Desigur, de la aflarea veștii că vei da viață și până la apariția primelor simptome prin care micuțul își face simțită prezența nu vor trece poate, decât câteva săptămâni. Dincolo de sentimentele emoționante, te vei confrunta cu simptomatologia sarcinii la nivel fizic. Iar începând cu săptămâna cinci-șase de sarcină pot apărea primele semne de greață/rău matinal/disconfort digestiv.
Iată câteva dintre cele mai frecvente mituri legate de greața în sarcină și cum recomandă specialiștii să privim această simptomatologie:
1. Grețurile sunt matinale. E adevărat că, de cele mai multe ori, starea de disconfort apare în prima parte a zilei, după ce te trezești din somn. Dar să nu fii suprinsă dacă răul reapare în jurul prânzului ori chiar seara sau după o masă la care ai consumat anumite alimente care ți-au căzut greu. Consultă un medic pentru a te ajuta cu echilibrarea alimentației încă de la începutul sarcinii, pentru a tempera aceste stări și a evita neplăcerile.
2. Grețurile în sarcină sunt temporare. Din fericire, până în luna a patra, aceste stări dispar în cea mai mare parte a cazurilor. Dacă ele continuă, e posibil să fie vorba despre o sarcină multiplă, ceea ce implică un disconfort prelungit pentru viitoarea mamă.
3. Grețurile matinale indică sexul copilului. Știința încă nu a descoperit cauza reală a acestui simptom în sarcină. Se pare că este strâns legată de schimbările hormonale prin care corpul viitoarei mămici trece încă din primele săptămâni de sarcină. Dar este clar că grețurile intense sau prelungite nu indică neapărat că vei fi mamă de fetiță, așa cum lipsa lor sau simptomele difuze nu îți garantează că vei naște băiețel.
4. Grețurile indică faptul că ai o sarcină cu probleme. Fals. Deși te poti simți în neregulă până te obișnuiești cu statutul de graviditate, ceea ce se întâmplă este perfect normal. Organismul tău este în schimbare, se pregătește să poarte și să hrănească o altă ființă - bebelușul tău. Asigură-te doar că te hidratezi corespunzător și te hrănești suficient, în ciuda stărilor de greață.
Un remediu excelent, care îți vine în ajutor pentru a depăși mai ușor primele semne ale sarcinii atunci când ți-e rău, este ghimbirul. Acesta este foarte bine tolerat de organism și nu are efecte adverse.
Este suficient să adaugi puțin ghimbir în alimentație pentru a preveni disconfortul. Eficiența și siguranța administrării ghimbirului au fost demonstrate prin studii clinice la care au participat și femei însărcinate. Acestea au arătat toleranță foarte bună; administrarea, chiar din primele luni de sarcină, fiind lipsită de riscuri pentru mamă sau făt.
Însă ghimbirul are un gust iute, înțepător, uneori dificil de consumat. Antimetil înlătură acest inconvenient, oferind în schimb acțiunea concentrată a extractului standardizat de ghimbir. Descoperă efectul Antimetil în combaterea simptomelor disgravidiei, încă din primul trimestru de sarcină pentru ca tu să te bucuri din plin de această perioadă frumoasă.
Citește mai multe despre sănătatea bazată pe plante: www.tilman.ro.