- 1. Turte din faina de malai cu hrisca si seminte de in (vegan, fara gluten)
- 2. Supa crema de cartofi cu nuci si ciuperci (vegetarian, fara gluten)
- 3. Budinca de orez cu lapte de soia, miere, migdale si fulgi de ovaz (fara gluten)
- 4. Chiftelute de pui (cantitati pentru 10 portii)
- 5. Salata nordica imbogatita cu bucatele de cascaval
- 6. Mousse de ciocolata alba (cantitati pentru 10 portii)
- Timp preparare:
- 15 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Deserturi, Feluri de mancare, Salate, Supe, Finger Food, Piept de pui, La foc, Fara foc, Nuci, Migdale, Iaurt, Toamna, Cascaval, Carne, Fructe, Lactate, Legume, Budinca, Ciocolata, Ciuperci, Cartofi, Ceapa, Salata verde, Usturoi, Chiftele, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Salate de legume, Gustoase, Vegetariene, Simple, Deosebite, Supe creme
1. Turte din faina de malai cu hrisca si seminte de in (vegan, fara gluten)
Se framanta 2 cani de faina de malai cu o cana de faina de hrisca, 2 linguri seminte de in zdrobite, 1 lingurita de sare, o lingurita de zahar brun, 3 linguri de ulei de in si apa cat sa obineti un aluat moale dar legat. Cu mana unsa cu ulei de in formati turtite pe care le coaceti pe o tava tapetata cu hartie de copt, 12 minute la 190 grade C. Pentru bebelusii mai mici de 1 an, renuntati la sare.
2. Supa crema de cartofi cu nuci si ciuperci (vegetarian, fara gluten)
Se fierb 1 kg de cartofi albi cu 2 cepe, o ceasca de praz tocate mare, 1 lingurita de sare si 1 l de apa. Cand toate sunt fierte, se paseaza, se mai adauga sare dupa gust, piper, o lingurita patrunjel uscat, 1 lingura de unt, o ceasca de smantana dulce, o cana de ciuperci tocate marunt si uscate putin in cuptor. Se garniseste cu nuci si patrunjel. Pentru bebelusii mai mici de 1 an, renuntati la sare si la ciuperci.
3. Budinca de orez cu lapte de soia, miere, migdale si fulgi de ovaz (fara gluten)
Se fierbe o cana de orez integral in 2 cani de apa, cu un praf de sare. Cand orezul a absorbit toata apa, se adauga 2 cani lapte de soia, 3 linguri zahar brun, 3 linguri fulgi de ovaz fara gluten si 2 linguri de migdale zdrobite. Cand orezul e bine fiert, se toarna in cupe, boluri sau cesti. Se serveste cu miere sau sirop caramel.
Echipa Journey Pub www.journey-pub.ro Strada George Enescu 25, sector 1, Bucuresti prin amabilitatea bucatarului chef Gabriel Voicu ne-a oferit urmatoarele retete:
4. Chiftelute de pui (cantitati pentru 10 portii)
Ingrediente: 1 kg piept de pui, 2 oua, 0,3 kg ceapa galbena, 20 g usturoi, 100 g susan alb, 2 legaturi marar, 2 g sare, 1 g piper, 1 l ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se toaca carnea, la fel si legumele in cubulete marunte (usturoiul inainte de a se toca se zdrobeste cu lama cutitului). Se amesteca carnea cu restul ingredientelor de mai sus. Se lasa un timp la frigider dupa care se formeaza chiftelutele de marimea unei nuci, iar inainte de a se praji se tavalesc prin susan.
5. Salata nordica imbogatita cu bucatele de cascaval
Ingrediente: 150 g castraveti, 150 g telina, 1 bucata salata verde, 100 g rosii, 100 g ardei rosu, 80 g cascaval natur, 50 g iaurt, 1 bucata lamaie
Mod de preparare:
Se fierbe telina dupa care se da la racit. Se taie legumele cubulete, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de la o lamaie. Se pune apoi iaurtul peste salata si se da la frigider.
6. Mousse de ciocolata alba (cantitati pentru 10 portii)
Ingrediente: 1 l frisca lichida, 0.3 kg ciocolata alba, 3 oua, 150 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se pune ciocolata la topit dupa care se bat albusurile spuma cu zaharul
pudra; galbenusurile se bat si ele separat pana capata o consistenta
cremoasa; frisca se bate pana se intareste. Se amesteca toate
ingredientele in afara de galbenusuri care se adauga la sfarsit. Se pune
in cupe si se da la frigider. Se pot orna cu diferite fructe proaspete.
Multumim colaboratorilor nostri pentru ajutorul acordat in realizarea articolului.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!