Tot ce trebuie sa stii despre VERGETURI
Vergeturile sunt similare unor cicatrice, sunt ereditare si tin de calitatea pielii sau de afectiuni ale glandei tiroide. Apar adesea din cauza schimbarilor de greutate, cand elasticitatea epidermei are de suferit, colagenul din piele fiind insuficient ca sa sustina kilogramele in plus. O alta cauza frecventa care determina ruperea tesutului elastic il reprezinta radicalii liberi din corp, toxinele care interfereaza cu nivelul optim de colagen.
Semi-preparatele si produsele de tip fast-food accelereaza aparitia radicalilor in organism, in timp ce consumul de fructe si legume proaspete, de sezon asigura oxidantii necesari pentru combaterea toxinelor. In timpul sarcinii placenta dezvolta si anumiti hormoni care pot favoriza aparitia vergeturilor. Pentru a le combate se recomanda consumul de vitamine uleioase, precum vitamina A si E, regasite in peste si in unt natural. Masajul anti-vergeturi este esential in perioada sarcinii si ar trebui efectuat zilnic, preferabil cu ulei de migdale, pentru a stimula circulatia sanguina.
Desi un tesut rupt nu va mai fi niciodata perfect, calitatea pielii se poate imbunatati prin terapii cu lumina intens pulsata, care ajuta la regenerarea cutanata prin formarea de celule noi. Astfel, pielea se poate reface partial prin tratamentele pe baza de lumina intens pulsata (IPL).
Cum sa tii in frau GREUTATEA corporala
In timpul sarcinii luarea in greutate este inevitabila, insa trebuie sa faci eforturi pentru ca la finalul sarcinii cantarul sa nu arate mai mult de 12 kilograme extra. Acest aspect este esential atat pentru pastrarea sanatatii tale si a fatului, cat si pentru o stima de sine ridicata, care te va ajuta sa te simti atragatoare chiar si dupa nastere.
Este adevarat ca atunci cand esti gravida ai un apetit mai dezvoltat, avand tendinta de a manca mai mult si la orice ora, convinsa fiind ca este o cerinta a fatului. Nu este indicat sa exagerezi si sa mananci pentru doi, dar este recomandat sa acorzi atentie alimentatiei. Aceasta trebuie sa aiba la baza vitaminele si mineralele responsabile pentru dezvoltarea ta si, implicit a bebelusului. Consuma fructe, legume, lactate, peste si cereale, care au si un aport caloric scazut.
Daca in primul trimestru de sarcina pericolul de a lua in greutate este minim, in cel de-al treilea trimestru se acumuleaza circa un kilogram in plus pe luna. Insa unele femei se ingrasa mai mult in timpul sarcinii decat altele, riscand sa se confrunte cu dureri de spate, cu oboseala si cu probleme de sanatate, precum diabetul gestational sau hipertensiunea arteriala.
Pentru binele tau si al bebelusului este oportun sa faci miscare zilnic, prin plimbari in parc, sedinte de yoga, pilates sau prin orice activitati care-ti pot asigura atat starea de bine, cat si arderea surplusului caloric in mod placut.
Daca insa dupa sarcina constati ca ai ramas cu mai multe kilograme in plus decat doreai, nu e cazul sa te ingrijorezi. In prezent exista numeroase tratamente-minune care au la baza noile tehnologii in domeniul infrumusetarii si prin care iti poti recapata rapid silueta dorita. Unul dintre acestea este tratamentul anticelulitic si de fermitate cu LED+Esthetic, care functioneaza pe baza diodelor emitatoare de lumina, avand triplu rol: de activare a enzimelor pentru o digestie corecta, de vasodilatatie si de drenaj, toate trei procesele conlucrand pentru arderea grasimilor in exces.
Cum sa eviti si sa tratezi PIGMENTAREA pielii
Petele care pot aparea la gravide sunt numite "melasme" sau "cloasme" (masca de sarcina) si sunt declansate de cresterea cantitatii de melanina de la nivelul pielii. Pigmentarea este agravata de expunerea la soare, de aceea se recomanda folosirea produselor cu factor de protectie solara ridicata. De obicei modificarile de culoare apar in al doilea trimestru al sarcinii si pot disparea de la sine, la cateva luni dupa nastere. Totusi, daca nu se estompeaza in mod natural, exista in prezent cateva metode eficiente de revenire la o culoare uniforma a epidermei.
Brandul Nomasvello (no+vello) este lider mondial in terapii cu lumina intens pulsata (IPL), prin care se pot atenua si petele, ca urmare a procesului de regenerare celulara declansat de impulsurile luminoase. Rejuvenarea cu IPL imbunatateste aspectul pielii de la prima sedinta, iar ulterior tratamentului se poate aplica emulsia hidroprotectoare cu aloe vera si extract de macese, care contine factor de protectie 30, prevenind actiunea nociva a razelor UV asupra tenului.
Asadar, exista solutii pentru toate situatiile-limita care pot interfera cu dorinta ta de a reveni rapid la aspectul de dinainte de sarcina. Nu vei mai fi la fel de fermecatoare, ci vei arata fabulos, caci vei adauga look-ului tau normal stralucirea de proaspat mamica, acel je-ne-sais-quoi care iti va accentua frumusetea naturala!
Specialistul Nomasvello
www.nomasvello.ro