- Chec glazurat, cu morcovi
- Ingrediente pentru 10-12 porții de Chec glazurat
- Ingrediente pentru aluat
- Ingrediente pentru glazură
- Cum se prepară Checul glazurat, cu morcovi
- Cheesecake cu morcovi
- Ingrediente pentru blatul de Cheesecake cu morcovi
- Ingrediente pentru umplutura de Cheesecake cu morcovi
- Cum se prepară Cheesecake cu morcovi
- Guguluf cu lămâie
- Ingrediente pentru aluatul de Guguluf cu lămâie
- Ingrediente pentru glazura Gugulufului cu lămâie
- Cum se prepară Guguluful cu lămâie
- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Primavara, Prajituri, Cereale, Prajituri de casa, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua, ulei, diverse produse lactate, zeama de lamaie, fructe uscate, nuci, morcov, mirodenii, esente de tot felul
Chec glazurat, cu morcovi
Dacă vrei să le oferi celor dragi un desert special pentru masa de Paște, încearcă următoarea prăjitură. Aceasta va fi încântătoare datorită mixului de arome conferit de mirodenii și se va frăgezi bine după o zi sau două, constituind inclusiv o gustare potrivită pentru un ceai sau o cafea. Este recomandabil să ții prăjitura la frigider, până la 4-5 zile.Ingrediente pentru 10-12 porții de Chec glazurat
Ingrediente pentru aluat
200 g făină (care crește singură)250 g zahăr brun
75 g iaurt
175 ml ulei
3 ouă mari
100 g stafide
3 morcovi rași
1 linguriță extract de vanilie
2 lingurițe scorțișoară măcinaă
1/4 linguriță nucșoară
100 g fistic
1 vârf de sare
Ingrediente pentru glazură
100 g unt200 g zahăr
100 g brânză dulce
100 g marzipan
colorant alimentar portocaliu (pentru a pregăti niște morcovi)
Timp total de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Checul glazurat, cu morcovi
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Amestecă uleiul, iaurtul, ouăle și vanilia.
Pasul 3: Pune laolaltă făina, zahărul, scorțișoara, nucșoara și un vârf de sare. Ai grijă să nu lași zahărul să formeze cocoloașe!
Pasul 4: Ingredientele umede vor fi adăugate celor uscate, alături de morcovii rași, de stafide și de jumătate din cantitatea de fistic. Se va obține un aluat omogen
Pasul 5: Aluatul va fi pus într-o tavă (pe care s-a pus hîrtie de copt) și dat la cuptor cam 40 de minute. După ce va fi scos de la cuptor, aluatul va fi lăsat să se răcească în tava de chec.
Pasul 6: Pentru glazură, vei începe prin a amesteca untul și zahărul. Peste ele vei adăuga jumătate din cantitatea de brânză dulce. După aceea vei adăuga și restul cantităților din aceste ingrediente și vei continua să amesteci.
Pasul 7: Prăjitura va fi scoasă din tavă și vei așeza pe ea glazura
Pasul 8: Marzipanul va fi amestecat cu colorantul alimentar și vei încerca să decupezi din el niște forme de morcovi.
Pasul 9: Morcovii vor fi așezați pe glazură, iar restul de fistic va fi și el așezat, astfel încât să realizezi un fel de „frunze" pentru morcovi.
Pasul 10: Lasă glazura și decorul să se întărească treptat.
Cheesecake cu morcovi
Este un desert ce este atât pe gustul copiilor, cât al nostru, al celor mari. Îl poți transforma într-o prăjitură ideală pentru Paște, care este ușoară, răcoritoare și va cuceri prin simplitate și prin aromele fine.
Ingrediente pentru blatul de Cheesecake cu morcovi
60 nuci pecan coapte
8 biscuiți digestivi
60 g unt
3 linguri zahăr
1 vârf de sare
Ingrediente pentru umplutura de Cheesecake cu morcovi
20 g unt
2 morcovi de mărime medie
300 g zahăr
4 ouă mari
800 g brânză dulce
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță ghimbir proaspăt (ras)
1 linguriță și jumătate esență de vanilie
1 vârf de sare
pentru decor: morcovi din zahăr/din marzipan
Timp de preparare: 2 ore- 2 ore și 15 minute
8 porții
Cum se prepară Cheesecake cu morcovi
Pasul 1: Nucile pecan vor fi zbrobite într-un robot de bucătărie
Pasul 2: Le vei pune într-un vas, alături de biscuiții (zrobiți), unt, zahăr și sare. Le vei amesteca pentru a obține un fel de blat.
Pasul 3: Tapetează un vas cu folie de aluminiu și pune pe aceasta amestecul pentru blatul prăjiturii. Îl vei lăsa la cuptor cam 15 minute.
Pasul 4: Topește untul la foc mediu. Peste el vei pune morcovii rași, alături de o jumătate de cană de zahăr. Amestecă bine, până când morcovii se vor înmuia (cam 3-4 minute). Lasă amestecul la răcit
Pasul 5: Brânza dulce și restul de zahăr vor fi amestecate timp de 4 minute. Apoi vei adăuga treptat și câte un ou, apoi morcovii și mirodeniile. Le vei amesteca până când vei obține o pastă omogenă.
Pasul 6: După ce blatul s-a răcit bine, adaugă peste el crema de brânză.Vei da la prăjitura la cuptor cam 80-90 de minute
Pasul 7: Vei lăsa prăjitura la răcit și apoi o vei da la frigider pentru cel puțin 6 ore.
Pasul 8: O vei decora cu morcovii din marzipan înainte de a o servi
Guguluf cu lămâie
Guguluful poate face oricând parte dintre prăjiturile festive, pe care le preparăm cu bucurie cu ocazia diferitelor sărbători. Iată de ce poate fi o alegere inspirată să prepari o asemenea prăjitură și pentru Paște, alegând pentru ea niște ornamente specifice. Cu siguranță că vei reuși să-i încânți atât pe micii, cât și pe marii pofticioși!
Ingrediente pentru aluatul de Guguluf cu lămâie
750 g făină
1 cană de unt
400 g zahăr
4 ouă
1 linguriță esență de lămâie
2 lingurițe esență de vanilie
sucul de la 1/2 de lămâie
1 plic praf de copt
1 lingură coajă de lămâie
150 ml lapte
Ingrediente pentru glazura Gugulufului cu lămâie
360 g zahăr pudră
1/4 cană cacao pudră
5-6 linguri lapte
2 lingurițe esență de vanilie
1/2 lingură unt (nesărat)
Timp de preparare: 60 de minute
10 porții
Cum se prepară Guguluful cu lămâie
Pasul 1: Într-un vas vei amesteca făina și praful de copt
Pasul 2: Vei amesteca zahărul, untul și ouăle, preferabil cu un mixer.
Pasul 3: Peste acest amestec vei adăuga esențele, sucul și zeama de lămâie.Le vei amesteca.
Pasul 4: Începe să adaugi făina în ingredientele umede. Făina va fi adăugată în 3 părți, având grijă să adaugi treptat și laptele
Pasul 5: Aluatul obținut va fi introdus într-o formă de guguluf și dat la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute. Lasă-l apoi să se răcorească la temperatura camerei. După 10 minute îl vei întoarce pe cealaltă parte.
Pasul 6: Amestecă pudra de cacao și zahărul. Adaugă apoi vanilia și laptele.
Pasul 7: După aceea vei adăuga și untul.
Pasul 8: Tot amestecul pentru glazură va fi pus apoi pe o baie de aburi, până când untul se va topi bine.
Pasul 9: Poți să torni glazura peste prăjitură și să o decorezi apoi cu orice fel de ornamente pentru Paște (bomboane, oușoare etc.).
Surse:
www.bbcgoodfood.com, www.marthastewart.com, www.cookwithmanali.com
Surse poze:
www.facebook.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!