- Timp preparare:
- 40 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Caise, Mancaruri cu orez, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Fructe, Orez, Legume, Ceapa, Mancaruri, Turcesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne pui, ceapa, orez
Ingrediente detaliate pentru Pilaf persan
700 grame carne de pui
doua cepe tocate bucati mari
200 grame orez cu bob lung
o lingura paste de tomate
1/2 lingurita sofran
sare, piper negru macinat
o lingurita chimen macinat
100 ml suc rodie (se gaseste la Megaimage)
900 ml supa de pui
125 grame caise deshidratate
doua linguri stafide
patrunjel verde
Cum preparam Pilaf persan
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se prajeste carnea pana ce prinde o crusta aurie, se adauga ceapa si se caleste la foc mic inca cinci minute amestecand mereu. Se adauga chimenul si orezul (spalat) si se amesteca; dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sofranul, sarea si piperul. In tigaie se adauga sosul de rodie si supa de pui, caisele si stafidele. Lasam sa fiarba la foc mic si cu capac jumatate de ora, amestecand din cand in cand. Pilaful Persan se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!