Astazi, plantele medicinale se utilizeaza in scop terapeutic sub forma de: ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, gemoterapice (extracte din muguri) sau homeopate.
Dintre aceste forme farmaceutice, tincturile sunt printre primele care au fost utilizate in medicina. Acestea se obtin prin macerare cu alcool alimentar in diverse concentratii. Amestecul hidro-alcoolic asigura un grad mare de extractie a substantelor active si conservabilitate de lunga durata.
Tincturile au o gama larga de recomandari, ele avand proprietati: analgezice (calmeaza durerea), antiacide (neutralizeaza aciditatea din stomac), antihelmintice (distrug viermii intestinali), antibiotice, de crestere a imunitatii, antiemetice (previn sau calmeaza greturile si varsaturile), antipiretice (combat febra), antireumatice (combat reumatismul), colagoge (stimuleaza evacuarea bilei in intestin), depurative (curata organismul de reziduurile toxice), diuretice (stimuleaza productia si eliminarea urinei), expectorante (usureaza eliminarea prin tuse a secretiilor cailor respiratorii) si multe altele.
Ca orice extract natural, tincturile pot fi asociate in tratament cu alte produse naturale sau chiar cu medicamente alopatice (sfatul medicului este necesar in orice asociere cu medicamente).
Laboratoarele Plantextrakt prepara un numar de 27 de tincturi, respectand reteta traditionala: prelucrarea plantelor in stare proaspata, imediat dupa recoltare. Aceasta particularitate asigura pastrarea nealterata a compusilor activi din plante, conferindu-le un efect terapeutic superior.
Tincturile Plantextrakt sunt extracte vegetale hidro-alcoolice concentrate, obtinute din plante proaspete, culese din habitatul lor natural, din zone nepoluate, certificate ca zone ecologice sau recoltate din culturi ecologice proprii. Contin alcool etilic farmaceutic obtinut din fermentarea cerealelor, in concentratii care variaza de la un produs la altul.
Cu o atentie deosebita, specialistii Laboratoarelor PlantExtrakt urmaresc intregul traseu al tincturilor, de la culesul plantei, la prepararea imediata si la analiza chimica a fiecarui lot si nu in ultimul rand, la ambalarea in sticla farmaceutica bruna.
Portofoliul Plantextrakt contine tincturi extrase din: afin, anghinara, arnica, brusture, ceai de Jawa, cimbru, coada soricelului, echinacea, galbenele, ienupar, leudra, levantica, marar ovaz, paducel, papadie, propolis, rostopasca, salvie, soc, sunatoare, telina, trei frati patati, tuia, urzica si valeriana. Fiecare tinctura are proprietati proprii si este indicata in diferite afectiuni.
Tincturile Plantextrakt se pot gasi in farmaciile partenere. Mai multe informatii despre tincturi gasiti pe www.plantextrakt.ro.