Un nou studiu a descoperit că bunicile care au grijă de nepoții lor, o dată pe săptămână, au mai puține șanse să dezvolte Alzheimer sau orice altă tulburare cognitivă. Cercetătorii din Australia au supus la trei teste diferite un număr de 186 de femei, cu vârsta cuprinsă între 57 și 68 de ani, 120 dintre ele fiind bunici.
În urma rezultatelor testelor, oamenii de știință au descoperit că femeile care stau o zi pe săptămână cu nepoții lor au avut cele mai bune rezultate. Descoperirile nu s-au oprit aici. Se pare că nici prea mult babysitting nu este tocmai benefic. Bunicile care au stat mai mult de 5 zile cu copiii au avut cele mai mici rezultate.
"Motivația acestui nou studiu a fost de a extinde literatura de specialitate, prin examinarea impactului pe care îl are "nepotismul" asupra funcțiilor cognitive. Din cunoștințele noastre, acesta este primul studiu care analizează legătura dintre gândire și apariția nepoților", au declarat autorii studiului.
Relația dintre bunici și nepoți poate ține și depresia la distanță. Asta au descoperit cercetătorii din Boston, după ce au analizat timp de 19 ani relația a 700 de bunici și nepoții lor. Cu cât relația este mai strânsă, cu atât mai puține șanse există ca cele două părți să sufere de depresie. Conform cercetătorilor, copiii se simt mult mai apropiați emoțional de bunici și îi văd ca pe un suport social.
Surse: goodhousekeeping.com, cbsnews.com, huffingtonpost.com.