Programul lunii martie la Teatrul Ion Creangă

Programul lunii martie la Teatrul Ion Creangă

Qbebe.ro

Primăvara vine cu multe, multe surprize la Teatrul Ion Creangă... și anume o mulțime de spectacole menite să stârnească râsete și voie bună în rândul celor mai mici dintre spectatori. Prima zi de primăvară este una de sărbătoare în care marcăm 185 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, iar în programul lunii se regăsesc spectacole pe alese, făurite cu multă grijă și atenție pentru a aduce cât mai aproape de copii, atât cele mai îndrăgite povești universale, cât și mari titluri ale poveștilor autohtone. 

Iar din dorința de a oferi activități cât mai diverse și distractive, printre montările scenice inventive, își fac loc mai multe ateliere tematice, care îmbină de la lecturi cu tâlc și activități de bricolaj, la tehnici aparte de pictură cu aluat sărat, plastilină sau năsturei colorați.  

PROGRAM MARTIE 2022 la Teatrul Ion Creangă

  • Amintiri într-o valiză (2-5 ani) 3.03, ora 18:00, Sala Mică 

Luând forma unei povești neobișnuite despre un călător teribil de amuzant și despre peripețiile sale extraordinare, spectacolul non-verbal se adresează micuților, dar și părinților, antrenând prin zâmbete imaginația, empatia și creativitatea spectatorilor săi de diferite vârste.

  • Supereroii revin! (4+) | 5.03, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Avem o veste nu tocmai plăcută... lumea poveștilor este amenințată de stăpânul Internetului. Tot ce trebuie să facem pentru a ne salva personajele preferate este să acordăm mai puțină importanță jocurilor video, să evadăm din lumea lor și să citim povești... astfel, cele mai îndrăgite personaje de basm vor reuși să evadeze din Valea Uitării. O altă misiune importantă a personajelor este aceea de a reuni familiile și de a le aduce aminte importanța petrecerii a cât mai mult timp împreună.

  • Glasul copilăriei (6+) | 5.03, ora 18:30, Sala Mică

Privită prin ochii unui copil, o zi petrecută la școală poate părea mai complicată decât ne putem imagina. Cu toții ne confruntăm cu sentimente de frustrare și neputință, iar lipsa de încredere în sine poate eroda personalitatea. Însă de cele mai multe ori, situația nu e chiar așa cum o percepem inițial și cel mai bine este să fim mereu atenți la cei din jur și să conștientizăm că suntem diferiți, adică unici. 

  • O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin (5+) | 6.03, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Povestea lui Aladin și a lămpii fermecate o cunoaștem în diferite forme, însă esența ei este aceeași și se remarcă indiferent de felul în care este prezentată. Versiunea noastră îmbină armonios muzica, mișcările sincron și multă magie, deoarece lampa e una, însă în ea se regăsesc două genii care vă pot îndeplinii toate dorințele! Cum se sfârșește povestea și ce alte întâmplări neașteptate se întâmplă pe parcurs, aflăm împreună în sala de spectacol!

  • Prostia omenească (4+) | 8.03 & 29.03, ora 18:00, Sala Mică

O interpretare în cheie modernă a celebrei povești scrisă de Ion Creangă acum mai bine de 140 de ani, spectacolul „Prostia omenească” aduce în atenția tinerilor spectatori o lecție de viață, vorbindu-le copiilor despre defecte umane și despre limite. 

  • Magia ghicitorilor (3-6 ani) | 9.03 & 22.03, ora 18:00, Sala Mică

Două universuri diferite, lumea ghicitorilor și lumea trucurilor magice, se intersectează      într-un punct: acela al distracției. Rezultatul este un spectacol interactiv și educativ, în care giumbușlucurile alternează cu întrebări care ne hrănesc curiozitatea, ne antrenează logica și ne dezvoltă capacitatea de înțelegere.

  • Pinguinii melomani (3-6 ani) | 10.03 & 18.03, ora 18:00, Sala Mică

Au fugit de la circ, au decis să călătorească la Polul Sud și se gândesc să-și înființeze propria orchestră. Recunoașteți descrierea? Pingunel și Pingunica, cei doi mici pinguini melomani – înarmați cu un munte de curaj și vise pe măsură – ne-au pregătit o nouă lecție despre muzică, despre dedicare și despre încredere în propriile forțe. Și mai ales despre prietenie, pentru că în Clubul Pinguinilor Melomani suntem cu toții o mare familie.

  • Călătorii prin galaxii (4+) | 11.03, ora 18:00, Sala Mică

Se știe despre Soare că este steaua în jurul căreia se învârte planeta noastră, iar despre Lună că este un corp astronomic care se învârte în jurul Pământului. Dar ce știu Soarele și Luna despre celelalte planete? Poți să afli pornind alături de noi într-o aventură prin univers! 

Amuzant și deopotrivă educativ, spectacolul „Călătorii prin galaxii” oferă un excelent punct de plecare pentru părinți, bunici, prieteni sau educatori, pentru a discuta despre stele, planete, gravitație și toate surprizele pe care le rezervă universul.

  • Jack și vrejul de fasole (5+) | 13.03, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Există oare vreo modalitate prin care putem transforma realitatea, atunci când nu este prietenoasă, într-o lume de basm? Jack reușește să facă asta cu ajutorul unor boabe de fasole fermecată, însă pentru a reuși, Jack ne învață că trebuie să oferim ceva în schimb. Practic aventura lui ne arată că dacă atunci când ne lipsește ceva suntem dispuși să facem un compromis, șansele de îndeplinire a visurilor noastre cresc considerabil.  

  • Rotundul jucăuș (sub 3 ani) | 17.03, ora 18:00, Sala Mică 

Spectacolul îi invită pe cei mici și foarte mici într-o călătorie plină de învățăminte prin lumea cea mare și rotundă: de la conturul soarelui și planetelor, la cel al fructelor și legumelor. Sunteți pregătiți să mergem pe urma formelor rotunde și jucăușe?

  • De-a Micul Prinț (4-6 ani) | 19.03, ora 10:00, Sala Mică

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 4 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, regizoarea Ioana Petre pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de ea, întreaga echipă va cerceta și se va juca, va pune întrebări și va crea labirinturi, pentru ca, la final, să poată deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

  • Vrăjitorul din Oz (5+) | 20.03, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

În această perioadă a anului în care ne pregătim de primăvară, în majoritatea dintre noi încolțesc anumite dorințe. Și știm că uneori avem nevoie de puțin praf magic pentru ca ele să se îndeplinească. Cu speranță în suflet pleacă și Dorothy în aventura de pe drumul pavat cu cărămizi galbene, care duce spre regatul de smarald unde Vrăjitorul din Oz o poate ajuta să-și îndeplinească cea mai de preț dorință – aceea de a se întoarce acasă. 

  • O poveste a porcului (5+) | 26.03, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Pentru a alunga singurătatea din viața lor, doi bătrâni aleg să ofere o șansă oricărei ființe le apare prima în cale și astfel se pricopsesc cu un porc drept fiu. Însă acesta nu este o ființă obișnuită, ci una înzestrată cu puteri magice! Cum anume vor fi răsplătiți părinții pentru fapta lor și ce alte peripeții îi mai așteaptă, aflăm împreună urmărind povestea de pe scenă.

  • CUTInE (sub 3 ani) |  26.03, ora 17:00, Sala Mică

CUTInE este un spectacol care ne dă posibilitatea tuturor, de la mici la mari și de la mari la mici, să transformăm un spațiu și un obiect în ceea ce ne îndeamnă creativitatea. Vom pune cutie lângă cutie și vom forma prin dans, mișcare și emoție noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vom explora în joacă în această aventură.

Descoperă mai multe:

www.teatrulioncreanga.ro
→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga
→ Instagram.com/teatrulioncreanga
→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga
→ Casa de Bilete – tel.: 0767.934.374

Surse foto: PR

Articolul urmator
Romanul „Ion” este jucat de studenții de la UNATC pentru elevii din București care dau BAC-ul
Romanul „Ion” este jucat de studenții de la UNATC pentru elevii din București care dau BAC-ul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum să procedezi când copilul nu doarme din cauza lunii pline
    Cum să procedezi când copilul nu doarme din cauza lunii pline

    Ai observat vreodată că îți e greu să adormi, sau că al tău copil e mai activ decât de obicei, atunci când e lună plină? Una dintre teoriile cu privire la acest...

    Zodiile care își vor pune viața la punct pânâ în luna martie 2025. Sunt hotărâte să facă schimbări majore
    Zodiile care își vor pune viața la punct pânâ în luna martie 2025. Sunt hotărâte să facă schimbări majore

    Ne apropiem cu pași repezi de anul 2025 și se simte în aer deja transformarea care îi așteaptă pe unii dintre nativi. Până în luna martie 2025, trei sunt semne...

    Ce își doresc mamele cu adevărat de 8 martie? Un studiu dă răspunsul mult așteptat
    Ce își doresc mamele cu adevărat de 8 martie? Un studiu dă răspunsul mult așteptat

    De 8 martie, dăruim mamelor noastre flori, bomboane și felicitări. Sigur că ele apreciază și ne mulțumesc, dar, oare, ce-și doresc mamele cu adevărat de ziua lor? Îți dăm un...

    Norocoșii lunii decembrie! Nativii care își vor vedea fiecare vis împlinit luna aceasta
    Norocoșii lunii decembrie! Nativii care își vor vedea fiecare vis împlinit luna aceasta

    Luna decembrie vine cu mari surprize pentru trei dintre nativii zodiacului. Aceștia vor primi un val de binecuvântări și cadouri din partea astrelor, noroc, voie bună și succes pe...

    Copiii și sezonul estival: este recomandat sau nu să le schimbăm programul de somn?
    Copiii și sezonul estival: este recomandat sau nu să le schimbăm programul de somn?

    Sezonul estival vine la pachet cu mai multe schimbări: zilele sunt mai lungi, temperaturile mai ridicate și vacanțele sunt la tot pasul. Bineînțeles că și copiii răspund la...

    Am chemat poliția când nu a venit nimeni să ia copilul de care aveam grijă când programul de bonă s-a terminat
    Am chemat poliția când nu a venit nimeni să ia copilul de care aveam grijă când programul de bonă s-a terminat

    Chiar dacă alegi să ajuți pe cineva, când persoana respectivă nu dovedește că este responsabilă și că nu se poate ține de cuvânt trebuie să ie măsuri. Așa a procedat...

    Top 10 lucruri neștiute despre Dragobete ❤️
    Top 10 lucruri neștiute despre Dragobete ❤️

    Dragostea este cea mai puternică și mai populară emoție a sufletului universal. Ea a construit și a destrămat, a scris istorie, a iscat războaie și a adus pace. În conștientul...

    Când pică Paștele Ortodox și Paștele Catolic în 2024
    Când pică Paștele Ortodox și Paștele Catolic în 2024

    Paștele face parte dintre sărbătorile creștine care nu au dată fixă. Astfel, pentru a se afla data exactă a Paștelui, trebuie să se ia în calcul atât echinocțiul de...

    © 2025 Qbebe