Cum poți să-ți calmezi copilul care plânge- Varianta 1
În urma experienței sale de peste 30 de ani în pediatrie, medicul Robert Hamilton, de la Centrul de Pediatrie „Pacific Ocean Pediatry" (Santa Monica, California), a observat că una dintre cele mai mari provocări ale mamelor, dar și ale medicilor care trebuie să le explice acestora ce se întâmplă cu bebelușii lor, este să reușească să-i calmeze pe aceștia când plâng.
Metoda propusă de acest medic nu este dificil de pus în aplicare și poate să dea rezultatele așteptate în 3-5 secunde. Singurele rezerve privitoare la această manieră de calmare a bebelușilor pot fi însă următoarele, după cum recunoaște chiar Robert Hamilton:
• Poți să-ți calmezi bebelușul ce plânge prin această metodă dacă acesta are între 0-3 luni, întrucât, pe măsură ce cresc, este mai greu să ai un control perfect când îi ții în brațe și există riscul să-i scapi
• Există posibilitatea ca tehnica de liniștire să nu dea roade, în condițiile în care în spatele plânsului stau motive precum un disconfort fizic sau foamea.
Să vedem cum poate fi aplicată metoda doctorului Hamilton, într-o primă variantă:
• Ia-ți bebelușul în brațe, poziționează-l cu burtica în jos și încrucișează-i brațele în zona pieptului
• Îți vei poziționa una dintre mâini sub bărbia bebelușului, susținându-i totodată mânuțele încrucișate, iar cu cealaltă îl vei ține de funduleț.
• La început ține-l pe bebeluș într-o poziție orizontală, după care poți să-l mai ridici în sus și să faci următoarele mișcări: mișcă-ți mâna pe fundulețul său și mișcă-l către stânga sau dreapta, leagănă-l în sus și în jos, înainte sau înapoi sau „trasează" cu piciorușele sale mici cercuri în aer.
În mod normal, micuțul ar trebui să nu mai plângă după doar câteva secunde.
Citește și: Trucuri eficiente pentru alinarea bebelusilor plangaciosi
Cum să-ți calmezi copilul ce plânge- Varianta 2
Și această metodă este foarte similară celei dintâi, cu deosebirea că va trebui să securizezi mai bine brațele încrucișate ale bebelușului (ce stau tot în zona pieptului) și să încerci să-l ții permanent la un unghi de 45 de grade, astfel încât acesta să nu se dea spate și să riști să-l scapi. De asemena, mișcarea dominantă pe care o vei face va fi „scuturarea" zonei fundulețului bebelușului în sus și în jos.
Indiferent de varianta de calmare pe care o vom alege, doctor Hamilton ne sfătuiește să avem grijă să fim calme, să avem numai mișcări blânde (mișcările bruște nu ar face altceva decât să întrețină plânsul bebelușului) și să ne folosim degetele cu maximă delicatețe, în special în zona bărbiei micuților noștri.
Citește și: Plange bebe: 15 strategii eficiente pentru a-l linisti
Voi mai știți și alte metode prin care putem să ne liniștim rapid bebelușii când aceștia plâng?
Surse:
www.momjunction.com
Surse poze:
www.youtube.com