Cosmetice pentru bebeluși care ajută și mămicile

Cosmetice pentru bebeluși care ajută și mămicile

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când ne gândim la cosmeticele pentru bebeluși, primele lucruri care ne vin in minte sunt următoarele: lipsa/conținutul redus de substanțe nocive, mirosul plăcut și prețurile mai mici. Pe lângă aceste plusuri, trebuie să știm faptul că ele ne pot fi de mare ajutor în îngrijirea de zi cu zi. În articolul de mai jos veți găsi câteva exemple de moduri în care putem folosi cosmeticele pentru bebeluși pentru a beneficia de o îngrijire mai delicată și mai accesibilă, care ne poate ajuta totodată să evităm substanțele toxice regăsite de obicei în produsele cosmetice pentru adulți.

Uleiul pentru bebeluși

Este un produs cosmetic care îți poate fi și ție de un real folos. Uleiul poate fi utilizat pentru:

• Îngrijirea pielii de pe întreg corpul- Dacă te vei masa cu ulei pentru bebeluși vei avea o piele mai netedă, mai suplă și mai hidratată. Pe timpul verii sau iernii, când pielea are nevoie de o hidratare suplimentară, poți încerca următorul „truc": pur și simplu amestecă acest tip de ulei cu apă (în părți egale) și masează-te cu amestecul pe tot corpul, după baie.
• Pregătește pielea pentru a te epila cu lama- Datorită capacității sale de a hirata în profunzime pielea, uleiul de bebeluși te poate ajuta să te epilezi mai ușor cu lama, în condițiile în care aceasta va aluneca mai bine.
• Tratează buzele crăpate- Dacă ai buzele foarte crăpate, încearcă să pregătești următoarea combinație: ulei pentru bebeluși (cam o linguriță), câteva picături de zeamă de lămâie, o jumătate de linguriță de zahăr. Masează-ți buzele cu ea și vei vedea că vor redeveni catifelate și frumos colorate.
• Tratează călcâiele crăpate- Când vezi că ai niște călcâie foarte crăpate, masează-te zilnic cu ulei pentru bebeluși. Nu uita să pui niște șosete și ai grijă să fii constantă în acest demers.
• Îndepărtează cuticulele- Pentru o manichiură ușor de făcut, cu rezultate excelente, tot ce ai de făcut este să-ți masezi cuticulele cu ulei pentru bebeluși. Vei putea să le îndepărtezi mult mai repede ulterior!

Uleiul de bebelusi poate fi folosit si de catre mame

Loțiunea de corp pentru bebeluși

Este un alt produs cosmetic pentru bebeluși care poate deveni un aliat prețios și pentru îngrijirea mămicilor.
Pe de o parte, este puternic hidratantă, ceea ce o face numai bună pentru pielea de pe întreg corpul. Totodată, fiind lipsită de conservanți, comparativ cu loțiunile de corp pentru adulți, poate fi folosită inclusiv pe o piele cu mici răni sau cu tăieturi, întrucât formează un strat protector.
Pe de altă parte, este hipoalergenică, lucru foarte important pentru cele care suferă de eczeme sau de alte afecțiuni ale pielii de origine alergică.
În același timp, o poți utiliza cu încredere pe post de demachiant. Dacă pui puțină loțiune pe niște dischete vei constata cât de blând îndepărtează urmele de machiaj.
Nu în ultimul rând, fiind puternic hidratantă, poate preveni apariția vergeturilor și poate contribui la diminuarea celor existente.

Citește și: Trucuri si produse cosmetice in sarcina si dupa nastere

Pudra pentru bebeluși

Dacă ești în căutarea unei pudre care să nu aibă mult talc și să-ți lase pielea catifelată și uscată, atunci apelează fără grijă la una pentru bebeluși. Deși nu de puține ori s-a spus că ar fi nocivă pentru cei mici, totuși,în zilele calde de vară, experții te sfătuiesc să o aplicăm în toate zonele în care transpirăm mai abundent.

De asemenea, ai mai putea folosi acest produs cosmetic și în alte două moduri:
• Pentru a degresa părul- Acționând ca un șampon pentru îndepărtarea excesului de sebun, poți pune puțină pudră pe dinții periei, pe care o vei deplasa către rădăcina firelor de păr. Părul tău va arăta mai curat și se va îngrășa mai greu.
• Îți poate ușura epilarea- Dacă vrei să te epilezi cu ceară și și se pare că este un demers prea dureros, încearcă să împrăștii pudră de bebeluși peste zonele cu păr nedorit. Nu numai că va ajuta ceara să adere mai ușor cu pielea, dar îți va lăsa pielea mai puțin iritată și mai catifelată.

 Pudra de bebelusi poate fi folosita si de catre mame

Șamponul de bebeluși

Chiar dacă ești reticentă la început, odată ce vei încerca să-l folosești îți vei schimba părerea. Iată principalele motive:
• Te poate ajuta să ai un păr mai hidratat, mai ușor de pieptănat și mai catifelat
• Îți poate fi de folos pe post de demachiant, inclusiv pentru ochi- Amestecă apă, șampon de bebeluși și ulei de bebeluși. Spală-te pe față cu acest amestec și cu siguranță vei fi încântată.

Cosmetice pentru bebelusi ce pot fi utile si pentru mamici

Crema pentru protejarea pielii bebelușilor de iritațiile scutecelelor

Cu atât mai mult cu cât ar conține și plante, această cremă este ideală pentru a te ajuta să diminuezi aspectul neplăcut al cicatricilor (inclusiv al celor de la cezariană) sau orice iritație de pe piele.
De altfel, specialiștii spun că multe femei au observat cât de benefic este acest produs cosmetic pentru bebeluși în diminuarea următoarelor probleme:
• riduri (nu foarte profunde)
• acnee
• arsuri solare
• răni provocate de epilarea cu lama de ras
• buze crăpate

 Săpunul de bebeluși

Face și el parte dintre produsele de îngrijire pe care nu ar trebuie să le ocolești din următoarele motive:
• Având o alcalinitate redusă, va putea fi benefic pentru pielea de pe corp, lăsând-o mai catifelată.
Neavând parabeni, poate fi folosit inclusiv pe pielea afectată de eczeme, arsuri sau răni
• Este puternic hidratant, ajutând inclusiv pielea uscată de pe față.

Citește și: Ghidul de folosire a sapunului pentru bebelusi

Voi știați că și cosmeticele pentru bebeluși ne pot fi atât de utile în îngrijirea de zi cu zi?

Surse:
www.huffingtonpost.ca;www.literallydarling.com www.newhealthadvisor.com;www.totalbeauty.com
www.youqueen.com

Articolul urmator
Cosmetice ayurvedice: ce sunt și când sunt recomandate
Cosmetice ayurvedice: ce sunt și când sunt recomandate

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Rostogolitul la bebeluși: cum îi ajută să-și dezvolte și să-și îmbunătățească postura pe termen lung
    Rostogolitul la bebeluși: cum îi ajută să-și dezvolte și să-și îmbunătățească postura pe termen lung

    Nu doar că oferă o imagine drăgălașă foc, dar rostogolitul este o etapă normală în dezvoltarea bebelușului tău. Află de ce important ca cel mic să se rostogolească, precum...

    Constipația la bebeluși: cauze și cum ne pot ajuta probioticele
    Constipația la bebeluși: cauze și cum ne pot ajuta probioticele

    Încă din primul an de viață al bebelușului tău, un tranzit intestinal normal pentru starea sa de bine contează foarte mult. Uneori însă, din diverse motive, tranzitul...

    Sfaturi de la psiholog pentru mămicile care își duc copiii la grădiniță pentru prima dată
    Sfaturi de la psiholog pentru mămicile care își duc copiii la grădiniță pentru prima dată

    Noul an școlar se apropie cu pași repezi. Dacă e primul an în care copilul tău merge la școală sau la grădiniță, probabil îți trec prin minte o mulțime de...

    Filmarea care a scandalizat mămicile: O femeie agresată verbal de un bărbat, pentru că alăpta în propria mașină
    Filmarea care a scandalizat mămicile: O femeie agresată verbal de un bărbat, pentru că alăpta în propria mașină

    Alăptarea în public încă mai reprezintă un subiect tabu nu numai în România, ci și în alte părți ale lumii. O mămică de peste Ocean, de exemplu, a fost...

    Tehnica nașterii asistate prin cezariană: Mămicile își pot scoate singure bebelușii din burtică, în timpul operației
    Tehnica nașterii asistate prin cezariană: Mămicile își pot scoate singure bebelușii din burtică, în timpul operației

    Fiecare naștere reprezintă un miracol, fie că vorbim de cea naturală, sau de cea prin cezariană. Cu toate acestea, femeile care nasc prin cezariană sunt mai puțin implicate în...

    7 sfaturi care te vor ajuta să comunici cu un adolescent care refuză să-ți vorbească
    7 sfaturi care te vor ajuta să comunici cu un adolescent care refuză să-ți vorbească

    Pe măsură ce copilul crește și devine adolescent, se întâmplă adesea să nu mai comunice cu părintele la fel cum o făcea când era mic. Dacă vrei să te (re)apropii...

    10 sfaturi care te ajută să crești un copil mai puțin stresat
    10 sfaturi care te ajută să crești un copil mai puțin stresat

    Și copiii pot fi stresați. Uite ce poți să faci, în calitate de părinte, pentru a-l ajuta pe micuțul tău atunci când este stresat.

    Cei mai simpatici trei bebeluși pe care îi vei vedea azi
    Cei mai simpatici trei bebeluși pe care îi vei vedea azi

    Toți bebelușii sunt adorabili, însă unii dintre ei reușesc să ne amuze prin felul în care arată. Fie că seamănă izbitor cu anumite celebrități, fie că fac niște...

    © 2024 Qbebe