- Timp preparare:
- 50 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Capsuni, La foc, Zmeura, Afine, Mure, Lapte, Fructe, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu crema, Frantuzesti, Prajituri cu fructe, Prajituri cu capsuni, Prajituri cu lapte, Prajituri de casa, Prajituri fara zahar, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere
- Ingrediente principale:
- oua, lapte, fructe
Ingrediente pentru Creme brulee pentru copii:
4 oua
500 ml lapte
2 linguri amidon
5 linguri de miere
30 gr unt, 1 lingurita de scortisoara
150 gr fructe de padure (proaspete sau congelate)
Amesteca galbenusurile cu 1 lingura de miere, adauga si amidonul, apoi laptele treptat. Poti imbunatati gustul cu vanilie sau alte esente preferate. Bate albusurile spuma si amesteca-le cu galbenusurile si laptele. Adauga si fructele stoarse de zeama. Unge cu ulei formele de ceramica si umple-le cu compozitia de mai sus pana la ¾ din volumul lor.
Pune-le intr-o tava cu pereti inalti in care ai pus putina apa (cam 1/3 din volum dupa ce ai asezat vasele de ceramica in ea). Da totul in cuptorul incins in prealabil si lasa la copt pana se intareste crema.
Intre timp topeste untul si amesteca-l cu mierea si scortisoara. Serveste mierea calda alaturi de crema rece, pe cat posibil scoasa din frigider. Fa acest sos strict inainte sa servesti crema.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!