Potrivit stiintei, ACESTEA sunt cele 7 obiceiuri ale parintilor care cresc copii de succes!
1. Le citesc povesti
Cititul nu doar ca va ajuta la imbogatirea vocabularului copilului, la dezvoltarea lui intelectuala, ci si la dezvoltarea emotionala. Timpul petrecut unul in bratele celuilalt citind o poveste contribuie la dezvoltarea unei relatii puternice intre parinti si copii.
2. Muncesc
Psihologii spun ca mamele casnice le transmit copiilor ideea ca rolul femeii este sa stea acasa, sa gateasca si sa faca ordine si le stirbesc din ambitie. Studii realizate la Universitatea Harvard au scos la lumina faptul ca persoanele crescute de mame casnice au o cu totul alta abordare asupra vietii decat copiii crescuti de mame care au avut serviciu. De exemplu, fetele crescute de catre mame care au muncit aveau salariu mai mare decat cele educate de femei casnice, iar baietii crescuti de mame care au mers la serviciu participau mai mult la treburile casnice decat cei crescuti de mame casnice.
3. Limiteaza accesul la ecrane
Asociatia pediatrilor americani avertizeaza asupra faptului ca un consum mare de ecrane are efecte devastatoare asupra creierului copiilor. Cu cat petrec mai mult timp in fata televizorului, tabletei, computerului, copiii isi pierd abilitatea de a se concentra, isi pierd atentia si nevoia de socializare.
Iata cat timp ar trebui sa petreaca un copil in fata ecranelor, in functie de varsta:
• <18 luni - DELOC
• 18-24 de luni: copiii pot fi introdusi in lumea digital-media numai in compania parintilor, care sa le explice ce anume vad
• 2-5 ani: nu mai mult de 1 ora pe zi, iar ceea ce privesc sa fie educativ si sa-i ajute sa inteleaga lumea din jurul lor.
• >6 ani: program restrans de utilizare a tehnologiei media, care sa nu interfereze cu programul de somn sau miscare fizica a copilului. De asemenea, in casa trebuie sa exista zone FARA ecrane (dormitorul, bucataria etc.).
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO