- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de curcan, Finger Food, La cuptor, Ficatei de pui, Iarna, Toamna, Piept de curcan, Carne, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- piept de curcan, ficatei de pui, ceapa verde, unt, mirodenii, miere, ulei de masline, lamaie
Ingrediente pentru 1 Ruladă de curcan umplută
1/2 piept de curcan
300 g ficăței de pui
1 legătură ceapă verde
50 g unt
2-3 linguri ulei de măsline
un praf de nucșoară pudră
sare și piper (după gust)
1 lingură miere
1 lingură ulei de măsline
1/2 lămâie
Timp de preparare (pregătire și coacere): 2 ore
Cum se prepară Rulada de curcan umplută
Pasul 1: Într-o tigaie de teflon se pun untul și 2 linguri de ulei de măsline.
Pasul 2: Când untul se topește se adaugă ficățeii (spălați în prealabil) și se acoperă tigaia cu un capac.
Pasul 3: Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Se va adăuga peste ficăței, amestecându-se. Se pune peste ei și sarea și piperul și un vârf de cuțit de pudră de nucșoară.
Pasul 4: Peste ficăței și ceapă se adaugă o ceșcuță de apă și se lasă la înăbușit (cam 10-15 minute)
Pasul 5: Se lasă ficățeii la răcit.
Pasul 6: Pieptul de curcan se spală și se taie transversal, fără să se desprindă cele două bucăți. Pasul 7: Se întinde pieptul de curcan pe un tocător și se bate cu ciocanul pentru șnițele.
Pasul 8: Ficățeii se dau prin mașina de tocat.
Pasul 9: Pasta de ficăței se întinde peste pieptul de curcan. Pieptul se rulează și se leagă ruloul obținut cu sfoară.
Pasul 10: Se face un sos dintr-o lingură de ulei de măsline, miere și zeama de lămâie. Cu acest sos se va unge rulada de curcan.
Pasul 11: Jumătate din cantitatea de sos se păstrează pentru ca rulada să fie unsă din nou peste o jumătate de oră după ce a fost băgată la cuptor.
Pasul 12: Rulada se pune într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!