- Timp preparare:
- 150 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Paine, Finger Food, La cuptor, Branza, Lactate, Branza dulce, Oua, Romanesti, Oua de gaina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- faina, urda, leurda
Ingrediente detaliate pentru chifle cu urda si leurda:
Aluat:
500ml apa
½ lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura lapte praf
2 linguri ulei
900g faina alba
10g drojdie uscata
Umplutura:
100g leurda tocata (eu am folosit din congelator)
300g urda putin sarata
1 ou
Glazura:
1 ou
1 lingura seminte de susan
Pentru aluat folosim masina de paine, in care punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam pentru framantare si dospire.
Intre timp pregatim umplutura: leurda decongelata si scursa de excesul de apa, o amestecam cu urda si oul putin batut.
Cand aluatul este dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in 12 bucati. Intindem fiecare bucatica de aluat, formand o sfera si punem pe fiecare cate o lingura de umplutura. Adunam marginile si le lipim, apoi intoarcem chiflele si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam la dospit inca 15 minute. Le ungem cu oul batut, presaram seminte deasupra si le coacem 40 de minute, la foc moderat.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!