Este mai mult decât normal ca un viitor tătic să își dea toată silința să își îngrijească soția, în special în lunile de sarcină, când hormonii o iau razna și transformările în corpul mamei își spun cuvântul. Cel mai probabil femeia va avea stări oscilante, va fi mult mai emotivă decât înainte, va avea zile când starea de spirit va fi sub nivelul mării, când grețurile șioboseala își vor pune amprenta pe buna dispoziție a viitoarei mămici. Atunci este momentul în care bărbații trebuie să preia controlul și să încerce să asigure un mediu cât mai relaxant acasă.
Certurile, reproșurile, tonul ridicat în vorbire, strigătele și țipetele nu își au locul în astfel de momente, într-un cuplu care așteaptă un copil. Cercetătorii spun că nu este vorba doar de stresul mamei, care trebuie evitat, ci și de sănătatea copilului nenăscut, care poate avea de suferit.
O echipă de cercetători de la Școala de Medicină Kochi din Japonia a scos la iveală faptul că bebelușii ai căror tati au țipat la partenerele lor însărcinate riscă să se nască cu probleme de auz mai mari cu 50% decât alții, ai căror părinți au avut o comunicare sănătoasă în aceste luni. Se pare că o voce puternică, care nu este a mamei, poate cauza mare disconfort fătului, afectându-i auzul.
Sursa: www.mirror.co.uk