercei. Pentru ca o asemenea amintire să fie într-adevăr memorabilă, contează mult să se aleagă cercei cu care micuțele să se simtă de la început în largul lor. În acest scop, este esențial să ai în vedere atât aspecte care țin de realizarea găurilor în urechi în deplină siguranță, cât și criteriile de care ar fi bine să se țină cont pentru a alege cei mai potriviți cercei. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi detalii care îți vor fi oricând utile !

Ce trebuie să știi înainte să dai găuri în urechi copilului

Îți dorești ca fetița ta să poarte cercei încă de la o vârstă fragedă? În acest caz, este indicat să te informezi cât mai bine în legătură cu realizarea găurilor în urechi, astfel încât să știi la ce să te aștepți. Întrucât trebuie să primeze întotdeauna siguranța copilului, străduiește-te să te ghidezi după următoarele recomandări:

Nu este indicat să se dea găuri în urechi unui nou-născut

Chiar dacă medicii pediatri nu menționează exact vârsta de la care este într-adevăr sigur să se dea găuri în urechi, de cele mai multe ori vin cu următorul îndemn: pentru că nou-născuții sunt mai expuși riscului de a dezvolta infecții, este recomandat ca demersul de găurire a urechilor să se amâne până când bebelușii depășesc vârsta de 2 luni. De fapt, acest sfat se leagă de faptul că în primele șase luni de viață copiii primesc vaccinul ce previne difteria, pertussisul și tetanosul. Astfel, una dintre cele mai cunoscute cauze ale tetanosului este contactul cu un obiect infectat cu toxina produsă de bacteria Clostridium tetani. Printre obiectele infectate se pot număra un cercel sau un aparat special pentru datul găurilor în urechi. Atenție! Nu este recomandat să se dea găuri în urechi în aceeași zi cu efectuarea vaccinului menționat, ci după cel puțin 2 săptămâni. 

De asemenea, medicii susțin că este preferabil ca o gaură în urechi să se dea între vârsta de 2 și 6 luni, în condițiile în care lobul urechii are nevoie de timp să se dezvolte. În cazul în care găurile se fac în primele zile de la naștere, în maternitate, își vor modifica poziția pe măsură ce lobul crește. 

fetita cu cercelusi floricicele care isi indreapta privirea in sus

Pentru obținerea găurilor în urechi se utilizează numai instrumente sterile

Cea mai importantă măsură pentru prevenirea infecțiilor provocate de datul găurilor în urechi este să se recurgă numai la echipament steril, care să elimine orice risc de contaminare. Un astfel de echipament este și cel regăsit în cadrul kiturilor de piercing, inclusiv de găurire a urechii, de la STUDEX® System75TM. Acesta este un sistem brevetat, ce te asigură că inclusiv copiii beneficiază de o găurire a urechilor igienică, rapidă, blândă și fără durere. Kiturile de la STUDEX® includ produse de calitate superioară, fabricate în SUA, în conformitate cu regulile de producție și de comercializare ale FDA (Agenția pentru Alimente și Medicamente).

În ceea ce privește kiturile utile pentru realizarea găurilor în urechi, acestea oferă:

  • Un aparat de piercing;
  • Un dispozitiv care se montează în aparatul de piercing;
  • Un set de cercei pre-sterilizați: aceștia sunt puși într-un ambalaj steril, în care se află și dispozitivul de montat în aparatul de piercing;
  • Un marker-stilou, prietenos cu pielea;
  • Pad-uri cu alcool pentru dezinfectarea urechii;
  • Produse pentru efectuarea tratamentului de după realizarea găurilor. 

Aparatele de piercing de la STUDEX® System75TM se disting prin funcționarea silențioasă (nu au arc de acționare), de aceea sunt adecvate și pentru urechile bebelușilor. Aceste aparate sunt ușor de manipulat chiar și de către o persoană fără experiență, iar datorită vizibilității excelente a locului în care trebuie să se dea gaura, găurirea urechilor se realizează cu mare precizie.

Dacă vrei să fii sigură că procesul de găurire a urechilor copilului se desfășoară în deplină siguranță, chiar în confortul casei, comandă un kit steril pentru piercing (care conține cercei medicinali, din oțel chirurgical fără nichel sau cobalt, plus un dispozitiv pentru piercing) de la STUDEX de pe kalini.ro, un magazin online care furnizează bijuterii durabile, de calitate, din aur și argint, pentru copii și adulți. 

Odată ce ai la îndemână kitul, urmează următorii pași:

  • Spală-te bine pe mâini;
  • Dezinfectează lobul urechii copilului;
  • Folosește-te de markerul-stilou pentru a însemna locul în care vrei să fie găurile;
  • Desfă blisterul steril și scoate dispozitivul pentru piercing, având grijă să nu atingi cercelul;
  • Poziționează corect dispozitivul pentru piercing: ai grijă să fie așezat orizontal și aliniază-l în funcție de semnul făcut cu markerul;
  • Apropie dispozitivul de ureche, cu tija îndreptată spre lob;
  • Apasă ferm pe dispozitiv.

Noii cercei trebuie lăsați în urechea copilului pentru cel puțin 4 săptămâni

Este necesar să pui în aplicare acest sfat pentru a oferi urechii răgazul necesar să se vindece după realizarea găurilor. Practic, nu scoate din urechea copilului noii cercei pentru 4-6 săptămâni și, în acest interval, pentru a preveni o infecție, curăță zilnic locurile pe care se află găurile.

Copilul trebuie monitorizat permanent pentru a sesiza eventualele semne ale unei infecții

În afară de utilizarea unui echipament de dat găuri care nu a fost steril, alte cauze care pot conduce la apariția unei infecții la urechile copilului sunt:

  • Locul pe care se află găurile nu s-a păstrat curat;
  • Atingerea urechilor cu mâinile murdare;
  • Purtarea unor cercei mult prea strânși;
  • Scoaterea cerceilor înainte ca rănile să se vindece bine;
  • Montarea greșită a unuia dintre cercei;
  • Lezarea pielii de la nivelul canalului urechii. 

Printre manifestările care indică prezența unei infecții și care trebuie să ne trimită cât mai repede la un medic se numără:

  • Durerile;
  • Înroșirea urechii;
  • Inflamarea urechii la aprox. 24 de ore de la realizarea găurilor;
  • Urechea afectată este caldă la atingere;
  • Febra.

fetita trista care isi tine mâna la ureche in timp ce mama ei i-a luat in mâna o codiță

Sesizează manifestările unei reacții alergice

Cea mai frecventă formă de alergie care survine din pricina purtării cerceilor este cea la nichel. Reacția alergică poate să fie vizibilă, de exemplu, la câteva ore de la expunerea la cerceii ce conțin nichel sau chiar la câteva zile. Semnele care trebuie să te pună în gardă sunt:

  • Înroșirea sau schimbarea nuanței pielii; 
  • Mâncărimi și/sau senzație de arsură;
  • Umflături;
  • Pete uscate, similare unei arsuri;
  • Vezicule pline de lichid.

Nu neglija îngrijirea locurilor pe care s-au dat găurile în urechi

Acest demers este vital pentru prevenirea infecțiilor și pentru accelerarea procesului de vindecare. De aceea, încearcă să respecți instrucțiunile de mai jos:

  • Aplică un unguent cu antibiotic pe locurile pe care se află găurile din urechile copilului: respectă întocmai instrucțiunile medicului care ți-a recomandat unguentul respectiv;
  • Rotește ușor cerceii, de două ori pe zi: este indicat să faci asta cel puțin 7 zile;
  • Nu atinge urechile copilului fără să te speli/să îți dezinfectezi bine mâinile.

Cum să procedezi ca să alegi primii cercei ai unei fetițe

Să găsești cerceii ideali pentru un copil reprezintă o adevărată provocare. Din fericire, dacă pui în practică sfaturile de mai jos, poți constata, cu bucurie, că ai reușit să optezi pentru bijuterii sigure, de calitate. Iată ce nu trebuie să scapi din vedere:

Alege cu mare grijă materialul din care sunt confecționați cerceii

În condițiile în care pielea copiilor este mai sensibilă decât cea a persoanelor adulte, orientează-te numai spre cercei din materiale care să nu irite, care să fie non-toxice și să nu genereze o reacție alergică. Dintre asemenea materiale fac parte:

  • Aurul: trebuie neapărat să fie de calitate. De exemplu, cerceii din aur de 14 sau de 18K sunt adecvați inclusiv pentru bebeluși;
  • Argintul sterling: conține 92,5% argint și, în general, nu declanșează reacții alergice. Dacă vrei să te asiguri că o fetiță are parte de cercei de argint rezistenți și de calitate, ce își mențin strălucirea, găsește un model care să fie placat cu rodiu;
  • Oțelul chirurgical: este un material durabil și igienic. Pentru ca un copil să nu fie supus riscului de alergie, nu achiziționa cerceii aleși dacă nu ești sigură că nu conțin o cantitate mare de nichel;
  • Titanul: reprezintă un metal hipoalergenic și este adecvat pentru pielea ultrasensibilă a celor mici.

Nu neglija sistemul de închidere 

Achiziționează cercei cu sistem de închidere cu înfiletare cu căpăcel de protecție pentru siguranța și confortul copilului. Avantajele acestui sistem de închidere sunt:

  • Este foarte sigur: căpăcelul de protecție îți garantează că pielea delicată a unei fetițe nu va fi înțepată de tija cerceilor. Prin urmare, aceștia nu trebuie scoși înainte de culcare;
  • Cerceii se fixează foarte bine în ureche și sunt greu de scos: de aceea, sunt recomandați și pentru copiii mici, care sunt adesea tentați să-și scoată cerceii din ureche. În plus, datorită sistemului de închidere menționat nu mai există riscul ca unul dintre cercei să ajungă accidental în gurița copilului sau să se piardă.

Fii atentă la forma și la dimensiunea cerceilor 

Întrucât urechile copiilor aflați în primii ani de viață sunt mici și foarte delicate, cerceii mari și/sau grei pot crea mult disconfort. De aceea, primii cercei ai unei fetițe ar trebui să fie cât mai mici, rotunzi și plați. Evită cerceii care atârnă și/sau care au colțuri ascuțite, nu numai pentru că micuța ștrengăriță poate fi tentată să-i tragă, ci și pentru că există riscul ca bijuteriile să se agațe în ceva.

Raportându-te la indicațiile prezentate, orientează-te cu încredere și spre cerceii de aur pentru copii de la Kalini.ro. Acești cercei sunt lucrați manual în fabrici renumite din Spania, fiind certificați întrucât se bazează pe aur hipoalergenic, respectându-se normele europene aflate în vigoare, ce interzic prezența cadmiului și a nichelului în aliajele aurului (nichelul este metalul cu cel mai ridicat potențial alergen). Așa se explică de ce aurul hipoalergenic este binevenit atât pentru copii, cât și pentru toate persoanele sensibile la nichel, care au avut probleme din pricina alergiei la metalele din bijuterii. 

fetita zambitoare in rochita care tine in manuta o punguta cu brand-ul de bijuterii Kalini si langa ea se afla un bebelus care doarme

În același timp, numeroase variante de cercei de aur de la Kalini se remarcă prin sistemul de închidere prin înfiletare cu căpăcel de protecție, așa că reprezintă cea mai bună alegere nu doar pentru primii cercei ai unui bebeluș, ci și pentru cerceii pe care-i porți la orice vârstă. De fapt, acești cercei sunt siguri și deosebit de plăcuți la purtat și datorită acestui sistem de închidere, care permit oricui să doarmă cu ei fără grija de a se înțepa în zona din spatele urechii. 

Nu în ultimul rând, printre cerceii de aur Kalini pot fi găsite cu ușurință modele cu forme și dimensiuni special alese pentru a se potrivi de minune atât unui bebeluș, cât și unui copil mai mare sau chiar unei persoane adulte. 

De exemplu, dacă vrei să oferi un cadou deosebit, alege varianta Cercei bebeluși, cu protecție, din aur galben de 14K, Rotunzi, cu opal albastru intens. Ceea ce le conferă unicitate este efectul „piele de șopârlă”, vizibil întrucât opalul își schimbă nuanța în funcție de lumină, putând fi albastru, bleu, verde sau galben. Totodată, opalul este prelucrat (opalul natural se zdrobește și se amestecă apoi cu o rășină) și, spre deosebire de piatra brută, se distinge prin rezistența la șocuri, prin culoarea spectaculoasă și prin faptul că nu este sensibil la umiditate.  

cercei de aur galben cu opal albastru intens

Un model de cercei de aur care se pretează la orice vârstă sunt și Cerceii cu protecție din aur galben de 14K, Inimi, cu piatra zirconia. Această piatră este așezată la mijloc, dăruind farmec și eleganță cerceilor versatili și delicați deopotrivă. 

cercei de aur galben inimioara, cu zirconiu in mijloc

În plus, pentru fetițele cu vârsta de peste 1 an sau pentru o persoană adultă jucăușă, și următorul model de cercei de aur este o alegere inspirată. Cerceii fetițe, cu protecție, din aur galben de 14K, Pisicuțe cu interiorul sidef, nu au cum să treacă neobservați.

cercei de aur galben in forma de pisicuta, cu sidef

În afară de cerceii descriși anterior, nu uita că, vizitând magazinul online kalini.ro, poți găsi oricând modele excelente nu numai pentru prima pereche de cercei ai unei fetițe, ci pentru orice cadou memorabil. Cu alte cuvinte, inspiră-te, în alegerile tale, dintr-o gamă foarte variată de cercei, cu forme clasice (cum ar fi biluțe, bănuți, inimioare, floricele) sau de animăluțe și insecte (de exemplu, pisicuțe, delfini, ursuleți, fluturași, gărgărițe, unicorni), cu piatră zirconia, perle, opal, smaralde, rubine, safire sau chiar cu diamante. 

fetita care poarta cercei in forma de gargarita

Cercei la bebeluși: Când este sigur să îi punem și ce fel de cercei alegem

Surse foto: istockphoto.com, kalini.ro, youtube.com, Image by freepik

Surse articol: babycenter.com, healthline.com, parenting.firstcry.com, publications.aap.org, sfatulmedicului.ro, studex.ro, webmd.com

Articolul urmator
Cum gestionăm prima dezamăgire a copilului cu privire la relațiile de prietenie
Cum gestionăm prima dezamăgire a copilului cu privire la relațiile de prietenie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Dăm sau nu găuri în urechi bebelușelor? O influenceriță din showbiz-ul românesc a fost aspru criticată în online după ce fetița ei de câteva luni a apărut cu cercei
    Dăm sau nu găuri în urechi bebelușelor? O influenceriță din showbiz-ul românesc a fost aspru criticată în online după ce fetița ei de câteva luni a apărut cu cercei

    O tânără cunoscută în mediul online a stârnit rumoare în mediul online după ce a publicat o postare cu fiica ei de doar 9 luni cu cercei în urechi. Ce...

    Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte
    Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte

    „Acum 10 ani, credeam în dragoste la prima vedere, pentru că am trăit asta. Acum, că sunt părinte, nu mai cred”, mărturisește Alexis, o mamă de peste hotare, pentru...

    Specialiștii dau răspunsul: de ce cred bărbații în dragoste la prima vedere?
    Specialiștii dau răspunsul: de ce cred bărbații în dragoste la prima vedere?

    Știai că bărbații tind să creadă în dragoste la prima vedere, chiar mai mult decât femeile? Chiar dacă acest conceput e asociat mai mult cu filmele romantice, decât...

    Dragoste la prima vedere între doi mari actori, ce dăinuie de 58 de ani. Victor Rebengiuc și Maria Mihuț trăiesc o iubire de poveste
    Dragoste la prima vedere între doi mari actori, ce dăinuie de 58 de ani. Victor Rebengiuc și Maria Mihuț trăiesc o iubire de poveste

    Între Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț a fost dragoste la prima vedere, o iubire atât de puternică între doi oameni care împărtășesc aceeași profesie și...

    Iubirea învinge! O femeie și-a cunoscut sufletul pereche când era deja însărcinată în 25 de săptămâni. A născut la a patra lor întâlnire
    Iubirea învinge! O femeie și-a cunoscut sufletul pereche când era deja însărcinată în 25 de săptămâni. A născut la a patra lor întâlnire

    La 25 de săptămâni de sarcină, Alyssa, o femeie în vârstă de 19 ani, a decis să posteze profilul ei pe un site de dating online. Căutările lui Max pentru partenera...

    Ce văd când îmi alăptez copilul? O pereche de sâni devastați, plini de vergeturi și mușcături!
    Ce văd când îmi alăptez copilul? O pereche de sâni devastați, plini de vergeturi și mușcături!

    O tânără mămică povestește cum a afectat-o depresia postpartum și cum i-a schimbat percepția despre propriul trup. În loc să se privească în oglindă și să vadă...

    4 semne zodiacale care sunt pregătite să își întâlnească sufletul pereche
    4 semne zodiacale care sunt pregătite să își întâlnească sufletul pereche

    Nu există un moment potrivit pentru a întâlni sufletul pereche. Această întâlnire de destin vine pe neașteptate și are un impact major în viața noastră....

    Ce facem când copilul ajunge aproape de maturitate? Reușim să ne ținem părerile doar pentru noi sau ne vom spune le nesfârșit punctul de vedere
    Ce facem când copilul ajunge aproape de maturitate? Reușim să ne ținem părerile doar pentru noi sau ne vom spune le nesfârșit punctul de vedere

    Opiniile părinților contează pentru copiii ajunși la maturtate sau sunt doar niște sfaturi învechite care îi plictisesc pe adolescenți? Iată ce a realizat o mamă de...

    © 2024 Qbebe