Micii artiști cu vârste între 10 și 18 ani au timp până pe 18 aprilie să înscrie în competiție o pictură, desen sau un colaj cu tema „Speranță”. Cele mai reușite opere vor fi premiate cu peste 2.000 de euro și expuse la cel mai mare eveniment dedicat artei din țară – Art Safari București, în primăvara acestui an.
Micii artiști sunt invitați să picteze Speranță în 2021
„După o primă ediție de succes în 2020, cu un număr record de înscrieri (peste 800) și o expoziție foarte apreciată în cadrul Art Safari București, suntem bucuroși să anunțăm că continuă! Prin acest concurs, Asociația Odiseea vine în sprijinul copiilor talentați la artă, încurajându-i să-și urmeze visul, la modul cel mai concret: susținere financiară, dar și expunere la cel mai mare eveniment dedicat artei din țară – Art Safari București – ediția 2021. Ne bucurăm că Odiseea Tânărului Artist este deja o platformă de sprijin pentru următoarele generații de artiști. O speranță!”, a declarat Iulia Andronic, Project Manager Asociația Odiseea.
„Dacă în 2020 copiii au ilustrat o odisee, reală, dar mai ales imaginară, în 2021 avem nevoie mai mult ca oricând de Speranță. Este un în care copiii excelează, așa că îi invit să își exprime cu generozitate propria viziune asupra speranței, fie printr-o pictură, desen sau colaj, pe care să le înscrie în concursul Asociației pentru educație Odiseea - Odiseea Tânărului Artist”, a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari și ambasador „Odiseea Tânărului Artist”.
Premii de peste 2.000 de euro
Valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 2.600 de euro. Acestea vor fi acordate copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, după cum urmează:
- Premiul I – 800 de euro
- Premiul 2 – 500 de euro
- Premiul 3 – 300 de euro
- Mențiuni – 20 de premii (50 de euro/fiecare)
Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă câștigătoare, inclusiv mențiunile, vor fi expuse în cadrul ediției 2021 a Art Safari București, eveniment ce va avea loc în perioada 13-23 mai 2021, în clădirea Victoria Tower din centrul Bucureștiului.
De asemenea, Asociația pentru educație Odiseea oferă și copiilor cu vârste între 15 și 18 ani oportunitatea de a-și înscrie lucrările în concurs. 10 cele mai bune opere de artă din această categorie de vârstă își vor găsi locul în expoziția dedicată concursului „Odiseea Tânărului Artist” din cadrul Art Safari 2021. (Pentru această categorie de vârstă nu se acordă premii în bani.)
Condiții de înscriere în concurs
Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema „Speranță” și să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 15 martie-18 aprilie.
Jurizarea va avea loc online în perioada 19-25 aprilie. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari București), Elena Dumitrescu (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București).
Câștigătorii desemnați vor fi anunțați prin email, în intervalul 26-30 aprilie, și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 5 mai 2021, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București).
Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerințele tehnice ale lucrărilor și criteriile de selecție, este disponibil AICI. Inițiativa Asociației pentru educație Odiseea este susținută de companiile Neste Automotive, Art Safari, Cărturești, Castrol și Radio Guerrilla.
Asociația Odiseea pregătește copiii pentru lumea de mâine
Asociația pentru educație Odiseea a fost fondată în anul 2018, cu scopul de a promova cultura și dezvoltarea în rândul copiilor. Inspirându-se din artele liberale, Odiseea a dezvoltat o serie de programe și ateliere educaționale online, unice în România, care cuprind mai multe discipline de actualitate (teatru, arte vizuale, astronomie, muzică, digital, literatură și cinematografie, public speaking, științele naturii, artă digitală), urmând și altele (arhitectură, forografie), pentru a-i inspira pe copii și pentru a-i pregăti pentru vremurile actuale. Programele educaționale contribuie la dezvoltarea cunoștințelor de cultură generală, dar și la formarea caracterului copiilor, cultivarea valorilor și virtuților pentru a deveni adulți liberi, independenți social, emoțional și intelectual, completând educația formală, academică.
Mai multe despre Asociația Odiseea: https://odiseea.ro/home.
Surse foto: PR