Este sanatos sa stau la soare pe parcursul sarcinii?
Sarcina este un moment vesel, dar este, de asemenea, o perioada in care femeile, de obicei, sunt confuze cu privire la ceea ce le este permis si ceea ce ar trebui sa evite in timpul sarcinii. Dezvoltarea fatului este de un domeniu care nu este inca pe deplin inteles. Viata insasi este un mister, deci este foarte dificil pentru specialisti sa determine toti factorii care afecteaza femeile gravide.
Exista atat de multe lucruri care au fost transmise de la o generatie la alta, lucruri care in timp s-au dovedit a afecta sau a nu avea nici un efect asupra fatului. Acesta este motivul pentru care este bine sa va informati despre sarcina si sa discutati cu medicul specialist despre orice va este permis sau interzis in cele noua luni de bucurie.
Efectele nocive ale radiatiilor solare in timpul sarcinii
1. Productia de melanina in exces
Expunerea la soare stimuleaza productia de melanina in organism, ceea ce face ca pielea sa se bronzeze. Melasma apare din cauza supraproductiei de melanina, care se ocupa cu pigmentarea pielii.
"Melasma", de asemenea, cunoscut sub numele de "masca de sarcina", este declansata de expunerea la soare in timpul sarcinii. Femeile insarcinate, de obicei, sunt mai mult decat sensibile din cauza nivelului hormonilor si a schimbarilor ce se produc in organism.
Pe parcursul sarcinii pielea se poate pata in diferite zone ale corpului, cea mai predispusa zona fiind cea a fetei (frunte si nas). Aceste pete, intunecate cel mai adesea pot sau nu sa se retraga dupa nastere.
2. Nivelul acidului folic se modifica
Este un fapt cunoscut, dar inca nu s-a dovedit ca expunerea la soare poate afecta nivelul de acid folic, care ajuta la dezvoltarea copilului. Acidul folic poate fi defalcat in functie de razele UV.
3. Supraincalzirea corpului
Un alt factor care este considerat nociv pentru sarcina este supraincalzirea corpului din cauza expunerii la soare. Supraincalzirea poate duce la deshidratare si de asemenea face copilul sa se simta inconfortabil. Daca temperatura corpului mamei depaseste limitele normale, are febra sau a stat la plaja foarte mult, poate ridica temperatura fatului si acest lucru poate provoca leziuni ale creierului bebelusului nenascut.
Lotiunile de protectie solara sunt sigure pentru gravide?
Cremele si lotiunile cu factor de protectie sunt obligatorii pentru orice persoana, indiferent de varsta, tip de ten etc. atunci cand se expun la soare, mai ales pentru perioade indelungate. Asadar si pentru viitoarele mamici exista solutia perfecta. Cauta in farmacii produse de ingrijire a pielii, citeste ingredientele si prospectul. Daca in prospect este mentionat faptul ca poate fi folosit si de femeile insarcinate, cere si sfatul medicului de familie, apoi le poti folosi fara grija. Este important sa te hidratezi foarte bine in timpul verii. Bea multa apa pe parcursul zilei.
Medicii dermatologi recomanda in special creme pe baza de ulei de masline (te poti unge cu ulei de masline extra-virgin pe tot corpul dupa ce ai facut dus pentru o hidratare completa).
Cu ulei de masline organic, vitamina E, D-Panthenol si miere si datorita proprietatilor antioxidante si reconstructive ale maslinelor, celor anti-imbatranire ale vitaminei E si capacitatii Panthenolului si a mierii de a face pielea mai moale, pielea devine mai elastica si se pastreaza tanara si moale. Recomandata si pentru ingrijirea pielii gravidelor si dupa nastere.
Nu contine parafina, vaselina, parabeni, siliconi, propylene glycol.
Mod de utilizare: se utilizeaza zilnic.
In cele din urma raspunsul la marea intrebare il vom gasi la fiecare individ in parte. Unele mamici se expun la soare, altele nu accepta sub nicio forma ideea de a merge la plaja pe parcursul celor 9 luni de sarcina.
In ciuda a mii de ani de cercetare si a milioane de articole si reportaje in care oamenii sunt avertizati de riscurile radiatiilor solare: arderi solare, pigmentare, alunite etc. fiecare persoana decide ce este bine si ce nu.