Uleiul de cocos
Experții îl consideră unul dintre cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea tenului. Folosindu-l în mod constant vei observa că au dreptate, întrucât uleiul de cocos va putea:
• Să hidrateze deplin chiar și un ten foarte uscat- Se spune că asemenea unei porții zdravene de apă, acizii grași din uleiul de cocos vor hrăni fața în profunzime. Te va ajuta să păstrezi apa absorbită de piele și va stoca rezerve importante de vitamina E, făcându-ți tenul moale și neted.
• Să trateze diferite afecțiuni dermatologice- De pildă, s-a constatat că este eficient pentru ameliorarea dermatitei atopice. Va fi suficient doar să te masezi cu ulei de cocos pe zona cu probleme, inclusiv pe timpul nopții.
• Să exfolieze delicat tenul- Prepară-ți acasă următorul produs pentru exfoliere: amestecă câteva lingurițe de ulei de cocos cu sare sau cu zahăr. Masează-te ușor cu mișcări circulare.
• Să ajute pielea delicată din jurul ochilor- Un masaj cu ulei de cocos va împiedica formarea ridurilor și le va ameliora pe cele deja existente.
• Va da luminozitate tenului- Aplicat în anumite zone ale feței (precum pomeții, zona de dedesubtul nasului sau deasupra sprâncenelor), uleiul va da pielii un aspect strălucitor și luminos.
• Poate fi folosit ca demachiant- Poate îndepărta,cu delicatețe, chiar și urmele unui machiaj persistent. Dă-te cu el pe față și clătește-te cu apă călduță. În plus, uleiul îți va dezinfecta în profunzime tenul.
Uleiul de argan
Este extras din coaja arborelui cu același nume, originar din Maroc.
Îl puteți folosi oricând pentru îngrijirea tenului, întrucât:
• Conține antioxidanți, vitamina E și alți acizi grași, ce hrănesc în profunzime
• Poate hidrata chiar și un ten uscat, protejându-l totodată de radicalii liberi (responsabili cu îmbătrânirea)
• Nu va stimula excesul de sebum al tenului gras sau mixt- Din contră, spun dermatologii, va regla producția de sebum de la nivelul feței.
• Nu va bloca porii- Întrucât reglează sebumul, nu va închide porii și va putea fi folosit inclusiv pe tenul cu acnee.
• Are proprietăți anti-aging- Stimulând producția de colagen, uleiul de argan va contribui la păstrarea unui ten tânăr
• Poate fi folosit atât ziua, cât și pe timpul nopții- Pentru a te bucura cu încredere de efectele sale benefice, lasă uleiul să acționeze ziua și noaptea. Vei vedea fără îndoială rezultatele, mai ales dacă ești constantă.
Uleiul din semințe de struguri
Ne poate fi de un real ajutor în îngrijirea tenului din mai multe motive:
• Tratează acneea- Componentele sale au efect anti-bacterian și de reglare a sebumului. În plusu, hrănesc foarte bine pielea.
• Hidratează- Fără a lăsa senzația de piele grasă, acest ulei conține acid linoleic, ajutând ca pielea să se mențină catifelată. Poate fi utilizat inclusiv pentru tenul uscat și sensibil.
• Are proprietăți anti-aging- Tot acidul linoleic este principalul responsabil pentru menținerea fermității pielii feței. Aplicându-l zilnic, poți trata și preveni ridurile, inclusiv cele de expresie.
• Te poate ajuta să scapi de cearcăne- Cercetările au arătat faptul că, aplicând ulei din semințe de struguri pentru mai multe săptămâni, cearcănele se pot estompa considerabil sau chiar se poate scăpa de ele. Nu trebuie decât să-ți amintești să te masezi zilnic, cu mișcări circulare, în zona de sub ochi.
Uleiul de măsline
Plin de antioxidanți și de vitamine (precum A și E), acest ulei este și el potrivit pentru îngrijirea tenului. Cele mai importante calități ale sale sunt:
• Hidratează- Vitaminele și consistența sa pătrund în straturile profunde ale pielii și o protejează, lăsând-o catifelată.
• Poate fi folosit pe post de exfoliant- Pentru cele cu ten uscat și tern, un gomaj cu un mix de sare de mare și de ulei de măsline poate face minuni. Veți vedea cum tenul își va recăpăta luminozitatea și o culoare plăcută.
• Menține pielea tânără- Folosește din plin zi de zi, masându-te ușor pe față. Pielea va deveni, fără îndoială, mai elastică și mai fermă.
• Demachiază chiar și zonele mai delicate- Îl poți utiliza ca demachiant inclusiv pentru pielea din jurul ochilor. Vei vedea că îți va lăsa pielea curată și netedă.
Uleiul de ricin
Se obține din planta numită ricin, care crește în regiunile tropicale.
Este recomandat pentru un ten sănătos și frumos deoarece:
• Detoxifică- Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord (SUA) au constatat că uleiul de ricin deblochează porii și glandele sebacee de la nivelul feței. Datorită prezenței unui acid special, uleiul dezinfectează pielea și formează o „barieră" de protecție în fața bacteriilor. Poate deci să fie utilizat inclusiv în tratarea unui ten afectat de acnee.
• Hidratează- Chiar și cea mai uscată piele de pe față poate fi rehidratată datorită acestui ulei. Se recomandă să fie aplicat pe față mai ales în anotimpul rece. În același timp, poate fi de un real ajutor și în cazul tenului cu eczeme.
• Exfoliază- Uleiul de ricin poate exfolia tenul, îndepărtând celulele moarte. Tot ce ai de făcut este să aplici uleiul pe față, să masezi și să te clătești apoi cu apă călduță și puțin săpun pentru față.
Citește și: Uleiuri de ricin: 30 de utilizari si beneficii pentru frumusete si sanatate
Uleiul de jojoba
Provine de la planta cu același nume, care crește în zonele deșertice din Mexic și Arizona (SUA).
Dermatologii consideră că acest ulei este foarte asemănător sebumului uman, ceea ce îl face excelent pentru piele, inclusiv pentru tenul tău. În plus, contribuie la o piele sănătoasă și frumoasă, grație compoziției sale complexe: vitamina E, vitamina B, cupru, zinc, seleniu și crom.
Este adecvat inclusiv pentru inflamațiile de la nivelul pielii feței, intrucât conține și acizi grași, meniți să lupte contra inflamației, dar și procesului de îmbătrânire.
În același timp, este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru ten întrucât reglează cantitatea de sebum de pe față, hidratând totodată. Folosiți-l deci cu încredere dacă aveți tenul gras sau mixt!
Nu în ultimul rând, poate fi utilizat pe post de demachiant. Nu numai că va îndepărta toate impuritățile, dar îți va lăsa tenul catifelat și mai luminos.
Citește și: Solutii naturale pentru tratarea ridurilor
Tu care crezi că este cel mai bun ulei pentru ten?
Surse:
www.bodyunburdened.com; www.bustle.com ;www.livestrong.com; www.marieclaire.com;www.popsugar.com; www.skincare.about.com; www.stylecraze.com;www.totalbeauty.com;