- Timp preparare:
- 40 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Aperitive de Craciun, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Aperitive rapide, Aperitive romanesti, La foc, Iarna, Toamna, Carne
- Ingrediente principale:
- creier, oua, pesmet
Ingrediente detaliate pentru Creier pane
Un pachet creier (cam 500 grame)
doua oua
faina, pesmet
sare, piper
Cum preparam Creier pane
Creierul se lasa in apa rece cam o ora, pe parcursul acestei ore se tot schimba apa pana cand creierul nu mai lasa sange. Creierul se scurge si se mai spala o data cu jet de apa rece. Intr-o oala mica punem apa cu sare si cand apa clocoteste introducem creierul la fiert. Fierbem creierul aproximativ 10-15 minute (timp in care adunam spuma). Dupa ce s-a fiert creierul se scurge bine de apa. Pregatim o farfurie cu pesmet, una cu faina si una cu ouale batute ca pentru omleta, sare si piper. Trecem bucatile de creier prin faina, ou, pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele parti. Creierul pane este deosebit de gustos si se asociaza perfect cu lamaie sau capere. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!