Pana in saptamana 32 de sarcina, iti vedeai medicul o data pe luna. De acum va trebui sa te duci sa il vizitezi o data la doua saptamani, ca in ultima luna vizitele sa se intampla o data pe saptamana. Timpul trece foarte repede, asa ca orice intrebare ai, legata de nastere, noteaza-o si adreseaza-o medicului tau.
Miscarile bebelusului sunt mult mai puternice, si te vei confrunta cu lovituri care iti pot taia respiratia, in coaste, in ficat, in vezica. Nu sunt daunatoare, sunt doar semne ca bebe este sanatos. De acum orice faci poate sa declanseze o activitate brusca la tine in uter, de la o melodie la un pahar de suc.
Te gandesti: “Bebe sigur va fi ori fotbalist, ori castigator la Dansez pentru tine, ori viitorul Michael Flatley, la cum da din picioare.”
Bebelusul tau este cat o jicama si cantareste aproximativ 1750 de grame! | |
Ce se intampla cu BEBELUSUL TAU in saptamana 32 de sarcina
In saptamana 32 de sarcina, bebelusul tau isi continua dezvoltarea, cantareste aproape 1700 g si masoara 43 cm in lungime. In acest moment, are deja unghii, gene, pleoapele ii sunt deschise si un strat considerabil de grasime.
Ce se intampla cu CORPUL TAU in saptamana 32 de sarcina
Pana in saptamana 32 de sarcina, deja ai cu 50% mai mult sange in corp, semn ca toate vasele tale de sange, dar si cele ale micutului tau, sunt cat se poate de bine irigate. In cazul in care ai rasuflat usurata la gandul ca mai mult de atat nu o sa iei in greutate, avem o veste proasta : e posibil sa muti acul cantarului cu 0,5 kg mai departe.
Fii atenta la felul in care reactioneaza organismul tau si, daca simti ca te sufoci sau nu ai aer, tot ce trebuie sa faci este sa te odihnesti cum trebuie. Totodata, din cauza faptului ca centrul tau de greutate se modifica in mod constant, o sa inceapa sa te doara partea inferioara a spatelui si fesele. Stim ca ai spus deja adio siluetei care iti facea prietenele geloase, dar lucrurile nu se opresc aici : soldurile tale se vor lati in continuare, pentru a asigura o buna stabilitate pentru bebelus, asa ca e posibil sa simti o durere destul de acuta in zona pelviana.
Sfaturi de sanatate pentru sarcina
- Asigura-te ca bei destula apa, poarta haine comode si pantofi in care sa te simti cat mai bine.
- Cum nu se stie niciodata cum se vor desfasura lucrurile, pregateste-te macar mental pentru eventualitatea unei operatii de cezariana.
- Dormi atat cat ai nevoie, nu cat auzi prin vecini ca ar trebui sa dormi. Cum fiecare organism este unic, la fel sunt si nevoile lui.
- Mananca sanatos, nu rata nicio programare la medic de acum inainte si evita locurile pline de agitatie.
- Incearca sa nu te deprimi. Multe femei se simt neatragatoare in aceasta perioada, insa adu-ti aminte ca o sa iti revii la forma initiala in cel mai scurt timp, daca iti pui vointa la munca. Pastreaza-ti calmul si totul o sa fie in regula !