- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La foc, Lapte, Lactate, Gustari
Ingrediente:
• ½ litru lapte
• 2 oua
• 100 gr. zahar
• vanilie
Mod de preparare
• Se pune laptele la fiert cu o lingurita de zahar.
• Se separa albusurile de galbenusuri.
• Se bat albusurile spuma tare.
• Cand laptele clocoteste, se iau cu lingurita bulgarasi de albus si se pun la fiert in lapte, aproximativ 1-2 minute. Se scot cu spumiera si se lasa la scurs intr-o sita.
• Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas si cu vanilia.
• Se ia laptele de pe foc si se lasa la racit cateva minute.
• Se amesteca galbenusurile cu laptele si se pune la fiert in Baine-Marie. Se amesteca in continuu pana se ingroasa putin.
• Se rastoarna sosul astfel obtinut intr-o compotiera si se pun deasupra bulgarasii de albus.
• Se serveste rece.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!