Izolarea, schimbarea stilului de viață și teama de a nu te îmbolnăvi sunt factori care te fac vulnerabilă și predispusă la modificări de stare, neliniște și anxietate. Dacă ești tot timpul nervoasă, stresată, nu te mai poți concentra și odihni, trebuie să știi că ești la un pas de a experimenta atacuri de panică. Motivul? Atacurile de panică sunt răspunsul organismului atunci când simte un pericol iminent. Ce este de făcut? Simplu! Introduci magneziul în obiceiurile tale zilnice. Specialiștii recomandă mineralul persoanelor anxioase, sau care traversează perioade dificile și foarte solicitante.
Magneziul - remediu împotriva anxietății?
Pare greu de crezut că un mineral, pe care în mod normal îl incluzi în dieta ta prin consumul de banane, semințe de susan și migdale, te ajută să te relaxezi, nu-i așa? Ei bine, conform specialiștilor, în perioadele stresante corpul pierde mai mult magneziu. Datorită nivelului crescut de cortizol din sânge, mineralul este din ce în ce mai filtrat prin rinichi și excretat în urină. De asemenea, deficitul de magneziu poate influența apariția bolilor de inimă, migrene sau hipertensiune arterială.
Trăiești un stres continuu, fără doar și poate, tocmai de aceea Biolectra, supliment alimentar pe bază de magneziu, este soluția perfectă pentru tine. Te ajută să-ți îndeplinești cu succes toate sarcinile, îți susține funcțiile principale și te ajută să eliberezi stresul, eliminând astfel posibilitatea apariției stărilor de anxietate sau a depresiei.
Magneziul este un mineral extrem de important pentru buna funcționare a funcțiilor esențiale din organism. Este distribuit în proporție de 60% la nivelul sistemului osos, 39% intracelular și 1% extracelular, iar beneficiile lui sunt dintre cele mai diverse:
- Susține sănătatea inimii
- Asigură o bună digestie
- Susține sistemul nervos
- Reglează somnul
- Scade riscul de depresie
- Reglează coagularea sângelui
- Susține sistemul muscular
Soluția părinților responsabili pentru stres și migrene!
Efectele benefice nu se opresc aici. Aparent, conform Fundației Americane a Migrenelor, consumul de magneziu poate ameliora migrenele. Această afecțiune este întâlnită la aproximativ 15% din populația cu vârsta curprinsă între 22 – 55 de ani. Este un tip de durere de cap localizată unilateral, pulsatilă, ce se manifestă prin episoade ce pot dura între 4 – 72 de ore. Se manifestă diferit de la un pacient la altul, însă cele mai comune simptome apărute concomitent sunt:
- Greață
- Vărsaturi
- Fotofobie
- Iriabilitate
- Fonofobie
De ce apar migrenele? Această boală, a treia cea mai frecventă în lume, este rezultatul unei perioade stresante. Desigur, migrenele pot apărea și în urma unui program neregulat de somn, al unor fluctuații hormonale și se întâlnesc mai des în cazul femeilor.
Astfel, în urma cercetărilor asupra efectelor pe care un tratament pe bază de magneziu îl pot avea asupra migrenelor, s-a descoperit că o doză zilnică de 400-500 de mg poate reduce intensitatea durerilor. De asemenea, cu ajutorul unei doze regulate, pentru o perioadă de trei sau patru luni, pot fi prevenite episoadele noi. Mai mult, mineralul este benefic și pentru ameliorarea durerilor obișnuite de la nivelul capului, fiind bine tolerat de organism și foarte eficient la nivel celular.
Fie că ai experimentat deja primele episoade de migrene, ori stările de anxietate nu-ți mai dau pace, trebuie să introduci Biolectra în regimul tău zilnic. Aportul de magneziu din alimentație este insuficient pentru perioada pe care o experimentează corpul tău, astfel încât trebuie să suplimentezi.
Biolectra nu conține zahăr, gluten sau lactoză, ceea ce-l face perfect chiar și pentru persoanele ce suferă de anumite intolerențe, sau afecțiuni. Mai mult decât atât, este potrivit și în timpul sarcinii, când există o excreție renale de magneziu de 25%, dar și în alăptare, dat fiind faptul că mama transmite copilului o cantitate semnificativă din mineral prin intermediul laptelui matern. De asemenea, consumul regulat de magneziu în timpul sarcinii poate preveni crampele musculare (principalul semn că suferi de un deficit de mineral) și scade riscul de naștere prematură.