„Îi bag în ședință pe amândoi, le spun ce am nevoie, că mă cunosc”
Ozana Barabancea a trecut de-a lungul vieții sale printr-o adevărată dramă. Și-a pierdut mama când avea cea mai mare nevoie de ea, la vârsta de 14 ani, într-o zi de joi, iar tatăl ei, într-o altă zi de joi, pe masa de operație, în același spital. Se pare că mama artistei a fost și cea care i-a îndrumat pașii în această carieră, înscriind-o la Școala de muzică.
Rodica, mama Ozanei Barabancea a pierit în 1983, iar Ovidiu, tatăl ei, a murit peste mulți ani, în 1999. Vedeta păstrează însă o legătură specială cu ambii părinți plecați la ceruri și susține că simte că o veghează de sus. Chiar și atunci când a trecut prin divorțul de fostul soț și cei doi copii, Gloria și Andrew au rămas la ea, artista a simțit ajutorul părinților ei.
Jurata „Te cunosc de undeva” a povestit că are obiceiul de a merge la mormântul părinților ei, vorbind cu ei ca și când ar fi în viață și împărtășindu-le toate problemele sale. „Îi bag în ședință pe amândoi, le spun ce am nevoie, că mă cunosc. În momentul în care mă duc la cimitir, știu că mă întorc mai liniștită, mai fericită, ceea ce am cerut cu ei se va întâmpla. Eu vorbesc cu ei cu voce tare, eu verbalizez absolut tot. Nu mi-e rușine, mă duc dimineața atunci când nu e nimeni.
Mi se pare normal să le cinstesc memoria, să le aprind o lumânare, să le pun o floare, că așa e normal și creștinește. Când mi-a fost foarte dor de ei, am scris piesa „Cerule, deschide-te, lasă-mă mama, lasă-mi sora lângă mine, tot ce mi se cuvine” și este vorba tot despre relația dintre mine și familia pe care eu nu o mai am, adică părinții mei și familia mea de acum, adică copiii”, a declarat Ozana Barabancea la Știrile Antena Stars.
Gânduri pentru mama: 60 de idei prin care să-i transmiți toată dragostea ta
„Moartea mamei a fost o lecție de smerenie”
Despre pierderea mamei sale la o vârstă atât de fragedă, Ozana Barabancea a vorbit la Acces Direct, făcând mărturisiri emoționante: „Mama m-a dus la Şcoala de Muzică. La un moment dat nu mai voiam să studiez, m-au dat afară de la Şcoala de Muzică. Mama a mers cu săru’ mana să mă ierte. Mama a murit când eu aveam la 14 ani. Am zis ce fac eu cu viaţa mea. Singurul lucru pe are pot să îl fac este muzica.
Mi-am autosugestionat şi am început să studiez. Moartea mamei a fost o lecţie de smerenie, a fost o lecţie. Tata era un tip intelectual, era director la o fabrică. A renunţat la funcţia de conducere pentru că avea probleme cu inima. Era surprins de faptul că eu iubesc muzica. I-am făcut o scrisoare ca să înţeleagă. Nu s-a putut lupta cu dorinţa mea. La început nu a fost de acord. Tata a murit de inimă, pe masa de operaţie, într-o zi de joi. Amândoi au murit într-o zi de joi”.
Ozana Barabancea a activat ca artist liric la Opera Națională Română, a fost coordonator vocal la Teatrul Național I. L. Caragiale și la Teatrul de Stat de Operetă. Este unul dintre puținii soliști care a cântat în fața împărătesei Japoniei, prințesei Thilandei și prințul Iordaniei.
Jurata concursului Eurovision se poate lăuda nu doar cu o carieră și o recunoaștere națională și internațională a meritelor sale, ci și cu doi copii care activează în industria muzicală, fiind pianiști de excepție.
Surse foto: facebook.com, facebook.com
Surse articol: libertateapentrufemei.ro, libertatea.ro, wowbiz.ro
![Legătura tată-fiică dincolo de moarte: Povestea cutremurătoare a faimosului castel al Iuliei Hașdeu din Câmpina](/public/uploads/articole/thumbs3/49514.jpg?v=1675679985)