În acest articol, poți descoperi câteva remedii simple, naturale și ieftine împotriva durerii de gât care previn apariția complicațiilor.
Un produs naturist destinat bebelușilor și copiilor
Știu, deja ai ridicat o sprânceană cu neîncredere. Farmaciile sunt pline de produse de genul pe care copilul le urăște cu pasiune și le refuză cu încăpățânare fără să îi pese vreun pic de faptul că ai dat bani pe ele.
Septiclean se bazează pe acțiunea eficientă și imbatabilă a albastrului de metilen, include extract de cimbru și vitamina C, iar toate aceste substanțe active sunt încorporate într-o bază de glicerină cu gust plăcut și efect emolient. Aroma de lămâie, puful amuzant și faptul că determină colorarea limbuței (și a urinei…) în albastru îl fac foarte ușor acceptat de către copii. Află mai multe detalii aici.
Încă o veste bună? Produsul este la fel de eficient și în cazul adulților! Și, da, ingredientele sunt 100% naturale.
Mierea
Mierea are un efect antiseptic, antiviral și antibacterian care i-a uimit și pe specialiști, eficiența ei fiind comparabilă cu cea a antiviralelor de sinteză. Gustul plăcut, aroma deosebită, faptul că poate fi administrată în ceaiuri, sucuri, dulciuri de casă, pe pâine cu unt și într-o mulțime de alte combinații fac din miere un remediu la îndemâna oricărui părinte.
Cel mai eficient mod de administrare a mierii atunci când tu sau copilul vă plângețti de o durere de gât este să luați o linguriță de miere pe care să o lăsați să se topească lent în gură, astfel încât să emolieze faringele pentru cât mai mult timp. Cel puțin o jumătate de oră după aceea ar fi bine să evitați consumul de apă sau de alimente.
Gargara cu sare
Apa cu sare pentru gargară se prepară dizolvând o linguriță de sare grunjoasă într-o cană cu apă caldă. Remediul este recomandat, teoretic, copiilor mai mari de 6 ani, dar este la fel de eficient și pentru adulți și pot apela la el și copiii mai mici cât timp părintele are încredere că aceștia sunt capabili să facă gargară fără să se înece cu lichid.
Apa cu sare are un puternic efect virucid și bactericid dacă este folosită în concentrația adecvată. În plus, ajută la curățarea mecanică a depozitelor din faringe, distruge biofilmul bacterian de la acest nivel, hidratează și dezinfectează.
Se va face gargară cu apă cu sare, caldă, de măcar 3 ori pe zi și, în mod similar administrării de miere, se va evita consumul de lichide sau alimente ceva timp după fiecare procedură.
Ceaiul de mușețel
Ceaiul de mușețel are un puternic efect calmant, calitate recunoscută de sute de ani, având în vedere că este un remediu popular arhicunoscut împotriva durerii de gât. Proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și astringente îl fac să fie o alegere inspirată și ușor acceptată de către copii.
Mai mult decât atât, unele studii au demonstrat că ceaiul de mușețel scurtează evoluția răcelii comune și contribuie la stimularea imunității. Iar dacă aroma sa nu este pe placul celui mic, îl poți oricând îmbunătăți cu miere, suc de lămâie, sirop de mentă sau piure de cătină.
Durerea de gât este unul dintre cele mai frecvente simptome asociate infecțiilor tractului respirator. Din fericire, există remedii simple, ieftine și foarte eficiente pentru a o combate.
Surse foto: Shutterstock.com