Remedii naturale pentru porii deschisi

Remedii naturale pentru porii deschisi

Louise Tanase - Contributor

Porii deschisi creaza o imagine neplacuta chipului tau, facand pielea fetei sa aiba aspectul unei coji de portocala. Din cauza porilor deschisi tenul tau pare obosit si imbatranit. Afla ce poti face pentru a diminua marimea porilor si pentru a recapata aspectul tanar si sanatos al pielii.

Din cauza productiei mari de sebum, in special persoanele cu tenul gras sunt predispuse la aceasta problema, insa si persoanele cu tenul mixt se confrunta cu ea. Porii deschisi nu sunt numai inestetici, ci pot conduce si la complicatii cum ar fi punctele negre sau chiar acneea. Printre factorii care predispun la deschiderea inestetica a porilor se numara si stresul, mostenirea genetica si afectiuni ale pielii, dar si imbatranirea care accentueaza problema. Desi pe piata sunt foarte multe produse cosmetice care sustin ca elimina aceasta problema, remediile naturale sunt nu numai mult mai eficiente, insa si mult mai ieftine. Iata cateva remedii naturale care iti vor inchide porii.

1. Masca cu albus de ou, ovaz si lamaie

Albusul de ou este eficient pentru inchiderea porilor deoarece tonifiaza si strange pielea. Mastile cu albus de ou sunt eficiente si in cazul unui ten gras. Amesteca un albus de ou cu 2 lingurite de fulgi de ovaz si 2 lingurite de zeama de lamaie pana cand obtii o pasta compacta. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 30 de minute, apoi clateste cu apa rece. Aplica masca de doua ori pe saptamana si in scurt timp vei observa ca porii s-au inchis. Aceasta masca este eficienta si in cazul porilor astupati si a acneei.

2. Peeling cu albus de ou

Albusul de ou contine aminoacizi si alte enzime care intineresc pielea si desfunda porii. Aplica albus de ou pe toata fata si acopera cu un servet de hartie. Lasa masca sa se usuce, apoi desprinde-o uscata de pe fata. Astfel cureti pielea in profunzime si inlaturi toate impuritatile. Clateste cu apa rece.

3. Masca din suc de castravete si malai

Amesteca sucul de la un castravete cu malai pana obtii o pasta groasa. Aplica pasta uniform pe fata si las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste cu apa calduta sau rece si usuca prin tamponare. Aceasta masca nu ajuta doar la inchiderea porilor, ci imbunatateste si textura pielii.

3. Suc de rosii

Rosiile sunt bogate in antioxidanti si potasiu, ceea ce le face eficiente nu numai in inchiderea porilor, ci si in reducerea rosetei tenului. Aplica sucul de rosie pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute. Clateste cu apa calda si usuca prin tamponare.

4. Cuburi de gheata

Freaca un cub de gheata invelit intr-o carpa curata pe zona unde ai porii deschisi. Acesta este unul dintre cele mai eficiente si rapide moduri de a inchide porii. De asemenea, acest remediu este eficient si in reducerea productiei de sebum a pielii pe o perioada scurta.

5. Iaurt

Aplica pe zona unde sunt pori deschisi iaurt integral si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare. Repeta acest procedeu de doua ori pe saptamana pentru a reduce dimensiunile porilor.

6. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare care ajuta in reducerea complicatiilor provocate de porii deschisi, precum cosurile si acneea. Amesteca in parti egale bicarbonat de sodiu si apa calda (cam 2 linguri din fiecare) pana obtii o pasta. Aplica pasta pe porii deschisi si maseaza usor cu miscari circulare circa 30 de secunde. Clateste bine cu apa rece. Aceasta masca nu numai ca ajuta la inchiderea porilor, insa este eficienta si in eliminarea celulelor moarte si a impuritatilor. De asemenea, bicarbonatul de sodiu ajuta la reglarea aciditatii pielii si mentinerea unui pH echilibrat.

7. Pulbere de santal

Pulberea de santal este un tonic excelent si curata foarte bine tenul. Amesteca pulbere de santal cu apa calduta astfel incat sa obtii o pasta. Aplica pasta pe fata, maseaza circular si las-o sa actioneze 10-15 minute. Clateste bine cu apa rece.

8. Scrub cu miere, zeama de lamaie si zahar

Amesteca o lingura de miere cu o lingura de zahar si putina zeama de lamaie. Spala-ti fata cu apa calduta si apoi maseaza pasta obtinuta pe zona cu pori deschisi timp de 3-5 minute. Clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare.

9. Masca cu papaya

Ia un fruct de papaya bine copt, curata-l si paseaza-l bine cu o furculita. Aplica piureul pe fata si lasa-l sa actioneze 20 de minute, apoi clateste-te cu apa calduta si usuca prin tamponare. Papaya tonifica pielea, inchide porii si inlatura impuritatile.

10. Gel de Aloe Vera

Gelul de aloe vera ajuta la hranirea pielii si inchide porii, curatand pielea si inlaturand impuritatile din pori. Aplica gel proaspat pe fata, lasa-l sa actioneze 20 de minute si clateste cu apa rece.

11. Baie de aburi

Cel mai simplu mod de a desfunda porii este baia de aburi. Caldura umeda ajuta porii sa se deschida usor pentru a putea sa inlaturi bacteriile si impuritatile care ii mentin deschisi.

12. Exfolierea

Exfolierea ajuta la inlaturarea celulelor moarte si desfunda porii. Este una dintre cele mai usoare modalitati de a inchide porii chiar tu, fara sa mai apelezi la ajutorul unui dermatolog sau cosmetician. Poti sa iti masezi chipul cu o perie pentru masajul facial. Asigura-te ca peria are perii moi si nu iti poate rani pielea sensibila a fetei.

13. Patrunjel

 

Patrunjelul este un remediu cunoscut pentru echilibrarea productiei de sebum. Aceasta caracteristica face patrunjelul un remediu excelent pentru acnee, insa trebuie sa stii ca patrunjelul ajuta si la desfundarea porilor datorita proprietatilor sale astringente. Atunci cand este folosit local, acesta ajuta la eliminarea toxinelor, scade roseata pielii si micsoreaza cicatricile.

14. Zeama de lamaie

Zeama de lamaie are, asa cum bine stii, proprietati astringente. Aceste proprietati ajuta la strangerea pielii si la desfundarea porilor. De asemenea, zeama de lamaie este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru eliminarea punctelor negre. Acidul citric ajuta la dizolvarea impuritatilor, ajutandu-le sa se desprinda din pori, curatandu-i.

15. Mierea

Mierea are multe beneficii pentru frumusete, dar si pentru sanatate. Mierea ajuta la vindecarea acneei, chiar si a formelor grave, cum este acneea chistica, avand proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Mierea ajuta la desfundarea, curatarea si inchiderea porilor, reducerea productiei de sebum, hidratarea si redarea stralucirii naturale a pielii.

16. Scrub cu zahar brun si ulei de masline

Amesteca 2 linguri de zahar brun, o lingura de ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Freaca usor fata cu acest amestec timp de 20-30 de secunde, apoi clateste cu apa rece. Pentru rezultate bune, aplica acest tratament o data pe saptamana.

17. Masti cu migdale

Efectele regenerative pe care le are asupra pielii contribuie la scaderea dimensiunii porilor, ceea ce va face ca pielea ta sa devin moale si curata. Le poti folosi astfel: ia 5-6 migdale crude si zdrobeste-le marunt-marunt, apoi adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Rasneste amestecul pentru a forma o pasta pe care sa o aplici pe pielea cu porii deschisi. Lasa pasta sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa rece. De asemenea, poti sa prepari un scrub pe baza de migdale, amestecand migdale rasnite cu pulbere de coaja de portocala. Aplica amestecul pe fata si maseaza pielea cu miscari circulare. Clateste cu apa rece.

18. Masca cu banana si ulei de migdale

 

Porii deschisi se vor micsora vizibil cu ajutorul acestei masti. Paseaza o banana si adauga 2 lingurite de ulei de migdale dulci. Aplica masca pe zona afectata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clateste cu apa rece si usuca prin tamponare.

19. Apa de trandafiri si suc de castravete

Amesteca sucul unui castravete cu cateva picaturi de apa de trandafiri si aplica amestecul pe fata. Lasa-l sa actioneze 20 de minute si clateste cu apa rece. Acest amestec iti va micsora porii deschisi. Mai mult, siliciul din castravete va imbunatati textura pielii si iti va lasa pielea catifelata.

20. Otet de mere

Otetul de mere are proprietati antiinflamatoare si antimicrobiene care contribuie la inchiderea porilor si mentine pH-ul pielii la un nivel optim. Amesteca otet de mere cu apa in proportii egale. Aplica solutia obtinuta pe piele folosind un pad si asteapta cateva minute. Clateste cu apa rece. Pentru rezultate bune, foloseste aceasta solutie in mod regulat.

21. Masca cu iaurt, aspirina si ou

Daca ai tenul gras si porii deschisi, poti elimina 2 probleme cu o singura masca preparata dintr-un albus de ou batut spuma, 2 tablete de aspirina (maruntite bine) si o lingurita de iaurt. Amesteca bine ingredientele si aplica masca pe fata, las-o sa actioneze 15-20 de minute si clateste bine cu apa rece.

22. Unt si sare

Amesteca bine o lingura de unt natural cu putina sare pana obtii o pasta omogena. Aplica pasta pe zonele cu pori deschisi si las-o sa actioneze 15 minute. Clateste-te bine cu apa rece.

23. Lapte cu sare

Amesteca jumatate de lingurita de sare de mare intr-o ceasca cu lapte rece. Aplica pe fata cu un pad si lasa laptele sa se usuce. Clateste cu apa rece.

24. Solutie de musetel si pulpa de rosie

Amesteca in proportii egale pulpa de rosie cu praf de musetel. Aplica pasta pe zona cu porti deschisi, las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste-te cu apa rece.

25. Suc de salata verde

Fa suc din frunze de salata verde proaspata si adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Aplica sucul pe fata, lasa-l sa se usuce, apoi clateste-te cu apa rece. Poti pastra sucul ramas in frigider cateva zile, intr-o sticla inchisa ermetic.

Tu ce remedii naturale folosesti impotriva porilor deschisi? Spune-ne si noua.

Articolul urmator
Pudra de amla, secretul pentru piele frumoasă și păr sănătos
Pudra de amla, secretul pentru piele frumoasă și păr sănătos

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Au apărut băile fără gen pentru elevi. „Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”
    Au apărut băile fără gen pentru elevi. „Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”

    Elevii unui liceu din Milano, Italia, care nu se identifică cu niciun gen, au acum la dispoziție două băi neutre în școală. În locul simbolurilor îi direcționa pe...

    Bărbați și metodele contraceptive: Cât de deschiși sunt să încerce ei noile metode contraceptive?
    Bărbați și metodele contraceptive: Cât de deschiși sunt să încerce ei noile metode contraceptive?

    Cercetătorii pregătesc o surpriză, un gel revoluționar pe piața produselor contraceptive pentru bărbați. Astfel, responsabilitatea prevenirii unei potențiale sarcini nedorite poate...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii
    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii

    Transpirația este un proces fiziologic natural și perfect sănătos, care contribuie la răcirea corpului și la prevenirea supraîncălzirii. Cu toate acestea, unele persoane pot...

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    12 antivirale naturale care te ajută să ții piept bolilor
    12 antivirale naturale care te ajută să ții piept bolilor

    În ultimii zeci de ani, medicamentele alopate au ajuns să fie administrate pentru o multitudine de afecțiuni. Însă, folosirea excesivă a acestora crescut rezistența...

    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

    O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii
    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii

    Te simți cuprinsă de tristețe, dar nu înțelegi de ce ? Sentimentul este pe cât de uman, pe atât de comun. Motivele din spatele acestuia pot fi nenumărate, fie de...

    © 2024 Qbebe