Dar totuși, bunăstarea noastră nu influențează în niciun fel sistemul reproductiv. Mai mult de atât, suprasolicitarea fizică și ecologia nefavorabilă ne joacă feste. În urmă cu 30 de ani, o femeie tipică la 35 de ani arăta mai mult a doamnă, dar cu succes putea să rămână însărcinată și să poarte un copil sănătos. Acum însă, pacientele clinicilor de reproducere sunt femei de 35 de ani, cu o față perfectă și o figură impecabilă, care nu mai pot săconceapă și să ducă o sarcină cu ovocite proprii, din păcate.
La momentul pubertății, fetele au aproximativ 300.000 de foliculi în ovare. Până la vârsta de 37 de ani rămân doar 25.000. „Perfect!”, ați spune voi. Mie îmi pot fi de ajuns și una-două. Dar nu este totul chiar atât de simplu. Deja puține dintre aceste ovocite sunt capabile să se transforme într-un embrion sănătos, care se va și implanta cu succes și va parcurge întreaga cale de dezvoltare. Printre cunoștințele mele „trecute de 30”, există un procent destul de mare care, într-un fel sau altul, rămân însărcinate, dar acest proces se întrerupe, cel mai des, până în săptămâna a 12-a. Acest lucru se datorează mutațiilor pe care ovocitele le acumulează de-a lungul vieții voastre.
Vă spun de la bun început, acest fenomen este absolut normal. Majoritatea ovocitelor și spermatozoizilor conțin cromozomi cu „defect” și din acest motiv doar câțiva dintre aceștia se transformă în embrioni. Odată cu vârsta, aceste mutații devin din ce în ce mai multe și cam atât.
Asta face ca, din punct de vedere al reproducerii, vârsta optimă pentru concepție este de 20-30 de ani. Tocmai de aceea femeilor ce prezintă avorturi spontane cronice li se recomandă adesea să recurgă la ovocitele donate.
Donarea de ovocite este permisă în multe țări. Timp de mai mulți ani, Spania era prima în această industrie, dar acum Ucraina s-a repezit năvalnic în rândul liderilor, datorită vârstei donatoarelor (sub 30 de ani) și capacitatea de a alege un donator. Alegerea unei donatoare poate fi un lucru controversat din punct de vedere etic, în timp ce vârsta fragedă este cu siguranță un plus.
Mai mult de atât, în timp ce majoritatea clinicilor folosesc numai ovocite congelate, la clinica Biotexcom din Kyiv, medicii folosesc doar ovocitele proaspăt recoltate, fapt care sporește cu mult șansele de succes. În plus, clinica ajunsă deja faimoasă la nivel internațional are propria bază de novatoare, iar pacienții au posibilitatea să-și aleagă donatoarea.
Înainte de a apela la tratamentul cu ovocite donate vă recomandăm să pregătiți foarte bine uterul și endometrul, lucru ce va mări semnificativ șansele de a obține un rezultat pozitiv. Cum să faceți aceasta, o să vă povestim în articolul următor.
Uite prezentare generală a apartamentelor "Sofia City" pentru pacienții сlinicii Biotexcom!