- 1. Tort Baby
- 2. Tort de nuca de cocos cu cacao si afine
- 3. Tort de mere raw vegan
- 4. Cheesecake de fructe
- 5. Biscuiti de ciocolata
- 6. Budinca de chia in 2 culori
- 7. Mere confiate
- 8. Lapte de banane vegan cu aroma de vanilie
- 9. Fulgi de ovaz si chia cu lapte de migdale si straturi de fructe
- 10. Cereale cu lapte de migdale
- Timp preparare:
- 45 min- 2h
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Fursecuri cu cereale, Fursecuri cu cacao, Fursecuri cu ovaz, Fursecuri, Prajituri, Torturi
- Ingrediente principale:
- ovaz, chia, fructe, lapte
1. Tort Baby
Permis copiilor de la varsta de 1 an - reteta oferita de Ostraw Vegan, cofetarie raw vegana Bd. Ferdinand nr. 58sector 2, Bucuresti www.ostrawvegan.com:
Ingrediente: migdale, curmale, unt de cocos, banane, visine, carob, sirop de agave.
Indicatii:
Curmalele contin mai multi aminoacizi decat merele, portocalele sau bananele. O importanta deosebita o are continutul de fluor care protejeaza dintii de carii, dar si seleniul, care intareste sistemul imunitar. O veste buna pentru copilasii supraponderali carora vrem sa le oferim un desert: curmalele au putine calorii, fapt pentru care pot fi folosite in loc de dulciuri.
Migdalele reprezinta o sursa excelenta de magneziu si de vitamina E, aceasta din urma fiind un antioxidant foarte eficient. In plus, aceste nuci contin si fibre, potasiu, calciu, fosfor si fier. Trebuie sa stiti in egala masura faptul ca aceste fructe au un continut proteic ridicat, furnizand 19 grame de proteine pentru fiecare 100 de grame consumate, adica acelasi aport de proteine ca si in cazul produselor din carne.
Carobul este un ingredient care poate fi introdus in dieta bebelusilor chiar de la varsta de 8 luni. Induce bazicitate in organism, fiind un aliment alcalin, care nu stimuleaza aciditatea gastrica. Contine mult calciu (348 mg). Nu trebuie sa-i adaugam indulcitori pentru a-i da un gust bun. Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, avand un gust discret dulceag si placut. Nu contine gluten si nici lactoza. Uleiul de cocos ajuta la o mai buna absorbtie a calciului, vitaminei D dar si a altor minerale esentiale pentru organism.
Ingrediente
Blat: ½ cana migdale, ½ cana curmale, 1 lg carob
Preparare
Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 17 cm (partea de jos se imbraca in hartie cerata).
Se scot samburii, daca este cazul, la curmale si se pun la hidratat pentru 20-30 minute.
Migdalele se pune in robotul cu lama S si se marunteste timp de 8-9 secunde. Apoi se maruntesc curmalele pana se transforma intr-o pasta lipicioasa. Se amesteca nucile, carobul si curmalele pana se obtine o pasta omogena. Aceasta compozitie se distribuie uniform in forma de tort, se preseaza bine cu degetele. Se da la rece.
Crema
½ cana migdale hidratate 12 ore
¼ cana unt de cocos
2 banane mari
½ cana visine
¼ cana sirop de agave daca este cazul (in caz ca se doreste mai dulce)
Preparare
Untul de cocos se pune la topit in bain-marie (apa sa aiba o temperatura de maxim 40 grade Celsius). Se scurge apa in care au stat migdalele, se adauga apa plata in vasul blenderului pana la ¾ din volumul nucilor si se mixeaza, pana devine crema. Punem siropul de agave, untul de cocos transformat în ulei, visinele. Mixam pentru inca o tura.
Topping: 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri carob
Preparare: Se pun toate in blender pana la omogenizare. Se pune toppingul peste tortul foarte bine congelat si se poate decora dupa fantezia proprie.
2. Tort de nuca de cocos cu cacao si afine
reteta oferite de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.roIngrediente:
Pentru blat: 1 cana de curmale, 1 cana de ovaz, 2 linguri de pudra de cacao
Pentru umplura: 1 ceasca de caju crud, 5 linguri de sirop de artar, de agave sau miere, 4 linguri de ulei de cocos topit, extract de vanilie 1 lingurita (optional)
Pentru crema de cocos: 1 cana (200 g) lapte de cocos, 1/4 ceasca nuci de caju crud inmuiat in apa pentru cateva ore, 2 linguri de agave sau sirop de artar sau miere, suc de lamaie 1 lingura, jumatate cana de ulei de cocos topit
Pentru a decora: afine, capsuni, zmeura etc.
Instructiuni pentru aluat:
In blender se amesteca ovazul pana ajungeti la textura de faina. Adaugati curmalele pana la o textura lipicioasa, apoi adaugati pudra de cacao si blenduiti pana se amesteca bine si se omogenizeaza. Intr-o tava de tort care se demonteaza (inel culinar), presati cu degetele aluatul pana ajungeti la grosimea dorita, apoi introduceti in frigider pana pregatiti crema.
Intructiuni pentru umplutura:
Se amesteca toate ingredientele in blender. Un pic de apa, daca este necesar. Blenduiti pana obtineti o pasta neteda si cremoasa. Acoperiti blatul din frigider cu umplutura si introduceti din nou la rece.
Intructiuni pentru crema:
Puneti toate ingredientele in blender si amestecati pana obtineti o pasta neteda si cremoasa. Se lasa la rece timp de 20 minute in frigider si apoi se acopera umplutura. Se lasa la rece tortul pentru cateva ore, se decoreaza cu afine sau cu fructele pe care le aveti prin casa si se serveste.
3. Tort de mere raw vegan
reteta oferita de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.roIngrediente pentru aluat: 2 cesti nuci, 1 ceasca stafide sau curmale
Ingrediente pentru umplutura: 7 mere, ½ ceasca curmale sau stafide, 1 lingura de scortisoara, 1 lingurita din amestecul urmator: ghimbir, scortisoara, cuisoare si nucsoara (optional), o mana de nuci intregi si zahar de nuca de cocos pentru a decora.
Instructiuni pentru aluat:
Se macina nucile intr-un blender pana la atingerea texturii dorite. Adaugati stafidele sau curmalele si continuati cu blenduirea pana obtineti un aluat lipicios. Aluatul este gata atunci cand este posibil sa-l modeleti cu degetele. In cazul in care un este suficient de lipicios mai adaugati stafide sau curmale. Cand aluatul este gata, il puneti intr-o tava de tort demontabila (inel culinar) si il intindeti pana ajungeti la dimensiunea dorita. Apoi se pastreaza in frigider si continuati cu umplutura.
Instructiuni pentru umplere:
Curatati 3 mere, adaugati in blender celelalte ingrediente si cu amestecul de mirodenii daca doriti (puteti pune deoarece ea le va placea copiilor dv). Se macina pentru a forma un piure de mere. Scoteti-l din blender si puneti-l intr-un castron. Curatati 3 mere si adaugati-le in blender si blendati-le. Doar ca aceste 3 mere nu trebuie sa aiba aceeasi textura ca primele. Ele trebuie sa ramana putin mai mari. Apoi amestecati-le cu celelalte din castron si acoperiti aluatul din frigider. Se decoreaza cu felii de mere, se presara cu nuci si zahar de nuca de cocos (optional). Bagati la frigider o jumatate de ora inainte de servire.
4. Cheesecake de fructe
reteta oferita de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.roIngrediente pentru aluat: ¼ cana migdale macinate, ¼ cana de curmale, varf de cutit de sare
Pentru branza: 1 ½ cana de caju inmuiate timp de doua ore, suc de la o lamaie, ¼ ceasca miere sau sirop de agave, ¼ cana ulei de nuca de cocos
Ingrediente pentru crema: ½ ceasca capsuni sau zmeura sau alte fructe, 2 linguri de curmale, 2 linguri de miere sau agave
* Siropul se obtine prin blenduirea frutelor si curmalelor cu apa, consistenta depinde de cantitatea de apa adaugata. Putem face un sirop cu consistenta de miere sau o pasta cu consistenta unui gem.
Instructiuni:
Pentru aluat se proceseaza doar curmalele cu migdalele pentru a forma un aluat lipicios pe care il apasati cu degetele intr-o tava de tort (adecvata pentru congelare). Pentru a face branza trebuie sa scurgeti semintele de caju din apa si se amesteca cu sucul de lamaie, miere si uleiul de nuca de cocos, pana cand obtineti o pasta cremoasa, care se intinde peste aluat. Pentru a obtine crema de capsuni amestecati fructele cu mierea si curmalele si puneti-le peste branza pana o acoperiti. Apoi introduceti cheesecake-urile noastre in congelator pentru cateva ore. Se lasa 15 minute la temperatura camerei inainte de a fi servite.
5. Biscuiti de ciocolata
reteta oferite de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.roIdeali pentru petreceri aniversare destinate copiilor
Ingrediente: 2 cesti de fulgi de ovaz, 2 linguri de ulei de nuca de cocos, 2 linguri de unt de arahide sau unt de migdale sau unt de seminte de floarea-soarelui, miere 1/4 ceasca, extract de vanilie 1 lingurita, un praf de sare de mare fina, cacao cruda nimbs (obtional)
Instructiuni:
Adaugati fulgii de ovaz in blender si blenduiti pana obtineti o faina fina si apoi se pune deoparte. Intr-un castron, adaugati untul de arahide, uleiul de cocos, mierea si vanilia si le amestecati bine pana se omogenizeaza. Adaugati faina de ovaz, sarea si se amesteca pentru a forma un aluat. Puteti face niste bile din aluat si apoi le turtiti. In mijloc puteti adauga cateva bucatele de cacao nimbs daca doriti. Sau puteti sa le faceti cum doriti dvs. Le distribuiti pe hartie pergament si le bagati la congelator timp de 10 minute.
6. Budinca de chia in 2 culori
reteta oferite de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.roIngrediente:
200 ml lapte vegetal, 100 gr seminte de chia, 3 smochine hidratate, 3 curmale hidratate, 100 gr fructe de padure, 1 lingura rasa de cacao, ½ lingurita rasa de scortisoara, 1 praf de sare, ¾ lingura de miere
Mod de preparare - I-ul strat:
Puneti restul de 3 smochine si 3 curmale in robotul prevazut cu lama "S" si procesati pana cand se transforma intr-o pasta. Amestecati cu 200 ml de lapte vegetal, cacaoa, scortisoara, praful de sare si 50 gr seminte de chia. Puneti-le 15 min. la frigider peste stratul preparat anterior.
Mod de preparare - al II-lea start:
Puneti fructele de padure in robotul prevazut cu lama "S" si procesati pana cand se transforma intr-o pasta fina. Adaugati mierea si restul de 50 gr de seminte de chia. Puneti-le 15 min. la frigider peste straturile preparate anterior.
DECOR: fructe de padure
7. Mere confiate
reteta oferita de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.ro
Ingrediente: 3 mere, decojite si tocate dupa gustul fiecaruia, o mana de nuci tocate, miere sau sirop de artar dupa gust, scortisoara
Instructiuni:
Puneti merele si nucile intr-un castron. Indulciti dupa gust. Se presara cu scortisoara, se amesteca si se serveste.
8. Lapte de banane vegan cu aroma de vanilie
reteta oferita de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.ro
Ingrediente: 5 banane, 1 litru de apa filtrata (mai mult sau mai putin in functie de consistenta dorita), stevia sau curmale hidratate cu apa pentru a indulci, doua lingurite de esenta de vanilie naturala (optional)
Instructiuni: puneti toate ingredientele in blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza si devine cremos.
9. Fulgi de ovaz si chia cu lapte de migdale si straturi de fructe
reteta oferite de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.ro
Ingrediente: 1 cana lapte de migdale, 1/3 cana de fulgi de ovaz, 1-2 linguri de chia, 1-2 banane, 1-2 piersici sau alte fructe la alegere, miere si scortisoara dupa gust
Instructiuni:
Intr-un borcan de sticla combinati fulgii de ovaz si laptele de migdale si agitati pana la omogenizare. Adaugati bananele taiate si piersici feliate si lasati-le peste noapte la frigider. Dimineata adaugati mierea si scortisoara dupa gust si serviti.
10. Cereale cu lapte de migdale
reteta oferite de RawCoco, cofetarie raw vegana Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti www.rawcoco.ro
Quinoa este o samanta foarte hranitoare si sanatoasa. Este o sursa naturala de proteine si este usor de digerat in organism. Este ideala pentru cei care au nevoie de un plus de energie in timpul zilei si este, de asemenea, o alternativa perfecta ca o gustare la mijlocul dupa-amiezii.
Ingrediente: 1 cana quinoa (sau chia), lapte de migdale jumatate de cana (in functie de consistenta dorita), o mana de stafide si nuci, miere sau sirop de artar si scortisoara dupa gust, 1 banana, feliata (optional)
Instructiuni:
Se clateste si se scurge quinoa sub jetul de apa calda. Intr-un vas se fierbe la foc mic quinoa cu doua cani de apa. Odata ce apa a fost absorbita, indepartati vasul de pe foc. Adaugati laptele de migdale si celelalte ingrediente.
Multumim cofetariilor Ostraw Vegan si RawCoco pentru ajutorul acordat in realizarea articolului.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!