QBebe îţi vine în ajutor cu cele mai bune sfaturi pentru curăţarea, igienizarea şi protejarea biberoanelor! În plus îţi arătam si cateva modele de sterilizatoare pentru biberoane eficiente.
În primul rând, iată cum trebuie să arate un set cu necesarul pentru hrana bebeluşului şi sterilizarea ulterioară: 2 biberoane mari, 2 biberoane mici, 2 tetine, 1 suzetă şi 1 perie indispensabilă în curăţarea recipientelor pentru mâncare.
Poate mama ta ţi-a povestit despre metodele de curăţare a biberoanelor
din anii '80 si '90, care implicau fierberea lor. Însă metoda de sterilizare a evoluat, devenind una
foarte rapidă, eficientă şi uşor de utilizat. Pentru tine şi multe alte
mămici cărora fierberea biberoanelor li se pare o corvoadă, s-au
inventat recipientele electrice şi electronice pentru sterilizare. |
Vechi si nou - variante de sterilizare
Orice metodă de sterilizare alegi, nu uita ca înainte să te speli bine pe mâini, cu apă şi săpun, apoi să le clăteşti şi ştergi.Poate că nu dispui de resursele financiare pentru a achiziţiona un astfel de recipient pentru sterilizare, sau pur şi simplu esti adepta ideii că, tradiţionalul este mult mai eficient decât modernul. Astfel, poţi recurge la clasica fierbere a biberoanelor într-o oală cu apă, pe aragaz. Pentru ca totul sa fie eficient curăţat, trebuie să aştepţi maximum 15 minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
O altă metoda intens folosita de zeci de ani este următoarea: foloseţti un detergent de vase şi o perie pentru sticle. Speli biberoanele, inelele gingivale şi tetinele, apoi le freci cu peria înmuiată în detergentul de vase, insistând la baza biberonului şi la îmbinarea dintre biberon şi tetină. Apoi, cu multa apă, le clăteşti, după care le pui la uscat doar după ce eşti sigură că nu mai există nicio urmă de detergent. Există perii speciale pentru biberon, care au ergonomia necesara pentru a le curata bine. Peria de la Philips Avent are o forma speciala curbata, curata perfect biberoanele, tetinele si celelalte accesorii folosite la hranirea bebelusului.
Există şi varianta sterilizării la rece, mai rar folosită. În acest caz
se pune într-un vas cu apă rece o pastilă de sterilizare, după care se
pun biberoanele cu gura în jos. Totuşi, varianta prin fierbere este mai
sigură. |
|
Sterilizarea electrica sau electronica
Dacă foloseşti un recipient electric sau electronic pentru
sterilizare, trebuie să ţii cont de următorii paşi: pune apa în
recipient până la limita marcată, apoi pune biberoanele cu gura în jos în coşul inferior. În coşul de deasupra, aşezi tetinele, inelele
gingivale şi capacele. În doar 20 de minute, totul este gata!
Dupa ce aparatul te anunţă că procesul de sterilizare a luat sfârşit,
scoate biberoanele, închide-le şi pune-le pentru 24 de ore la frigider.
Sterilizarea cu aburi - cea mai eficientă
Cel mai eficient principiu de sterilizare a biberoanelor este sterilizarea cu aburi, mult mai sănătoasă pentru cel mic, deoarece previne tulburările digestive şi nu atacă stomacul, aşa cum fac anumite substanţe chimice folosite în sterilizarea tradiţională.
Principiul sterilizării cu aburi este folosit şi de sterilizatoarele
Philips Avent, care utilizeaza aburii şi căldura intensă pentru a îndeparta orice urmă de murdărie şi orice particule neprietenoase.
Cu dimensiunea lui reglabila noul sterilizator electric cu abur se potriveste perfect articolelor ce trebuie sterilizate indiferent daca este vorba doar de cateva articole mici sau de o incarcatura completa si ocupa un spatiu minim in bucatarie.
Dimensiune reglabila: mic, mediu, mare. |
|