Lenjeria intimă este prezentă în orice garderobă și este punctul de plecare pentru toate ținutele zilnice. Putem spune că ceea ce purtăm pe sub hainele de zi cu zi este la fel de important ca ținuta în sine, tocmai de aceea trebuie să fii foarte atentă atunci când îți cumperi lenjerie intimă.
Așa-i că-ți place să te admiri de fiecare dată în oglindă după ce ai fost la shopping? Ai mai multă încredere în tine și te simți răsfățată, dar nu tot ceea ce este frumos este și sănătos. Specialiștii avertizează în privința utilizării lenjeriei intime sintentice, aceasta putând provoca apariția iritațiilor sau chiar a infecțiilor intime.
Lenjerie sintetică sau lenjerie din bumbac: Ce alegem?
Lenjeria intimă îți poate provoca probleme de sănătate, cine ar fi crezut? Ei bine, materialele sintetice nu permit pielii să respire și favorizează dezvoltarea unui mediu propice pentru bacterii și microbi. Umezeala rămâne blocată la suprafața pielii, iar de aici până la apariția unei infecții bacteriene, sau mai rău, a unei infecții urinare, nu mai rămâne decât un pas. Lenjeria intimă nepotrivită îți poate cauza disconfort, iritație și candidoza vaginală. Deloc plăcut, nu-i așa?
Conform unui studiu epidemiologic, desfășurat în anul 2003 la Universitatea din California, unul din factorii care influențează apariția infecțiilor vaginale este purtarea de lenjerie intimă sintetică. Cercetătorii sunt de părere că materialele sintetice nu sunt potrivite pentru zona genitală pentru că acoperă pielea, o menține caldă și umedă, motiv pentru care apariția infecțiilor este inevitabilă. Aparent, bumbacul este cel mai prietenos cu zona intimă, fiind un material natural care nu reține umezeala și ajută pielea să rămână uscată, fără urme de iritații.
Așadar, lenjeria intimă din bumbac este cea mai sigură pentru zona intimă, care știm deja că este mai sensibilă decât oricare altă parte a corpului. Aparent, înclinația spre produsele din bumbac a apărut deja în rândul consumatorilor, conform unui studiu desfășurat de Cotton Incorporated. În urma sondajului realizat în rândul femeilor, 83% au spus că preferă lenjeria intimă din bumbac. Se pare că 79% dintre reprezentatele sexului frumos aleg lenjeria din bumbac pentru că este comodă, iar 62% pentru că li se pare că le lasă pielea să respire. De asemenea, 38% au spus că folosesc bumbacul pentru că le menține pielea uscată, 36% consideră că este mai sănătos, iar 34% îl aleg pentru că este natural.
Cu alte cuvinte, materialele sintetice și, în special, lenjeria intimă sintetică nu este pentru toată lumea. Totuși, specialiștii sunt de părere că nu numai materialul se face vinovat de apariția infecțiilor sau iritațiilor. Lenjeria intimă prea strânsă, sau prea mulată este de asemenea periculoasă pentru zona genitală; nu lasă pielea să respire și favorizează umezeala. Asta nu este tot! Un alt semnal de alarmă tras de cercetători îi vizează pe cei ce obișnuiesc să transpire excesiv sau care fac exerciții fizice intense. Fie că este vorba despre femei sau bărbați, zona intimă trebuie să fie mereu uscată, astfel încât după fiecare antrenament sau activitate solicitantă lenjeria intimă trebuie schimbată în cel mai scurt timp.
“Ce lenjerie alegi este mai puțin important decât ceea ce faci când o porți. Dacă ți s-a udat lenejeria intimă aceasta devine cel mai bun mediu pentru infecții și iritații. Dacă ai făcut sport și nu poți face duș imediat, sau nu-ți poți schimba hainele, trebuie neapărat să-ți schimbi lenjeria. Același lucru trebuie făcut și dacă apare transpirația din oricare alt motiv”, a spus Jennifer Gunter, specialist în obstetrică ginecologie.
Așadar, trebuie să-ți protejezi zona intimă pentru că orice alegere, chiar și ce mai mică și aparent neînseamnată, îți influențează sănătatea. Noi îți recomandăm să folosești Multi-Gyn Femiwash, spuma concentrată bio active pentru igiena zilnică, disponibilă în magazinul online MagazinVavianPharma.ro. Protejează și menține țesuturile sănătoase. Curăță eficient fără să perturbe sistemul natural de apărare al vaginului. Are în compoziție acid lactic, care permite formarea și îmbunătățirea acidității vaginale. Creșterea lactobacililor este stimulată și, prin urmare, flora vaginală este îmbunătățită. Aciditatea ridicată a vaginului reprezintă un mod de protecție natural foarte importantă, întrucât majoritatea microorganismelor patogene nu se dezvoltă într-un mediu acid.
Surse: self.com, nytimes.com, sourcingjournal.com.