Culinarby
Qbebe

Pilaf persan

Pilaf persan

Verona Butoi

Pilaful persan este delicios si usor de gatit, este o explozie de gusturi care il recomanda in special pentru dupa-amiezile cu musafiri.

Pilaf persan
Timp preparare Timp preparare:
40 minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Caise, Mancaruri cu orez, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Fructe, Orez, Legume, Ceapa, Mancaruri, Turcesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
carne pui, ceapa, orez

Ingrediente detaliate pentru Pilaf persan

700 grame carne de pui

doua cepe tocate bucati mari

200 grame orez cu bob lung

o lingura paste de tomate

1/2 lingurita sofran

sare, piper negru macinat

o lingurita chimen macinat

100 ml suc rodie (se gaseste la Megaimage)

900 ml supa de pui

125 grame caise deshidratate

doua linguri stafide

patrunjel verde

Cum preparam Pilaf persan 

Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare, se prajeste carnea pana ce prinde o crusta aurie, se adauga ceapa si se caleste la foc mic inca cinci minute amestecand mereu. Se adauga chimenul si orezul (spalat) si se amesteca; dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sofranul, sarea si piperul. In tigaie se adauga sosul de rodie si supa de pui, caisele si stafidele. Lasam sa fiarba la foc mic si cu capac jumatate de ora, amestecand din cand in cand. Pilaful Persan se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (6)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Pe 17 decembrie este sărbătorit Sfântul Daniel ! Rugăciunea care protejează casa, familia și pe cei plecați în străinătate
    Pe 17 decembrie este sărbătorit Sfântul Daniel ! Rugăciunea care protejează casa, familia și pe cei plecați în străinătate

    Sâmbătă, pe 17 decembrie, își pot sărbători onomastica toți cei care poartă numele Daniel, Daniela, Dan sau Dana. Această zi este cea în care este sărbătorit...

    Economie de mamă: trucul meu ca să nu mai gătesc degeaba și să arunc mâncarea
    Economie de mamă: trucul meu ca să nu mai gătesc degeaba și să arunc mâncarea

    Multă vreme m-am confruntat cu o frustrare pe care doar mamele o înțeleg cu adevărat: găteam mult și 70% din ceea ce găteam ajungeam să arunc. Vă spun sincer că îmi...

    „Rețeta" de succes pentru a avea mese în liniște în familie: „Nu mai negociați cu copiii la masă"
    „Rețeta" de succes pentru a avea mese în liniște în familie: „Nu mai negociați cu copiii la masă"

    Mesele în familie sunt momente de mare bucurie și de apropiere între părinți și copii. Iată ce sfaturi ne dă un specialist în tulburări de alimentație pentru mese...

    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern
    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern

    Deși școala a început deja de două săptămâni, ”Programul masă caldă în şcoli” aprobat de Guvern nu intră încă în cele 350 de școli aflate...

    Germeni de grâu: beneficii și mod de consum
    Germeni de grâu: beneficii și mod de consum

    Germenii de grâu reprezintă una dintre cele mai nutritive și valoroase părți ale bobului de grâu. Aceștia constituie embrionul plantulei viitoare și sunt adesea...

    Mi-am lăsat bebelușa în țară și am plecat în Anglia să muncesc. Am aflat că soacra mea îi dă numai salam cu pâine, ouă fierte și conserve în diversificare
    Mi-am lăsat bebelușa în țară și am plecat în Anglia să muncesc. Am aflat că soacra mea îi dă numai salam cu pâine, ouă fierte și conserve în diversificare

    Sunt unul din miile de părinți care își lasă anual copiii acasă și pleacă în căutarea unui trai mai bun. Sunt o femeie care, până la vârsta de 30 de ani nu...

    © 2024 Qbebe