- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, La cuptor, Mancaruri italiene, Carne, Piept de curcan, Italiene, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- piept de curcan
Ingrediente detaliate pentru tetrazzini cu piept de curcan:
- 100 g pesmet
- 200 g parmezan
- 3 linguri de unt slab
- 1 ceapa tocata
- 500 g piept de curcan, fiert si taiat in cubulete
- 1 cana de mazare
- o cutie de ciuperci feliate
- 3 cani de supa de pui
- 6 linguri de faina
- 2 lingurite de suc de lamaie
- un varf de lingurita de cimbru uscat
- jumatate de pachet de fidea cu ou
Cum sa pregatesti tetrazzini cu piept de curcan:
Incalzeste cuptorul la 425 de grade Celsius. Intr-un vas, amesteca pesmetul cu un sfert din cantitatea de parmezan si cu o lingura de unt, adaugand putina sare. Pune o cratita la foc mediu, adauga o lingura de unt, ceapa, ciuperci si putina sare, acoperind totul timp de 3 minute. Indeparteaza capacul si amesteca in sos pentru inca trei minute, apoi pune-l intr-un alt vas, unde adaugi pieptul de pui fiert si mazarea decongelata. In tigaia in care ai gatit ciupercile toarna supa de pui, doua linguri de unt si faina si lasa amestecul pe foc pana fierbe. La foc mic, amesteca in mod constant sosul, pana cand acesta capata o textura mai groasa, apoi ia-l de pe foc si adauga suc de lamaie, cimbru, restul de branza si putina sare. Gateste fideaua conform instructiunilor de pe pachet, apoi, intr-un vas de copt, amesteca pieptul de curcan si ciupercile cu fideaua si sosul obtinut la final. Pe deasupra, adauga amestecul de parmezan si pesmet, pentru a forma o crusta fina si apetisanta. Lasa vasul in cuptor timp de 15-20 de minute, pana cand parmezanul se topeste si capata o culoare aramie.
Serveste cald, alaturi de micutul tau acest delicios tetrazzini cu piept de curcan!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!