Cum tratezi corect juliturile și zgârieturile copilului
Chiar dacă nu necesită vizită obligatorie la medic, juliturile și zgârieturile trebuie îngrijite corespunzător, pentru a se evita apariția complicațiilor nedorite.
Înainte să atingi rana copilului tău, spală-te bine pe mâini cu apă și săpun pentru a te dezinfecta. Apoi, curată zona afectată cu apă călduță și săpun până când te asiguri că ai îndepărtat urmele de praf sau noroi. Poți folosi și apă oxigenata sau rivanol, dacă ai prin casă, pentru dezinfectarea rănilor cu sângerare superficială.
Dacă observi că locul în care copilul s-a rănit începe să se umfle sau să se învinețească, aplică repede o pungă cu gheață, înfășurată în tifon sau prosop timp de câteva minute.
Pentru a preveni infecția, aplică de mai multe ori pe zi un unguent cu efect antibacterian și antiseptic. Theresienol este alegerea numărul 1 pentru tratamentul leziunilor pielii de orice tip (arsură, hematom, rana deschisă), dar și pentru cicatrici rezultate în urmă intervențiilor chirurgicale.
Fiind 100% natural, Theresienol este indicat atât adulților, cât și copiilor, fiind indicat în caz de:
- arsuri solare;
- răni superficiale (julituri, zgârieturi);
- hematoame;
- echimoze;
- tumefieri;
- răni greu vindecabile;
- cicatrici rezultate în urmă intervențiilor chirurgicale;
- piele excesiv de uscată.
Theresienol are efect antiseptic, reduce durerea locală și accelerează vindecarea pielii. Calmează mâncărimea cauzată de anumite răni, hidratează țesuturile și accelerează resorbția hematoamelor.
Când trebuie să mergi la medic?
Deși, în majoritatea cazurilor juliturile copilăriei nu necesită îngrijire medicală, există câteva semnale de alarmă care te pot trimite cu prichindelul tău direct în cabinetul medicului:
- dacă julitura se află într-o zona sensibilă (aproape de ochi sau în zona tamplelor);
- dacă rana este adâncă și sângerarea nu se oprește;
- dacă în interiorul rănii există corpuri străine, cum ar fi cioburi, așchii de lemn etc;
- dacă observi că rana nu se ameliorează, roșeața persistă și apar semne de puroi. E posibil să se fi instalat o infecție.
Ce farmec ar avea copilăria fără cucuie, julituri și zgârieturi? Acum că ai aflat ce trebuie să faci pentru a trata rănile superficiale ale micuțului tău, nu îți mai rămâne decât să îl lași să se bucure în continuare de o copilărie fără griji!
Surse foto: istockphoto.com