Poluarea în interiorul casei
Conform studiilor efectuate de specialiști, majoritatea persoanelor petrec în medie jumătate din timpul lor, uneori chiar și în proporție de 90%, în interior. Indiferent că este vorba despre birou, mijloc de transport, sau acasă, aerul pe care îl inspiră nu este tocmai cel mai curat. Astfel, vei descoperi care sunt factorii ce poluează aerul din casă, dar și soluții ce îl vor purifica.
Fumatul este principalul poluant de interior. Din nefericire, este un factor nociv în egală măsură pentru fumătorii activi, cât și pentru cei pasivi, care se dovedesc a fi de cele mai multe ori copiii. Fumatul în interiorul casei poate influența apariția problemelor respiratorii și a alergiilor. Astfel, este recomandat ca fumul de țigară să nu intre în contact cu cei mici.
Un alt element perturbator al aerului din interior este mucegaiul. Petele de mucegai și aerul umed sunt inevitabile, mai ales atunci când nu există o circulație continuă a aerului. De asemenea, în categoria poluanților de la interior fac parte și produsele de curățenie sau odorizantele de cameră. Pentru ca acestea să acționeze eficient asupra murdăriei și pentru a combate mirosurile neplăcute conțin elemente chimice, ce se evaporă și încarcă astfel aerul din casa ta.
Asta nu este tot! Poluarea la interior este produsă și de cea din atmosferă. Cum? Atunci când deschizi larg ferestrele, în ideea de a aerisi, particulele de praf și alergeni pătrund odată cu aerul curat.
Efectele poluării interioare asupra copilului
Din păcate, copiii sunt principalii vizați ai poluări de la interior, fiind cei care petrec mai mult timp în casă sau la școală. Astfel, cei mici sunt mai des expuși infecțiilor repiratorii, având un sistem imunitar slab dezvoltat. Prin urmare, aceste afecțiuni împreună cu acțiunea poluanților din interior pot perturba somnul copiilor.
Conform studiilor desfășurate pentru a vedea care sunt efectele aerului poluat în odihna copiilor, s-au descoperit modificări semnificative asupra calității somnului, dar și a dispoziției de a doua zi. Din câte se pare, aerul din camera copilului îi afectează somnul prin intermediul particulelor de praf la nivel respirator, dar și la nivelul sistemului nervos. Un copil ce prezintă dificultăți de respirație va manifesta o stare de agitație, care va tulbura odihna și îi va aduce o senzație de oboseală a doua zi.
Prezența alergenilor în aerul în interior poate influența complet calitatea vieții. Pot apărea diverse manifestări care vor afecta activitățile de zi cu zi. Astfel, durerile de cap, senzația de disconfort la înghițire, iritație la nivelul ochilor, stări de amețeală și greață sunt urmările existenței diverșilor factori alergeni în interior. Ca soluție pentru toate acestea este prezența unui umidificator și purificator inteligent, ce va transforma complet aerul din casa ta. Este vorba despre Philips Air Combi, al cărui sistem de filtrare poate îndepărta particulele de praf sau alergeni din aer. De asemenea, poate elimina bacteriile și mirosurile neplăcute. Cu alte cuvinte, va deveni cel mai bun prieten al familei din interiorul casei.
Mai multe detalii despre influența aerului din interior asupra copiilor chiar de la specialist!