Sheryl Wynne are 39 de ani și de 6 ani alăpteazî. Mai precis, își hrănește cu lapte matern cei doi fii, Riley, 6 ani și Mylo, 5 ani, înainte ca aceștia să plece la școală, dar și seara la culcare și uneori chiar și în timpul nopții. Deși este criticată de toată lumea, chiar și de familia ei, Sheryl spune că se va opri când fii ei îi vor cere asta și că i se pare că face lucrul cel mai normal din lume. Este convinsă că acest gest cimentează o relație profundă cu băieții ei și că ”laptele de mami” este cea mai ”grozavă unealtă de parenting” pentru că o ajută să calmeze copiii, să le arate că îi iubește și să le ofere confort psihic când sunt bolnavi, obosiți sau supărați.
”Totul este despre confort. Dacă sunt bolnavi, acesta este modul în care vor să fie liniștiți, dar nu trăim într-o societate care susține asta și după perioada de bebelușie. Vor să stea la pieptul meu, să fie alintați, chiar și când nu sunt alăptați. Străinii nu prea comentează, însă membrii familiei și cunoscuții m-au întrebat dacă nu cred că ar trebui să mă opresc. Se întreabă daca nu cumva comportamentul copiilor mei nu este din cauza faptului că îi alăptez și acum. Sunt dificili, dar așa sunt copiii. Oamenii cred că sunt experți în copiii altora, dar nu fac asta orbește, deși ma bazez mult și pe instincte. Băiatul cel mare este conștient că lumea se uită ciudat și nu îmi cere sân decât în casă, însă cel mic este foarte sigur pe el. Când l-am dus prima oară la grădiniță mi-a cerut, în curte, să îi dau lapte de mami. Am vrut să îl refuz, însă mi-am dat seama că îi pasez anxietatea mea și lui. Mă gândesc mereu să mă opresc. Dar niciodată nu mi s-a părut potrivit să opresc alăptarea dacă nu este ceva necesar. Este ceva ce îmi cer și este normal biologic, chiar dacă societatea nu o percepe așa. Am început să vorbesc despre asta cu Riley, cel mare, pe când avea 3 ani, dar mi-a spus că se va opri când va face 10 ani. I-am spus că nu se poate, dar am continuat. Alegerea nu este numai a mea, este o relație cu ei, facem asta împreună. Uneori îmi cer și îi refuz, uneori am impresia că ar sta la sân toată noaptea. Dar ne-a apropiat foarte mult. Este faptul că știu că pot veni la mine pentru a se liniști oricând. Desigur că pot oferi confort și fără să îi alăptez, dar momentan asta face parte din trusa mea de unelte de parenting. ”
Sheryl este doula și profesor de naștere prin hipnoză și subliniază că alăptarea este un mod extraordinar de a trece peste trauma nașterii. Pentru că așa a pățit și ea la prima naștere și s-a chinuit până ce a reușit să îl alăpteze pe primul bpiat. Iar când s-a petrecut asta, când a realizat conexiunea cu el, a uitat de traume și s-a concentrat pe a transmite iubire prin alăptare. Este determinată să continue alăptarea cât vor dori băieții ei.
Citește și:
- Alaptarea extinsa: 10 sfaturi si pareri de la specialisti
- Alaptarea extinsa: pozele controversate ale unei mamici fotograf
- Alaptarea extinsa: mamicile care isi alapteaza copiii chiar si pana la 5 ani transmit un mesaj
Surse: Mirror.co.uk
Surse foto: Kennedy News and Media