Direcţia de Sănătate Publică Olt a demerat o anchetă la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina după ce 21 de elevi au ajuns la spital cu simptome severe de toxiinfecţie alimentară, 14 dintre ai ajungând să fie internați.
„Începând de aseară, de la ora 20.30 s-au prezentat la UPU mai mulţi copii cu manifestări digestive, greaţă, vărsături, însoţite de diaree, febră, chiar şi dureri abdominale, în total au fost 21 de prezentări la UPU. În acest moment sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, 14 copii. ”, a declarat managerul DSP Olt, Angela Nicolae, potrivit Agerpres.
DSP a început să investigheze bucătăria liceului pentru identificarea alimentelor suspecte, starea de sănătate a bucătarilor și a personalului care servește masa și condițiile igienico-sanitare. S-a precizat că starea de sănătatea a copiilor „nu pune probleme deosebite” și că aceștia prezintă semne de însănătoşire. Probele biologice prelevate de la cei 14 copii internați, dintre care 11 în secţia Boli Infecţioase şi trei în secţia Pediatrie, vor fi folosite în ancheta autorităților.
„S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru, în laboratorul D.S.P, nouă probe. S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului National Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime. În acțiune participa din partea D.S.P. specialiști ai D.S.S.P. si I.S.S. și din partea D.S.V.-S.A. specialiști desemnați. Ancheta este în derulare”, au mai transmis reprezentanții DSP Olt.
Citește și:
Surse foto: istockphotos.com
Surse articol: Realitatea, Mediafax, Ziare.com