Sugarii primesc de regula cinci sau sase mese pe zi. Unii se multumesc cu 650-700 ml de lapte in 24 de ore, altii cu 850-1000 ml in 24 de ore. Depinde de nevoile alimentare ale bebelusului tau. La sugari, alimentatia cu produse adaptate, sau partial adaptate, se va face respectand indicatiile de pe cutie. Nu adauga cereale instant sau gris, aceste produse au o suficienta cantitate de hidrocarbonate. Pentru sugarii hraniti cu lapte de vaca nedegresat, se va mentine concentratia de 2/3, adica doua parti de lapte si una de apa. La cei cu diaree, diluatia se va face cu decoct- apa in care s-a fiert orez.
Nu forta niciodata un copil sa manance, deoarece el se va opri singur atunci cand se va simti satul. Mai ales bebelusii, cu exceptia faptului in care sunt bolnaviori, stiu sa isi asculte organismul. Ei mananca atat cat au nevoie. Fii atenta la semnalele care iti spun ca micutul tau s-a saturat. Un bebelus pana in 6 luni isi va intoarce capul in mod repetat de la san sau de la biberon; va inceta sa mai suga, desi ramane la sanul mamei. Sau va incepe sa traga lent, neregulat - mai degraba pentru confort, decat pentru a se hrani. Un copilas mai mare, peste 1 an, va arunca mancarea si va incepe sa se joace cu ea.
Ca sa te asiguri ca bebele a mancat suficient, verifica-i pampersul. Un scutec ud si murdar iti confirma ca micutul este sanatos si papa atat cat ii trebuie.