Marti, 29 septembrie, cu doua zile inainte de finalul primei luni de toamna, Mc Donald's a lansat cu ocazia aniversarii a 20 ani pe piata romaneasca 2 noi produse. Evenimentul a avut loc la restaurantul McDonald's America House, cel apropiat de Piata Victoriei, si a durat aproximativ 2 ore.
Am participat, cum altfel, impreuna cu baietelul meu care, entuziasmat de ultima lansare de produse organizata de Mac (cea in care a "impartit" titulatura de vedeta cu chef Nicolai), nici nu a mai vrut sa beneficieze de somnul de "frumusete", un atribut de altfel indispensabil unei dispozitii mentale favorabile, atat pentru mama, cat si pentru copil. Se pare insa ca lipsa odihnei nu a avut un impact atat de negativ pe cat preconizasem pentru ca, in afara de mici devieri de la normal, de altfel obisnuite, sindromul domnul Goe nu si-a facut prea mult simtita prezenta.
Ce s-a intamplat la eveniment? Dupa prezentarea conceptului noilor produse, din nou in serie limitata, respective sandvisul saxon cu vita si sandvisul bavarez cu carnati, realizata de directorul general McDonald's, domnul Daniel Boaje si directorul de marketing, doamna Mihaela Lungu, un show de improvizatie genial a fost pus in scena live si intr-un mod extrem de amuzant (cel mic era aproape cazut pe jos de ras) de catre un tanar actor, bun cunocator al limbii germane. Acesta, purtand un costum cu specific bavaraz si jongland intr-o romano-germana inedita si, cred eu, dovada a unei minti agere, a reusit sa-i determine pe participanti (cei mai multi dintre ei) sa se implice in pronuntarea unor cuvinte aparent interminabile in limba germana. Cel mic, fac infocat al "disertatiei" in public (a se citi sef pe microfon), nu putea rata ocazia de a fi aplaudat la scena deschisa pentru prestatie si, desi initial ocolit pesemne datorita varstei, a fost si el inclus in final intre "fericitii" participanti la show-ul de improvizatie. Din pacate, propria prestatie nu i-a fost suficienta si a simtit nevoia sa ma includa si pe mine in miezul actiunii (desi eu nu sunt atat de incantata de a face obiectul audientei), ceea ce i-a conferit o satisfactie maxima.
Sandivisurile ce vor fi disponibile in curand in meniul restaurantelor au un gust deosebit, mie personal mi s-a parut mai bun cel bavarez, deoarece preparatul saxon are un iz de afumatura, nu tocmai pe placul meu. Cel mic, alimentand sistemul digestiv cu alte preparate culinare in prealabil (a se citi si-a umflat burta cu diverse alimente), nu a mai facut fata degustarii, insa nu s-a intristat defel pentru ca a avut norocul de a-l reintalni pe chef Nicolai Tand, sosit pe finalul evenimentului. Iar bucuria revederii a presupus, desigur, impartasirea ultimelor creatii din Minecraft si a eventualelor idei viitoare de constructie (cu toate ca nu-i fusesera solicitate).
Toti invitatii au primit la final un tocator de lemn personalizat, un stergar de bucatarie cadrilat si vouchere pentru a degusta si ulterior preparatele noi in editie limitata.