- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Fripturi de porc, Cotlet de porc, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, La cuptor, Carne, Fripturi, Pranz, Gustoase, Deosebite
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de porc?
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara friptura de porc:
- 1 kg cotlet de porc, fara os, bucata intreaga,
- 400 g cuburi de branza (cascaval afumat, cascaval natur, branza topita),
- 2 oua,
- 100 g unt,
- dafin,
- enibahar boabe,
- sare,
- piper,
- 400 ml vin alb.
Cum se prepara friptura de porc?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Crestezi bucata de carne pentru friptura cu cutitul si presari pe ea condimente pentru friptura, sare si piper.
2. O pui in tava unsa cu untura impreuna cu cateva foi de dafin si cateva boabe de enibahar.
3. Pui tava in cuptorul incins in prealabil si o lasi timp de 70 de minute la foc potrivit, pana cand carnea incepe sa se patrunda.
4. Dupa primele 20 de minute de coacere, la fiecare 10 minute, torni putin vin alb diluat cu apa peste carne; ai grija ca sosul rezultat sa nu fie prea abundent.
5. Dupa cele 70 de minute, pregatesti crusta de branza.
6. Topesti branza in bain-marie (la abur) impreuna cu ouale si untul si amesteci pana cand obtii o crema densa, omogena.
7. Repartizezi crema pe friptura astfel incat carnea sa fie acoperita cat mai bine, apoi dai tava din nou la cuptor pana cand branza se intareste si capata o crusta aurie.
La aceasta friptura de porc se potrivesc de minune legumele sote si salata rucola.
Pentru garnitura ai nevoie de legume asortate (la punga), o punga de salata rucola, doua linguri ulei de masline, o lingura otet si sare.
Durata totala de preparare a aceste retete este de aproximativ 1h si 30 de minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!