- Timp preparare:
- 50-60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri cu legume, La foc, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri fara carne, Primavara, Legume, Urzici, Mancaruri, Pranz, Cina, Simple
- Ingrediente principale:
- urzici, smantana, lapte, faina, unt, usturoi, sare
Ingrediente pentru 4 porții de Mâncare de urzici
1 kg urzici proaspete500 ml lapte
200 g smântână
100 g unt
50 g făină
4-5 căței de usturoi/ 1 legătură leurdă
sare
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Mâncarea de urzici
Pasul 1: Urzicile vor fi bine alese și spălate.
Pasul 2: Usturoiul se curăță și se va toca mărunt. Dacă folosești leurdă, o vei spăla și o vei toca.
Pasul 3: Urzicile vor fi bine scurse și vor fi și ele tocate.
Pasul 4: Urzicile se vor pune într-o cratiță cu untul și cu făina dizolvată în puțin lapte.
Pasul 5: Se amestecă bine pentru a nu se prinde.
Pasul 6: Se lasă să se fiarbă la foc mic, după ce vei adăuga și usturoiul/leuda.
Pasul 7: Se adaugă și sarea, dar și restul de lapte, amestecându-se.
Pasul 8: Când urzicile sunt aproape fierte, se adaugă smântâna și se mai lasă la fiert câteva minute.
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!