- 1. Tort cu crema zabaglione
- 2. Rulada cu ciocolata
- 3. Panna cotta cu ciocolata
- 4. Desert rapid de Ziua Indragostitilor
- 5. Mini-tort de ciocolata
- 6. Prajitura cremoasa cu blat de cacao
- 7. Prajitura cu prune
- 8. Cheesecake cremos pentru Ziua Indragostitilor
- 9. Tort de ciocolata cu avocado
- 10. Tort vegan cu ciocolata si fistic
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, Prajituri, Torturi
- Ingrediente principale:
- zahar si multa iubire
1. Tort cu crema zabaglione
Ingrediente pentru tort cu crema zabaglione:
Pentru blat:
4 oua, 180 g. zahar
200 g. unt, 220 g. faina
un praf de sare
2 lingurite praf de copt
3 linguri lapte
1 lingura si jumatate de nes (4 g.)
2 linguri apa clocotita
Pentru crema:
8 galbenusuri
300 g zahar
400 ml frisca
300 ml vin Marsala sau Proseco
Pentru preparare apasa aici.
2. Rulada cu ciocolata
Ingrediente pentru rulada de ciocolata:
Pentru blat:
4 oua
110 g zahar brun
110 g ciocolata neagra - topita la bain-marie
1 lingura cappuccino instant - dizolvata in 2 linguri apa fierbinte
Pentru umplutura:
250 g de mascarpone
140 g ciocolata alba
75 g de zahar pudra
1 esenta de rom
Pentru preparare apasa aici.
3. Panna cotta cu ciocolata
Ingrediente pentru panna cotta:
Pentru stratul de ciocolata:
100 ml de lapte
1 lingurita de gelatina
200 g de smantana grasa
2 linguri de zahar pudra
100 g de ciocolata de menaj
Pentru ornat:
Frisca, praf de cappuccino sau de cacao sau fulgi de ciocolata
Pentru preparare apasa aici.
4. Desert rapid de Ziua Indragostitilor
Ingrediente pentru desert rapid de Ziua Indragostitilor
500 g de gem de capsuni (sau orice alt fruct)
500 g de inghetata de vanilie
200 g de biscuiti digestive faramati
Cativa fulgi de cocos
Pentru preparare apasa aici.
5. Mini-tort de ciocolata
Ingrediente pentru mini-tort de ciocolata:
120g de ciocolata de menaj
2 linguri de unt nesarat moale
1 lingura de zahar
1 ½ linguri de smantana
2 linguri de praf de cappuccino dizolvate in 1 lingura de apa fierbinte
1 ou
2 linguri de ulei
1 lingura de esenta de vanilie
1 varf de cutit de sare
5 linguri de zahar pudra
3 linguri de faina
1 lingura de cacao
3 linguri de apa fierbinte
Pentru prepare apasa aici.
6. Prajitura cremoasa cu blat de cacao
Ingrediente pentru prajitura cremoasa cu blat de cacao:
Pentru blat
4 oua, 150 ml lapte
3 linguri de cacao
6 linguri de zahar
1 plic de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
5 linguri de faina
Pentru crema alba
500 g de mascarpone
5 linguri de zahar pudra
1 esenta de vanilie
2 linguri de zeama de portocoala
Decor:
100 g de ciocolata de menaj
Pentru preparare apasa aici.
7. Prajitura cu prune
Ingrediente detaliate pentru prajitura cu prune: 1 kg de prune (poti folosi capsuni, piersici sau nectarine), 600 g de biscuiti digestivi, 250 g de unt, 200 g de zahar
Pentru preparare apasa aici .
8. Cheesecake cremos pentru Ziua Indragostitilor
Ingrediente pentru Cheesecake cremos pentru Ziua Indragostitilor
500g de branza dulce500g de mascarpone
800g de smantana grasa
5 linguri de faina
2 cani de zahar
4 oua, esenta de vanilie, fructe pentru decor
1/2 de lamaie
Pentru preparare apasa aici.
9. Tort de ciocolata cu avocado
Ingrediente pentru tort de ciocolata cu avocado
3 cesti de faina
6 linguri de cacao
400 g de ciocolata de menaj
½ de lingurita de sare
2 lingurite de praf de copt
2 lingurite de bicarbonat alimentar
¼ ceasca de ulei vegetal
2 cesti de apa
2 linguri de otet
2 lingurite de extract de vanilie
2 cesti de zahar brun
Pentru crema:
4 fructe de avocado bine coapte
4 linguri de zeama de lamaie
100 g de unt moale
1 ceasca de zahar alb pudra
2 lingurite de extract de vanilie
Pentru preparare apasa aici.
10. Tort vegan cu ciocolata si fistic
Ingrediente pentru tort vegan cu ciocolata si fistic
Pentru blat:200 g de fistic
100 g de caju sau miez de nuca
4 linguri apa de cocos, 4 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de zeama de lamaie
Pentru crema:
100 g de alune de padure
4 lingurite de cacao, 1/2 de lingurita de esenta de vanilie
7 curmale
4 lingurite de ulei de cocos (sau de trufe), apa de cocos sau lapte de soia
Pentru preparare apasa aici.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!