- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri cu peste, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Gorgonzola, Lactate, Legume, Peste, Oua, Mancaruri, Ton, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru checul cu ton si gorgonzola?
Checul cu ton si gorgonzola va necesita cu siguranta o vizita prelungita in piata si la supermarket, insa asa cum am subliniat mai sus rezultatul final merita toate eforturile. Si gustos, si satios, si sanatos, checul cu ton si gorgonzola va fi cu siguranta pe toate gusturile. Pana si cei mai pretentiosi vor fi satisfacuti cu siguranta. Iata de ce anume ai nevoie:
Un ardei verde
Un ardei rosu
Un ardei galben
O ceapa medie
Un dovlecel mic
6 oua
2 conserve de ton in ulei
240 g faina
200 g gorgonzola
Un plic de praf de copt
Sare si piper dupa gust.
Cum se pregateste checul cu ton si gorgonzola?
Checul cu ton si gorgonzola nu este foarte dificil de pregatit. Iata ce pasi ai de urmat pentru pregatirea aperitivului:
Desfa conservele de ton si scoate-l intr-un strecurator pentru a se scurge de ulei.
Scoate branza gorgonzola din ambalaj si faramiteaz-o in bucatele mici.
Dovlecelul spala-l, curate-l si taie-l in bucatele marunte.
Ardeii spala-i, curata-i si taie-i cubulete marunte.
Curata ceapa si taie-o marunt.
Intr-o tigaie pune uleiul la incins si ceapa la calit.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adauga ardeiul taiat cubulete, amesteca-l si lasa-l cinci minute.
Adauga peste ceapa si ardei dovlecelul, amesteca, toarna 250 ml de apa si lasa totul pe foc pana scade apa.
Dupa ce legumele sunt facute, scoate-le intr-un strecurator pentru a elimina surplusul de ulei.
Intr-un castron, mixeaza ouale.
Adauga uleiul si mixeaza pana la omogenizare.
Amesteca intr-un castronel faina cu un pliculet de praf de copt si toarna acest amestec peste cel de oua.
Peste aceasta compozitie adauga branza gorgonzola, bucatelele de ton si legumele calite.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si amesteca din nou.
La final, unge o tava cu ulei, tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia obtinuta in ea.
Checul se lasa la copt jumatate de ora, in cuptorul preincalzit.
Checul cu ton si gorgonzola este o alegere deosebita pentru masa de pranz sau pentru o gustare. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!