Pe lângă aceste două evenimente terifiante, încălzirea globală își spune tot mai răspicat cuvântul: crește instabilitatea atmosferică, se topesc ghețari, se pierd culturi, scad suprafețele locuibile, mor animale, dispar specii, bolile se răspândesc mai rapid. Tot pe fondul încălzirii globale, problema asigurării hranei ar putea deveni tot mai îngrijorătoare. Așa cum menționam anterior, se pierd culturi, scade productivitatea în segmentul agriculturii, lucru care poate afecta industria produselor lactate, de exemplu.
Apa potabilă este raționalizată în tot mai tări dezvoltate din cauza secetei. Inclusiv în România sunt tot mai multe localități unde apa potabilă se dă cu porția. Ca să nu mai vorbim de o posibilă criză economică ce amenință întreaga lume, potrivit experților financiari. Sau de propriile mele traume și probleme de sănătate!
Trăim într-o epocă a transformărilor radicale! De ce aș vrea să aduc un copil pe lume în condițiile în care mi-e frică de ce va urma?
Nu pot să suport gândul că ai mei copii s-ar putea confrunta cu probleme și mai grave decât cele cu care mă confrunt eu, în prezent. De exemplu, ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca ai mei copii să-mi moștenească anxietatea sau tulburările de alimentație.
Citește și: Nu vreau sa fiu mama intr-o tara in care ne mor copiii arsi de vii
M-am luptat ca naiba să mă vindec de anorexie, pentru a putea avea într-o zi copii sănătoși și fericiți și pentru ca acei copii să nu treacă niciodată prin ceea ce am trecut eu. Dar nu e atât de ușor. Simplul fapt că eu însămi m-am luptat cu o tulburare de alimentație ar putea să îi expună pe copiii mei la un risc mult mai mare de a dezvolta una decât dacă ar avea o mamă care nu a trecut prin așa ceva. Cei care au o rudă bolnavă de anorexie au de zece ori mai multe șanse să sufere ei înșiși de o tulburare de alimentație. DE ZECE ORI. Și nu e ca și cum aș fi doar o rudă pe care abia au văzut-o, sunt mama lor. Persoana la care se uită pentru siguranță și confort!
Trecând la anxietate, o problemă care s-a acutizat în ultimii trei ani, citeam recent un studiu care arată că, pe lângă faptul că este ereditară, anxietatea se transmite mai degrabă de la mamă la fiică. COOL, nu-i așa? Absolut deloc.
Citește și: De ce atât de multe femei singure, fără copii, sunt fericite
Să vă mai dezvălui ce am mai descoperit, tot despre anxietate? Studii anterioare au demonstrat că anxietatea poate fi un comportament învățat, pe care copiii îl preiau de la părinți. Minunat!
Așa că să-mi spuneți voi, vă rog. De ce aș vrea să aduc un copil pe lume în condițiile în care mi-e frică de ce va urma?
Citește și: La 45 de ani nu am copii și nu sunt căsătorită. De ce simți nevoia să mă judeci?
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: Articol scris de o cititoare Qbebe.ro care dorește să își păstreze anonimatul.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.