Ionuț Ursu (30 de ani) a dezvăluit că a trăit timp de 23 de ani într-un centru de plasament, fiind părăsit de mama sa în spital, imediat după ce s-a născut. El este în prezent licențiat în studiul dezastrelor naturale, a făcut voluntariat pentru copiii nevoiași în diferite locuri din lume și a înființat o asociație caritabilă (Volunteer for Life).
Întrebat fiind cum de a avut ideea înființării unui cabinet stomatologic pentru copiii defavorizați din județul Neamț, a precizat că nu a uitat de locul în care a stat atâția ani și că în copilăria petrecută la centrul de plasament nu prea a beneficiat de un astfel de cabinet.
O altă mențiune a sa a fost că i s-a părut dureros ca micuții din orfelinatele din județul Neamț să nu aibă parte de servicii medicale moderne, de aceea a hotărât să le ofere un cabinet stomatologic pentru a nu mai fi nevoiți să se deplaseze în orașe: „...era un lucru dureros că aceşti copii niciodată nu au avut parte de servicii moderne de sănătate în casa lor. Trebuiau să meargă la cabinete din oraş pentru a-şi trata problemele dentare”.
Având sprijinul unui ONG, a unui număr de 150 de voluntari, a unor firme private și a Consiliului Județean Neamț, Ionuț Ursu a reușit ca în câteva luni să pună pe picioare un cabinet modern, „Dental Life Social”, în clădirea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Alexandru Roșca” din Piatra Neamț. El a adăugat că întreaga valoare a proiectului s-a ridicat la aproximativ 80.000 de euro (30.000 de euro au venit de la Consiliul Județean și restul de la firme private).
În cadrul cabinetului lucrează 3 medici stomatologi voluntari, iar de serviciile lor vor beneficia peste 400 de copii din centre de plasament din Piatra Neamț și din județul Neamț.
Surse: adevarul.ro, stirileprotv.ro
Surse foto: facebook.com