- Timp preparare:
- 80 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Mic dejun copii, Aperitive cu branza, Feluri de mancare, Aperitive speciale, Finger Food, La cuptor, Mancaruri cu legume, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Lapte, Cascaval, Lactate, Legume, Sparanghel, Mancaruri, Tarte, Frantuzesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- sparanghel, branza Cheddar
Ingrediente pentru tarta cu sparanghel
- 150g de faina
- 80g unt moale
- 80g branza Cheddar rasa
Pentru umplutura:
- 5 oua
- 180 ml de lapte
- 130 g de branza Cheddar rasa
- 300 g de sparanghel curatat
Cum prepari tarta cu sparanghel
Amesteca untul cu faina pana ce capata aspectul unor frimituri, adauga branza Cheddar, 3-4 linguri de apa si amesteca bine, framantand aluatul. Inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la rece in frigider pentru 5-10 minute.
Scoate-l din frigider si intinde-l cu sucitorul, aseaza-l pe o tava si mai pune-l inca 20 de minute la frigider. Intre timp incinge cuptorul. Bate ouale, adauga laptele si amesteca bine.
Scoate tava cu aluat, presara pe el jumatate din branza ras, pune sparanghelul, amestecul de oua si restul de branza. Pune tava in cuptor la 180 de grade pentru 35 de minute. Tarta este delicioasa si calda dar si rece.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!