1. Ceapă și usturoi
Ceapa nu este responsabilă doar pentru un miros neplăcut al cavității bucale. Medicul specialist în obstetrică-ginecologie, Dr.Nicole Scott, subliniază că orice aliment care îți modifică mirosul respirației poate cauza și un miros vaginal diferit, iar ceapa este des întâlnită în acest sens. Când consumi ceapă, excreți un miros specific în urină, a declarat Dr.Vaness Cullins, efect similar constatat și în urma consumului de usturoi. Usturoiul face parte din aceeași categorie; deși este un aliment sănătos și un puternic antioxidant, mirosul său puternic poate afecta transpirația din zona inghinală. Medicul de familie Djinge Lindsay a declarat că un consum de alimente cu miros puternic poate transfera mirosul în regiunea vaginală.
Multi-Gyn Flora Plus este aliatul tău dacă dorești să scapi de mirosul neplăcut din zona intimă. Te ajută în plus să ameliorezi senzația de mâncărime și iritația din zona vaginală, simptome specifice candidozei vaginale. Acesta nu doar previne, ci și tratează candidoza vaginlă, având la bază complexul patentat 2QR în combinație cu prebiotice selective. Multi-Gyn Flora Plus optimizează pH-ul vaginal, fiind sigur și lipsit de reacții adverse. Pentru o utilizare mai ușoară fiecare monodoză este prevăzută cu aplicator; se utilizează zilnic înainte de culcare timp de 5 zile. În cazul în care dorești să previi recidivarea candidozei este suficient să aplici o doză o dată la 3 zile.
2. Sparanghel
Sparanghelul nu influențează doar urina, care ajunge să aibă un miros deranjant din cauza unei substanțe chimice denumită acid asparagusic care este descompus în compuși cu sulf. Poate afecta și pH-ul vaginal, care va dobândi un miros neobișnuit. Din fericire, dispare de la sine în decurs de câteva zile. Dacă îți dorești să menții un miros al vaginului minim sau cât mai neutru posibil, sparanghelul trebuie să se regăsească în moderație în alimentația ta.
3. Broccoli
O legumă cu un miros neplăcut care poate cauza o mireasmă nedorită în zona vaginală, diferită de cea uzuală este broccoli. Deoarece oferă importante beneficii nutritive, nu trebuie să o excluzi complet din alimentație. La fel care și în cazul sparanghelului, consumul său va modifica mirosul vaginal timp de câteva zile, revenind apoi la normal. Medicul specialist în obstetrică-ginecologie Anna Cabeca este de părere că trebuie să consumi broccoli în cantități excesive pentru a afecta mirosul vaginal. În general este un aliment excelent pentru sănătatea vaginală, hormonală și a sânilor. Dacă vrei să eviți mirosul neplăcut, încearcă să apelezi la mugurii de broccoli.
4. Carne
Educatorul de sex din cadrul Universității Columbia și autor de carte Dr.Sari Locker a declarat că prin consumul de carne vaginul tău poate dobândi un gust extrem de sărat.
5. Alimente prăjite
Nu trebuie să renunți la cartofii prăjiți, însă dacă observi că alimentele prăjite pe care le consumi cauzează un miros vaginal deranjant trebuie să le eviți. Medicul Sara Twogood spune că dietele bogate în grăsimi și alimente grase (prăjite sau procesate) au fost asociate cu un risc crescut de vaginoză bacteriană. Vaginoza bacteriană este cea mai comună infecție vaginală și este caracterizată de obicei prin simptome precum scurgere vaginală subțire, cenușie, verde sau albă, cu miros suspect, mâncărime vaginală, senzație de arsură la urinare.
6. Ananas
Deși nu există dovezi științifice care să susțină acest aliment, multe femei au declarat că atunci când l-au consumat gustul și mirosul zonei vaginale a devenit mai dulce. Medicul de familie Djinge Lindsay subliniază că dacă mirosul tău vaginal este neplăcut, nu ar trebui să te bazezi pe ananas pentru vindecare. Vaginul fiecărei femei este diferit, iar gustul său va fi diferit în funcție de persoana care îl gustă și de papilele sale gustative. În categoria ananasului pot fi incluse și citricele care modifică nivelul pH-ului vaginal din cauza unei acidități crescute.
7. Țelina
Se pare că țelina poate neutraliza mirosul din zona intimă. Este un aliment bogat în vitamina C și apă, așa că poate reduce orice gust amar pe care îl ai. Nu uita să menții corpul suficient hidratat pentru a te asigura de o bună sănătate intimă.
8. Cafea
Cafeaua este una dintre cele mai puternic mirositoare substanțe care pot modifica mirosul vaginului deoarece modifică practic mirosul lichidelor corporale precum transpirația. Această schimbare în corp și pH te poate face mai predispusă să dezvolți o infecție de tip candida. Practic, când consumi un aliment care modifică pHul vaginal, precum cafeaua care este acidă, se poate modifica și gustul și mirosul secreței vaginale. Sexoloaga Jessica O’Reilly susține că fumatul, cofeina și conservanții pot conduce la un gust mai amar al vaginului. În cazul femeilor consumatoare de cafea, situația nu este atât de îngrijorătoare; asigură-te că echilibrezi lichidele consummate zilnic și alături de cafea optează și pentru apă.
Surse: www.bustle.com,www.her.ie, www.rsvplive.ie,www.elitedaily.com