În mod normal, bacteriile sunt de evitat în timpul unei operații, însă nu și la naștere. Aparent, organismul mamei depozitează anumite bacterii care se transmit bebelușului la venirea sa pe lume, în mod natural. Acestea au rolul de a ajuta în dezvoltarea sistemului imunitar al celui mic. Astfel, specialiștii de la Universitatea din New York sunt de părere că aceste bacterii trebuie să ajungă și la copiii născuți prin cezariană, pe cale manuală.
Conform studiilor desfășurate de-a lungul timpului, s-a ajuns la concluzia că micuții născuți prin operație de cezarină sunt mai predispuși unor boli precum, astm și alergiii. Din spusele specialiștilor, s-ar părea că lipsa bacteriilor benefice ar putea fi unul dintre motive.
S-au analizat 7 bebeluși născuți natural și 11 născuți prin cezariană, cu 4 dintre ei expuși bacteriilor mamei. Oamenii de știință le-au urmărit ulterior evoluția timp de 1 lună pentru a vedea care sunt diferențele în ceea ce privește dezvoltarea. Astel, au descoperit că cei 4 bebeluși născuți prin cezariană erau la fel ca și cei născuți natural, datorită existenței bacteriilor.
În urma acestor concluzii, cercetătorii au venit și cu o soluție. Acesția îi încurajează pe medici să frece bebelușii cu fluidele vaginele ale mamei timp de două minute, după ce aceștia s-au născut prin cezariană.
Surse: naturalnews.com, dailymail.co.uk.